Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Kolu güle güle kullanın.Amerikan ördeği çok tatlı.Bir zamanlar benim küçük bir sürüm vardı.
Orta kol
1-Çok ağır 2-Özel takma yeri yapılması gerekiyor 3-Takmak için ikinci kişi gerekiyor.Tek başına takmak çok zor.
Ben diğerini bir kere ayarlayınca 20-30 dekar yeri hiç ayar değiştirmeden işliyorum.
Bu nedenlerle hidrolik orta kol projemi askıya aldım.Tecrübelerinizi bekliyorum.
Sağolasın Allah razı olsun , başarabilirsem çoğaltmak istiyorum bu cinsi

Ağırlık olarak hakkaten biraz ağır takarken bayağı zorluyor

Takma yeri motorda orjinalde vardı herhangi bir işlem gerekmedi

Aynen ikinci bir kişi olunca çok rahat

Bende dişlili kullanıyordum bir defa ayarlayınca inip bidaha hiç kurcalamadan devam ederdim kullanan arkadaşlar her defasında rahatlığından bahsettiler aldım arkasında şimdi çizel olduğu için onda denemesini yaptım kolu toplayınca güzel dikiyor birde ilaç pompası taktığımda çok işe yarayacak pompayı taktığım ortakolu uzatıp kısaltması sade bir zulümdü...

4-5 yıl önce evin önündeki küçük bahçe için aldığımız atıl duran benzinli çapa makinasıyla aynı işi yapıyoruz.normalde 2 gün sürecek iş 1 günde daha zahmetsiz oluyor.çapalandığı için bahçeden tezekli toprak doldurmuşuz gibi oluyor,yalnız bizim altlık olarak odun talaşı ve yemliklerde kalan samanları atıyoruz bukadar ıslak olmuyor sizin neden vıcık vıcık olmuşki?böyle çok zor olur.insanın koyunlara bez bağlayası geliyor :)
allah kolaylıklar versin

4-5 yıl önce evin önündeki küçük bahçe için aldığımız atıl duran benzinli çapa makinasıyla aynı işi yapıyoruz.normalde 2 gün sürecek iş 1 günde daha zahmetsiz oluyor.çapalandığı için bahçeden tezekli toprak doldurmuşuz gibi oluyor,yalnız bizim altlık olarak odun talaşı ve yemliklerde kalan samanları atıyoruz bukadar ıslak olmuyor sizin neden vıcık vıcık olmuşki?böyle çok zor olur.insanın koyunlara bez bağlayası geliyor :)
allah kolaylıklar versin
Böyle bir yeşilde otluyorlar altı beton ve havadar değil ek olarak içeri yağmur suyu giriyor.

Resimler ve ekler

• IMG_20210105_175220.jpg
    IMG_20210105_175220.jpg
    304.7 KB · Görüntüleme: 19
ohh keyiflere bak sen :) çok ıslak göründü onun için sordum kusura bakmayın.çelertme için aşı yapıyosunuz değil mi?aman ihmal etmeyin
Karma aşı yapmıyorum koyunu yeşilden hiç cekmediğim için mera sebepli sorun hiç yaşamıyorum kuzularda arasıra ektima oluyor sadece onunda aşısı bizim ilçede yok ilçe tarımın yaptığı aşılar harici aşı vurmuyom

Karma aşı yapmıyorum koyunu yeşilden hiç cekmediğim için mera sebepli sorun hiç yaşamıyorum kuzularda arasıra ektima oluyor sadece onunda aşısı bizim ilçede yok ilçe tarımın yaptığı aşılar harici aşı vurmuyom
biz ilk koyunları aldığımız( kuzuları daha çok küçüktü) sene aldığımız insan müsveddesi aşıları tam eksiksiz dedi sütten ayırdığımız kuzuları ki bazılarını kurbanlık bakacaktık ;bir sabah 2 sini ölü 2 sinide ölmek üzere bulunca apar topar kesime gönderdik.yem değişikliklierinde sıkıntı yaşamamak için 9 lu karma aşıyı esgeçmiyoruz artık.bildiğim kadarıyla o karma aşıda ektima içinde etken madde var.çok maliyetli değil aslında kendiniz yapabiliyorsanız.
ektima olduğunda müdahale ediyomusunuz?yada ne yapıyosunuz?diğer hayvanlara bulaşıyor mu??bilelim başımıza gelirse erken müdahale edelim

