Güncel Saman Fiyatları

Ynt: Güncel Saman Fiyatları

Buğday harmanını bitirdim geçen hafta, sapına biçim yaptılar biçerci arkadaşlar, balya makinalarıda var, bu en adil olan yöntemdir bana göre, daneyi bana sapınıda lazım olana balya yapıp sattılar daha ne olsun, banada daneyi ambara taşımak nasip oldu, Allah bereket versin, tüm çiftçilerimize ve memleketimize Allah (C.C) seneye daha iyisini nasip etsin İnşaAllah.

Fiyat konusuna gelince, biçim genel olarak 11-12 TL den konuşuldu ve hala bölgemizde yer yer devam etmekte, sapın kilosu 170 krş. civarında fiyatlandı, bundan sonra ne olur bilmem ama bazı köylerde sapına biçim yapılırken bazılarında anlaşmaya göre değişti, sapına biçimden fazlasına pek olmadı ama olduğunuda duydum, önceden topluca sapını satan köylerde vardı, harman zamanı oluşan fiyata göre ne çıkarsa razı olanda vardı, iyi işçilik kaliteli tohum gibi etkenlerle tarlasına bakan hem ürün aldı hem sapı değerlendi.

Biçim eskiden olduğu gibi yukardan yukardan adeta yolar gibi yapılmadı, bugün en az 15 köyün arazisinden aracımla geçtim çok güzel dipten biçim yapıldı ve memleket kazandı, epey keyiflendiğimi söyleyebilirim, kantarın topuzunu kaçırmadan heryıl böyle devam etsin isterim alk-*s

bull trakmarket link=topic=65699.msg758851#msg758851 date=1374002897' Alıntı:
Buğday harmanını bitirdim geçen hafta, sapına biçim yaptılar biçerci arkadaşlar, balya makinalarıda var, bu en adil olan yöntemdir bana göre, daneyi bana sapınıda lazım olana balya yapıp sattılar daha ne olsun, banada daneyi ambara taşımak nasip oldu, Allah bereket versin, tüm çiftçilerimize ve memleketimize Allah (C.C) seneye daha iyisini nasip etsin İnşaAllah.

Fiyat konusuna gelince, biçim genel olarak 11-12 TL den konuşuldu ve hala bölgemizde yer yer devam etmekte, sapın kilosu 170 krş. civarında fiyatlandı, bundan sonra ne olur bilmem ama bazı köylerde sapına biçim yapılırken bazılarında anlaşmaya göre değişti, sapına biçimden fazlasına pek olmadı ama olduğunuda duydum, önceden topluca sapını satan köylerde vardı, harman zamanı oluşan fiyata göre ne çıkarsa razı olanda vardı, iyi işçilik kaliteli tohum gibi etkenlerle tarlasına bakan hem ürün aldı hem sapı değerlendi.

Biçim eskiden olduğu gibi yukardan yukardan adeta yolar gibi yapılmadı, bugün en az 15 köyün arazisinden aracımla geçtim çok güzel dipten biçim yapıldı ve memleket kazandı, epey keyiflendiğimi söyleyebilirim, kantarın topuzunu kaçırmadan heryıl böyle devam etsin isterim alk-*s

nihayet gerçekleri yaşayarak görmüşsün kardeşim
bu saman konusunu en başından beri takip ediyorum senin daha önce bu konuya yazdıgın msjları da okumuştum ve biraz abartılı bulmuştum
ve yazıklarının tam tersi olacagını düşünmüştüm bu son msjını okuyunca
tahminlerimde yanılmadıgımı anladım

YAVUZ_13 link=topic=65699.msg758946#msg758946 date=1374018554' Alıntı:
nihayet gerçekleri yaşayarak görmüşsün kardeşim
bu saman konusunu en başından beri takip ediyorum senin daha önce bu konuya yazdıgın msjları da okumuştum ve biraz abartılı bulmuştum
ve yazıklarının tam tersi olacagını düşünmüştüm bu son msjını okuyunca
tahminlerimde yanılmadıgımı anladım

Daha önceki mesajlarımı bulup alıntılayıp abartılı bulduğun yerleri gösterirmisin?, bende merak ettim şimdi tahminlerin neydi benim abarttıklarım neydi, delil göster bana güzel kardeşim, havaya sıkma yazılar yazma istersen, bütün gönderilerim forumda halen mevcut, hodri meydan sana tabi dediğin gibi bu konuyu en baştan takibediyorsan.

bull trakmarket link=topic=65699.msg753822#msg753822 date=1371676384' Alıntı:
Sakla samanı gelir zamanı demiş atalarımız.

