Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Ufuk abi Çorum Merkez den alıyoruz

Emre , Ufuk abinin söylediği gibi drenaj borusu kullanmıyoruz taşlarla avgun yapıyoruz.
Adam şunun bir aşama aşama resmini çeker Heri .
Şimdi 6 m derinlikte kanal var bunun içini kaç mt sini taş doldurdunuz
Bu zamanla taşların arası çamur dolup tıkanmaz mı ?
Drenaj borusumu iyi bumu daha iyi olur ?
Benimde var bu şekil yapıp bahçe kuracam iki senedir bizim hazeynle dövüşüyoruz bu konuda busene bayağı nizah ettim şimdi kış günü kum Çakıl ,taşı nereden getirecez dedi . Sustum ama yazın o işi bitirmem lazım

Emre bu tarla sularken kullanılan boruların en küçügünün iç çap kaç cm oluyor
Abi bizim suladığımız borunun et kalınlığı tarif olarak çay kaşığının kalınlığı kadar oda bir milim anca gelir
Borunun çapı 75 lik ama iç çap mı dış çap mı hiç ölçmek aklıma gelmedi ama iç captir diye tahmin ediyorum

Benimde var bu şekil yapıp bahçe kuracam iki senedir bizim hazeynle dövüşüyoruz bu konuda busene bayağı nizah ettim şimdi kış günü kum Çakıl ,taşı nereden getirecez dedi . Sustum ama yazın o işi bitirmem lazım
Bir su gözümüz daha var onu yaparken fotoğraf çeker atarım taşların üstüne naylon seriyoruz toprak işi belli bir süre sıkıntı olmaz. Suyun çıkış şekline göre 1 metre veya bir buçuk metre taş yüksekliği yetiyor.

Abi bizim suladığımız borunun et kalınlığı tarif olarak çay kaşığının kalınlığı kadar oda bir milim anca gelir
Borunun çapı 75 lik ama iç çap mı dış çap mı hiç ölçmek aklıma gelmedi ama iç captir diye tahmin ediyorum
Anladım şimdi ölçtüm de küçük çay bardakları 5 cmi geçiyor
az bir kısım emre öyle yukarıya kadar değil su için biraz sonra betondan logar yapıp orda yükselip diğer taraftan çıkış veriliyor benzetmek gibi olmasın ama şehirdeki binalarda ki foseptik çukuru gıbı düşün

Anladım şimdi ölçtüm de küçük çay bardakları 5 cmi geçiyor

az bir kısım emre öyle yukarıya kadar değil su için biraz sonra betondan logar yapıp orda yükselip diğer taraftan çıkış veriliyor benzetmek gibi olmasın ama şehirdeki binalarda ki foseptik çukuru gıbı düşün
🤯 Bardak değil, çağ kaşığı 5 cm de gelmez
Resimleyelim

Resimler ve ekler

• IMG_20210106_211722.jpg
    IMG_20210106_211722.jpg
    78.7 KB · Görüntüleme: 21

Kalktım çektim mesela ölçüler çok değişiyor ya kimi bir parmak diyor kimi 3 çeyrek gerçek bir ölçü birimi veren yok

Resimler ve ekler

• IMG_20210106_212304.jpg
    IMG_20210106_212304.jpg
    199.4 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20210106_212313.jpg
    IMG_20210106_212313.jpg
    104.6 KB · Görüntüleme: 7