biz ilk koyunları aldığımız( kuzuları daha çok küçüktü) sene aldığımız insan müsveddesi aşıları tam eksiksiz dedi sütten ayırdığımız kuzuları ki bazılarını kurbanlık bakacaktık ;bir sabah 2 sini ölü 2 sinide ölmek üzere bulunca apar topar kesime gönderdik.yem değişikliklierinde sıkıntı yaşamamak için 9 lu karma aşıyı esgeçmiyoruz artık.bildiğim kadarıyla o karma aşıda ektima içinde etken madde var.çok maliyetli değil aslında kendiniz yapabiliyorsanız.
ektima olduğunda müdahale ediyomusunuz?yada ne yapıyosunuz?diğer hayvanlara bulaşıyor mu??bilelim başımıza gelirse erken müdahale edelim
Karma aşı ektimaya bağışıklık sağlamaz.
Hatta kuzularda ölümleri önlemek istiyorsanız ecoliye bağışıklık kazandıracak karma aşı vurmanız gerekir.
Ektima lezyonları ilk gorulmeye başlayınca gliserniyode sürüyorum birde beyaz la vuruyorum penisilin sınıfına giriyor beyaz la 3 gün sonra tekrar aynı işlem 14 gün içinde kabuk vs kalmıyor hatta o kuzu ömür boyu bidaha ektima olmuyor.

Karma aşı ektimaya bağışıklık sağlamaz.
Hatta kuzularda ölümleri önlemek istiyorsanız ecoliye bağışıklık kazandıracak karma aşı vurmanız gerekir.
Ektima lezyonları ilk gorulmeye başlayınca gliserniyode sürüyorum birde beyaz la vuruyorum penisilin sınıfına giriyor beyaz la 3 gün sonra tekrar aynı işlem 14 gün içinde kabuk vs kalmıyor hatta o kuzu ömür boyu bidaha ektima olmuyor.
ecoli ile ektimayı karıştırdım sanırım :)kutunun üzerini okudum ama dikkat etmemişim siz yazınca bidaha baktım haklısınız,
sağlıklı sürülerimiz olsun da aşı şurada dursun :)

eski günlerden bizim köyde eğlence dinleyin bakalım
Gunaydin ufuk,ben uste para alirim bundan icimi
3-4 metre arasında çıktı Hüseyin , suyu kazana aldık 1600 metre 63 lük boruyla götürüyoruz. Bu fotoğrafları ilk gün kazarken çekmiştim şimdi geri kapattık buraları.
Hayirli olsun Deniz ...Suyu bir yerde biriktirip kullancaksiniz galiba,icine ozel cadir cektiniz mi .rakim kac metre sizde

Aaa su çıkıyor galiba reis detaylı foto ısteriz
Gunaydin ufuk,ben uste para alirim bundan icimi

Hayirli olsun Deniz ...Suyu bir yerde biriktirip kullancaksiniz galiba,icine ozel cadir cektiniz mi .rakim kac metre sizde
Güzel su çıktı Ufuk abi atarım fotoğrafını

Fuat abi depolama yok kazan dediğim şey dağınık suyu boruya alabilmek için yapılmış ufak beton kazan , abi resimdeki kazdığımız su çıkan yerlere taş doldurduk üstüne naylon serip toprakla kapattık.
1000 - 1200 arası rakımdayız abi

Güzel su çıktı Ufuk abi atarım fotoğrafını

Fuat abi depolama yok kazan dediğim şey dağınık suyu boruya alabilmek için yapılmış ufak beton kazan , abi resimdeki kazdığımız su çıkan yerlere taş doldurduk üstüne naylon serip toprakla kapattık.
1000 - 1200 arası rakımdayız abi
Bende yapmayı düşünüyorum çok hayalım var ama naparsın bir anda olmuyor