Güncel Saman Fiyatları

Dediğinde haklısın, üretici tarımsal üretimi yaparken daha buğday tarımı hububat tarımı bile yapmakta zorlanıyor esasen, bir işlemi dahi yapacak imkanı yok, ondan sonrada tarım ülkesiyiz, koltukta geniş geniş oturanlar için öyle, uzaktan davulun sesi hoş geliyor ne güzel değilmi böye tarım ülkesiyiz deyivermek.

Esasen biçerlerde takılı olmalı günümüz dünyasında, gübre pahalı bu tarlam zayıf bu tarlama sapı kıyacam çalıştır kıyıcıyı dedimi çalışmalı makine, bu tarlamda gerek yok kapat sapını bağlıycaz diyebilmeli, ama imkansızlıklar işte, sonra elalem uzaya çıkıyor bizim üretici işi bilmiyor oluyor oturduğu yerden adam diyorki verim alamıyor bunlar yaa,, bari sera yapsa biraz kazanırdı hiç kafa basmıyor, 3-5 tavuk keçi beslese inek sağsa yoğurt yapsa vs..vs...
Topraksiz tarim hakkinda bugune kadar hic okudun mu? Verimi nedir, karliligi nedir hic ilgilenipnokudun mu?

Birkac hayvanla sut, yogurt, peynir, yag yapilir deyince her firsatta elestiriyorsun. Peki bunlari marketten alin diyebiliyormusun?

Burada iki soru var sadece. Ama Sen bunlara cevap veremezsin. Dikkat lutfen cevap dedim laf salatasi degil.

Tekrar yazayim.
1) Topraksiz tarim hakkinda bilgin var
mi, okuyup arastirdin mi ?
2). Sen yogurt peynir yapmayan tembelsen herkes oyle mi olsun ?

Iki sade soru sadece .

bu mazot fiyatı dikkate alındığında,
samanı, balya yapılan yerde kullanmak, zaruri gibi,
yoksa, uzak yerlere taşımak, kg ya1-1,5 lira bindirir...
bu da yemleme maliyetini artırır...
100 baş beside,
400 kg dan 700 kg ya besi yapıldığında
75-80 ton saman harcandığı kabul edilse,

nakliye için verilen 75 bin lira,
bu durumda, besicinin kazancının bir kısmı uçar...

bu mazot fiyatı dikkate alındığında,
samanı, balya yapılan yerde kullanmak, zaruri gibi,
yoksa, uzak yerlere taşımak, kg ya1-1,5 lira bindirir...
bu da yemleme maliyetini artırır...
100 baş beside,
400 kg dan 700 kg ya besi yapıldığında
75-80 ton saman harcandığı kabul edilse,

nakliye için verilen 75 bin lira,
bu durumda, besicinin kazancının bir kısmı uçar...
Geçen gün Trakya samanı geldi, tahmini 28 kg + ağırlıkta balyeler vardı.
Kaç para diye sorduk.
Adam bize 46 deyince almaktan vazgeçtik.

Topraksiz tarim hakkinda bugune kadar hic okudun mu? Verimi nedir, karliligi nedir hic ilgilenipnokudun mu?

Birkac hayvanla sut, yogurt, peynir, yag yapilir deyince her firsatta elestiriyorsun. Peki bunlari marketten alin diyebiliyormusun?

Burada iki soru var sadece. Ama Sen bunlara cevap veremezsin. Dikkat lutfen cevap dedim laf salatasi degil.

Tekrar yazayim.
1) Topraksiz tarim hakkinda bilgin var
mi, okuyup arastirdin mi ?
2). Sen yogurt peynir yapmayan tembelsen herkes oyle mi olsun ?

Iki sade soru sadece .
Sen neyin kafasını yaşıyorsun mubarek insan, peyniri yapmışın yemişin madem anlat tarif et öğrenelim nasıl yaptın yedin, nasıl sera yaptın nasıl verim aldın anlat, sürekli akıl satıýorsun ama bir işide nasıl yaptın tarif ettigını görmedik, bizde yok tarifi yazda öğrenelim nasıl yapıyorsun, bilgilenelim değilmi, topraksız tarım yaptıysan anlat bakalım neler yaptın.

Bizim buralarda akıl verme para ver derler sen gibisine.

Ekonomiyi, yoneticileri elestiren sen bakanlik falan yaptin herhalde. Benim yazdiklarim Dunya'da uygulanan cozumler. Kafan basiyorsa oku ogren.

Laf ebesi sana ayni soru.

BURADA OLDUM BITTIM DIYE AGLAYAN BIR TANE SERACI VAR MI ?

Seranin iyi is oldugunu uc lisanda okuyup ogrendim ille de yapmam sart degil. Elektrikli traktor konusunda yazanlar traktor ureticisi mi oluyor yani.

Yukaridaki sorunun cevabi neden sera yapilsin dedigimi acikliyor zaten.

Benden sormana gerek yok. Bedava kursu var git ogren.

Teknolojiyi, yenilikleri izlemezsen daha coook aglarsin burada.
Yazdiklarin " toz toprak "

Ekonomiyi, yoneticileri elestiren sen bakanlik falan yaptin herhalde. Benim yazdiklarim Dunya'da uygulanan cozumler. Kafan basiyorsa oku ogren.