Saman kimsenin elinde patlamış değil

Çiftlik sahipleri ve alıcılar ayağına bekliyorlar, getiren olsa balyanın tanesine 13-15 lira verecek

Kışında olsa bu fiyata alacam şimdi lazım değil diye para bağlamak istemiyorlar hayvancılar

Sap saman işi yapanda tarlada müşteri bekliyor, çürüyü gidince işişten geçmiş olur.

Saklayacan samanı, lazım olan zamanı gelince gelecek alacak, ayağına götürdünmü kepazelik.

Eskiden harman yerine yığılırdı, kendisi kullanır yada lazım olan satın alırdı.

Tarla sahibinin tarlada bırakması yanlıştır.

Samanı tüketene şimdi zaten lazım değil, lazım olduğunda kışın dışardanda gelse nasılsa fiyatı pahalı diye almıyor para bağlamıyor

En güzeli eskiden olduğu gibi yapmak.

Sakla samanı gelir zamanı.

Bu yazıyı kış gelince alıntılayıp yine okuycaz diyorum.

Hep aynı hatalar.

halbuki balyanın son tüketici fiyatı yerine teslim kg 50 krş normal fiyattır, 65 krş fazla fiyattır.

Ülkenin bütün tarlalarındaki saplar toplanıp değerlense iyi olur

Her tarla sahibi tarlasının sapını bağlatsa buna müşteri bulamaması imkansız, biçerciye samancıya balyacıya vermeyiniz, parayı verip bağlatıp yığın

yaptığınızda kışın bunu alacaklardır, şimdi para bağlamak istemeyen hayvancı lazım olunca alacaktır.

Bu balya işinde bütün herşeyi tamda harman zamanı kamyoncu esnafı mahvetmektedir, şimdi içanadolu biçilince kamyoncu kamyonuna tarladan balya sardırıp, götürüp satmaktadır, kamyoncu buna vergi vermemekte, tarladan ucuza aldığını pahalıya lazım olan bölgeye götürüp satarak arada epey büyük para kazanmaktadır.

Bu gibi işlerin önüne geçmek için tarla sahibi tarlanın sapını bağlatıp balya olarak bir kenara yığmalı, zaman gelince müşteri gelip bunu alacak, arada ne kamyoncuya, ne balyacıya ne biçerciye gerek kalmayacaktır, herkes işini yapacak, tarla sahibide kamyoncuyu biçerciyi balyacıyı sapına ortak etmemiş olacaktır.

Artık tarla sahipleri hem biçeri hemde balya makinası olana tarlayı vererek biçtircek ve sapını bağlatacaktır, satılanı tarladan satar, satılmayanıda yığın yapar lazım olunca kışın isteyenlere satacaktır, bu yöntemle hem ülkemizin samanı değerlenmiş olacak, tarla sahibide kazanacak balyaya ihtiyacı olanda zamanı gelince sapına samanına kavuşacaktır, kimse zarar etmeyecektir, çünkü ülkemizde hayvancılık arttı ve artık dışa bağımlı hale gelmek üzereyiz, sap saman bolluk bereketlik yılları geride kaldı, sen sapını tarladan al koy, onun değeri kıymeti zaman gelince kendini gösterecktir.

