Güncel Saman Fiyatları

Buğday biçimleri esnasında 19 TL civarı olan 25 kg lık saman balyası 40 TL oldu. Dün itibariyle bir arkadaş yığından tanesini 40 TL den olmak üzere 1200 civarı balya satışı yaptı.

Evet hayvanı olanın sermayesi yoktu hatta kayboldu elindeki sermaye ve tedarik etmek için sap talebi yapamadı, biçercilerde alan yok sapı satmak zor dedi bağlamadan tarlayı biçti gitti, ülkede harman bitti tarladan sap olayıda bitti.
Şimdi hayvanı satarım keserim hesabı yapan hayvancı kışa bakmayacağı hayvana hiçbişey tedarik etmez doğru, ama gel görki ülke geneli o kadar kesime gitmez kesilmez, satılırsa bile alan hayvancı arayacak tedarik edecek yoksa bu hayvan nasıl bakılacak kışın.

5=6 aya her şey düzelecek diyen ekonomi yönetimi tedarik etmez, onlar işini gördü bir devalüasyon hesabı dogrulttu ve hesabı doğru tutmaya devam ediyor edecek bişekilde, faturayı herzaman üreticisi vatandaşı öder, kimsenin gözünün yaşına bakan olmaz, paçayı yırtan yırtar, devalüasyon enflasyon sarmalında gemisini yürüten kaptandır, süslü laflara bakılmaz, yeni ekonkmi modeli derler 6 aya düzedeyiz derler, az dişi sıkın herşey düzelecek derler, her kafadan ses çıkar inandırıcı söylemler bir değil bin olur.

Lakin tıkır tıkır yapilan işler, her zaman yapılan işler bile görüyorsunuz sıkıntıdan mütevellit yapılmaz kalır, üreticiden bir senede daha gitmıştir en az, daha önünde koca kış var kimse düşünmez kimse, haa kışa sap kalmazsa düşünüyoruz ayağı yapar kilosu 5 liraya ithal eder getirirler büyük iş yapmış olurlar, kavanoz dipli dünya.

Bugün 25 kg balya için 43tl fiyat aldım vermedim 50 olsun gel dedim
Çift kişilik elektrikli battaniye fiyatı sorduk ,
Gezici satıcıdan, 150 TL fiyat bilgisi aldık.
Bu yazın başında fabrika üretim maliyeti 5 dollars ,
Toptancı %20 ile perakendeciye veriyor.
Güz başında fabrika üretim maliyeti 6 dollars ,
Toptancı 8 dollars perakendeciye veriyor.
Kasım ayında muhtemel fiyat 200 TL olur.

Battaniye , samandan daha fazla fiyat düzenlemesi görebilir.