Tabi abi eğer mısır ,çekirdek her yıl ekersen makine şart 10 gün iyi beklemişsiniz 2 günde bile tav kalmayabiliyorSorma bu yıl makinecilere nerdeyse yalvardık 10 gün önce ekmemiz gerekirdi makine şart oldu
Fendth 313 için yazılımda beygir artmasına fazla gerek yok gibi duruyor.Hocam muhakkak yazılım uygulamalarıyla iyi sonuçlar elde ediliyordu itirazım yok bir traktör modelinin kendi içinde seri başı modelinin gücünün seri sonu modelin gücüne çıkarılmasını anlarım kabul ederim, örneğin fendt 310 u 313 e orijinal yazılımla yükseltebiliriz ki bende 312 ye serviste 313 yazılımı istedim kabul etmediler. Bi abimiz 313 ü dışarıda 145 hp olarak yazılım yaptırmış scr iptal, traktör ciddi şekilde fark etmiş lakin basıyor dumanı. Bence böyle olmamalı kabul edilebilir seviyede bi şeyleri iptal etmeden seri içi uygulamalar daha mantıklı diye düşünüyorum. Safkan güç istiyorsak tercihimizi baştan ona göre yapmalıyız. Benim görüşüm bu yönde
Burada erik cikali bir ayi gecti, on gune kadar kayisi da cikar.Ekli dosyayı görüntüle 61927Ekli dosyayı görüntüle 61929
Korunga uyanmaya başladı Ekli dosyayı görüntüle 61930
Köydeki kayısılar da çiçek açmaya başladı
MaşAllah bereketli olsun abi. Benim yoncalar diz boyu oldu bayramdan önce biçerim bende nasip olursa.Yeni sezon ilk biçimEkli dosyayı görüntüle 61923
Sağol yunus kardeşimMaşAllah bereketli olsun abi. Benim yoncalar diz boyu oldu bayramdan önce biçerim bende nasip olursa.
Çiçek açmadan mı biçtin
Anladım haklısın abiSağol yunus kardeşim
Çiçek yok ama tam tomurcuk yapmıştı 10 gün cok sıcak olcak oyüzden bictim ilk biçimler kurutmak sıkıntılı
Valla o konuda hiç bilgim ve fikrim yik sana tafsiyem biç kaldır bi en bi boy tırmık at faydasını göreceksinAnladım haklısın abi
Benim aklımda değişik bir olay var. Sana danışayım.
Geçen sene ektiğim 45 dekar yonca tam kapatmadı tarlayı çıkışlar sıkıntılı oldu diyorum ki ilk biçimden sonra, yoncayı biçmeden tohuma bıraksam tohumlar tarlaya dökülüp sıklaştırabilirmiyim.
Daha önce tohumluk yapan görmedim nasıl oluyor bilmiyorum ama işe yarar gibime geliyor
Denerim abiValla o konuda hiç bilgim ve fikrim yik sana tafsiyem biç kaldır bi en bi boy tırmık at faydasını göreceksin
Yeni sezon ilk biçimEkli dosyayı görüntüle 61923
Farkı görmek için bi 10 15 dekar dene fark olursa bidakine kalan yere çekersinDenerim abi
Teşekkür ederimMaşallah bizimkine daha 40 gün var
Maşallah kolay gelsin bereketli olsun CemalYeni sezon ilk biçimEkli dosyayı görüntüle 61923
Sağolasın adil abi teşekkür ederimMaşallah kolay gelsin bereketli olsun Cemal
Geçmiş olsun sınırları zorlamayı seviyorsun ... Sene 2002 idi galiba as 950 ye fabrikadan şeker pancarı kuyruğu yükledik balık sırtı çıktık yola geçe polis durdurdu sular filanda akıyo Kum sandı galiba biraz daha yokmuydu boş yer kalmış dedi kantar fişini getirin dedi. Verdik fişe bakıyo arabaya bakıyo bu dedi bu kadar az gelemez kum olmadığına ikna edince bırakmıştıYeni ektiğim yonca yerlerine sulama çizisi çektim, amcamın kaynanasına kum getirmeye gittim kepçeci iki kova attı 10.750 kg geldi tekerlerin havası düşmüştü 2 - 3 km gittim olacak gibi değil müsait bi yerde durdum evden kompresör istedim geldi havalarını tamamladım yıkacağım yere geldim damperi hafif çekmemle birlikte kuvvetli bir çatırdama sesi geldi elle yıktık içinde az birşey kalınca kaldırdım baktık durum bu alt şaseyi eğmiş.
Geçmiş olsun baki, Kasım ayında bende 13-14 ton attım kumu lifte bi dokundum sonuç buYeni ektiğim yonca yerlerine sulama çizisi çektim, amcamın kaynanasına kum getirmeye gittim kepçeci iki kova attı 10.750 kg geldi tekerlerin havası düşmüştü 2 - 3 km gittim olacak gibi değil müsait bi yerde durdum evden kompresör istedim geldi havalarını tamamladım yıkacağım yere geldim damperi hafif çekmemle birlikte kuvvetli bir çatırdama sesi geldi elle yıktık içinde az birşey kalınca kaldırdım baktık durum bu alt şaseyi eğmiş.
Geçmiş olsun sınırları zorlamayı seviyorsun ... Sene 2002 idi galiba as 950 ye fabrikadan şeker pancarı kuyruğu yükledik balık sırtı çıktık yola geçe polis durdurdu sular filanda akıyo Kum sandı galiba biraz daha yokmuydu boş yer kalmış dedi kantar fişini getirin dedi. Verdik fişe bakıyo arabaya bakıyo bu dedi bu kadar az gelemez kum olmadığına ikna edince bırakmıştı