Laf ebesi sana ayni soru.

BURADA OLDUM BITTIM DIYE AGLAYAN BIR TANE SERACI VAR MI ?

Seranin iyi is oldugunu uc lisanda okuyup ogrendim ille de yapmam sart degil. Elektrikli traktor konusunda yazanlar traktor ureticisi mi oluyor yani.

Yukaridaki sorunun cevabi neden sera yapilsin dedigimi acikliyor zaten.

Benden sormana gerek yok. Bedava kursu var git ogren.

Teknolojiyi, yenilikleri izlemezsen daha coook aglarsin burada.
Yazdiklarin " toz toprak "
Ekonomiyi eleştiricez tabiki, her icraatı dört dörtlükmü yapıyorlar, belki sana göre öyle yapıyorlar, çözümüde sen buluyorsun nasılsa, keçi besleyin peynir yapin, inek besleyin yoğurt yapın tavuk besleyin yumurta yiyin şeklinde bir ekonomi dayatıyorsun millete, fırıncıya söyle ekmekde varmesin buğdayı un yapıp evde ekmek yapsın millet, yapmayan tembelmiş nede olsa sana göre, çözüm önerilerini okudukça Allaha dua ediyorum rabbim sen büyüksün sen aklıma mukayyet ol diye.

Neden anlamamakta israrlisim bilmiyorum.

Ciftcinin birkac hayvani olsun kapisinda sut urunletine tavuga yumurtaya para vermesin diyorum. Kotumu bu ?

Ciftcinin birkac hayvani olsun kapisinda sut urunletine tavuga yumurtaya para vermesin diyorum. Kotumu bu ?
Sen bunu önerirken diyorsunki az kazançla bunları yaparsa yaşar gider,böyle bir anlayış olamaz dedik, bu kıt bakış açısı kırsalda hayatı bitirdi dedik anlamayan sensin.

Bak sabahın köründen ayaktayım beşbuçukta yatağımı terkettim, marketten hazır yiyecek alan adam günde 8 saat çalısacak henüz kalkmadı, kalkıncada tertemiz giyinip servisinde 1 saat yolda uyuycak, kime ne iş öneriyon sen anlamadımki, ona benim yaptıklarımi bir gün yaptır ertesi gün yatağından kaldıramazsın kepçeyle, asgari ücret azda olsa o hayatı yaşamaya koşar bunu anla artık, yetmiyorsa bu tarafta sen ben düşünemyiz onu, asgari ücrete çalıştıran düşünecek bunuda unutma.

Abi bu inek tavuk ne yiyecek ? Yem buğday arpa ot bunlar para degilmi ?

30 yıl önceki insanlar yok artık karnım doysun yeter değil . Dünyaya birdahami geleceğim diye düşünen insanlar var. İki ördek 3 koyun işi bitti.

Sen bunu önerirken diyorsunki az kazançla bunları yaparsa yaşar gider,böyle bir anlayış olamaz dedik, bu kıt bakış açısı kırsalda hayatı bitirdi dedik anlamayan sensin.

Bak sabahın köründen ayaktayım beşbuçukta yatağımı terkettim, marketten hazır yiyecek alan adam günde 8 saat çalısacak henüz kalkmadı, kalkıncada tertemiz giyinip servisinde 1 saat yolda uyuycak, kime ne iş öneriyon sen anlamadımki, ona benim yaptıklarımi bir gün yaptır ertesi gün yatağından kaldıramazsın kepçeyle, asgari ücret azda olsa o hayatı yaşamaya koşar bunu anla artık, yetmiyorsa bu tarafta sen ben düşünemyiz onu, asgari ücrete çalıştıran düşünecek bunuda unutma.
Herkes icin kendi isi zor kazanci azdir, hakkini alamaz. Digeri kolay is yapiyorr bedavaya cok kazaniyor der.

Tekrar yazayim da anlasilsin, birkac hayvanin olsun da ete sute yogurda yumurtaya para verme derken o kadarla yasa demiyorum. Kendine yeterli ol tutumlu ol, tarim riskli kazanamamak da var diyorum.

Madem sehir rahat, buyur git ! Dogru soyluyorsan git orada calis iyi yasa!

Sayin Hoca da begenmis yazdigini kendisine de soralim. Fenni yani iyi, yazdiklarindan faydalandigim , evinin her ihtiyacini ailecek yeyistiren bence ornek birisi olarak

BURADA AGLAYAN BIR SERACI VAR Mi?

Sehirde calismadan bedavaya cok kazanmaya giderken yanina alacak arkadasta bulursun .

Lododan 1100 tekirdağ

Resimler ve ekler

• E7658F81-843A-470B-8F92-49AC0D0A9340.jpeg
    E7658F81-843A-470B-8F92-49AC0D0A9340.jpeg
    178.1 KB · Görüntüleme: 13
  • 7BBD910E-AD4D-4443-B4F1-7A3FBF480B6E.jpeg
    7BBD910E-AD4D-4443-B4F1-7A3FBF480B6E.jpeg
    518.7 KB · Görüntüleme: 14