Kışın 50 krş ithal saman kullanacağına, kilosu 50 kuruşa yerli saman yada balya tercih edilecektir.

bu sadece birtanesi
kaldıki bensana abartmışsın dedim sallamışsın demedim
bu alıntı yaptıgım msjın tozpembe bir msj madem herşey bukadar güzel tozpembeydi ozaman insana sorarlar neden biçer parasına sapları verdin diye
tabi sen beni yine yanlış anlama sonuçta seni yargılamıyorum fakat bir ara samanı stoklayın diyenler oldu birara biziim burda balye 12-15 diyenler oldu
bir ara dekarı bilmem kaç liraya satıldı diyenler oldu
butür şeyler gerçegi yansıtmıyor sadece bu işe heveslenenlerin gönlünü okşuyor
2009 senesi haziranında bugday hasadı yapmıştım dedim biraz saman yapayım kışın satarım
neyse 60ton civarı toz saman yaptım üzerini kapatmaya çadır aldım çektirme parası vs derken 4binlira masraf ettim
o samanı yaklaşık 9 ay sonra kibrit basıp yaktım içinden sattıgım saman 500 liralık gerisi kül oldu alan yoktu yüzüne bakan yoktu yaktım kurtuldum

geçen yıl medyada sürekli saman kıtlıgı ve ithalat olayı gündemdeydi ve yinede biizim bölgede balye kışın bile 7 lirayı toz samanda 35-40 kuruşu geçmedi

umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir

Ben biçer parasına sapları verdim ve giden sapların bir kısmı denizlinin dağ köylerine balyanın tanesi 11-13 liradan indi, çoğunluğu 7,5 TL den inmiş, ben satanın yalancısıyım gidip denizliye görmedim, tabi ben masraf yamadım nakliye vermedim, nakliye için bizim burdan denizlinin dağ köyüne 2100 TL alıyor araç sahibi, denizli merkeze 1700 TL, dolu gidip boş geliyor, artı benim tarlalardan sap dönüme ortalama 5 i anca buldu gibi bişey, bizim buralar böyle, Osmaniye ile kıyaslama, kıraç Anadolu topraklarından bahsediyorum ben.

Bilmiyorum sen bunu nasıl değerlendirirsin, bizim burada olmayanlar olmaya başladı mesela, sapı yığanlar oldu ama ufak çaplıdır bunlar.

Benimse beklediğim buydu zaten, onca işçilikle tarladan balya bastırıp hemen sapı toplamam imkansızdı, makinem yok artı biçimden sonra tarlalarımın sapları çalınıyor ve biçerin hemen ardından balya makinesi sokup toplatmam imkansızdı, bir taraftan harman bir taraftanda bu işe bölünemiyorum.

Ama eğerki benim sapları biçim parasına alan olmasaydı bağlatıp yığacaktım, tarlada bırakmazdım, ama buna gerek kalmadan değerlendiren çıktı ve buda benim için çok iyi bir sonuç, çünkü sadece biçim yaptırsam sapı yukardan biçerdi biçerciler, sapını alacağı için tabandan biçti, aldı sapı bağladı sattı, bu yapılan işten kazanacak tabiki, ama ben sadece biçtirsem yukardan biçerlerdi ve sap az çıkardı, bu işten ben şu haliyle bağlatıp yığmaktan daha kazançlıyım, çünkü bağlatıp yığmayada masraf etmemiş oldum.

Şimdi anladınmı neden biçer parasına sapı verdiğimi?

Biçer parası 12 tl, benim tarladan çıkan sap zaten 5 adet balya olsa 5*4=20TL değerinde şu zamanki fiyatlarla, kilosu 170 krş tan hesap bu. bağlama masrafınıda untmayalım bu arada, burada 1,50 TL den bağlanıyor, 1,50*5=7,5 TL biçim 12 TL bağlama masrafı 7,5 TL oda eşittir 19,5 TL eder. ne eder hesapladık zaten 20 TL eder hesapladık 19,5 TL eder çıkmış bu işten biçim yapıp balya yapan zarar etmedi, biçim den ve balya basmaktan kazandı.

Yok alan olmasaydı bağlatır yığardım, yığma masrafı var, bağlama masrafı biçer masrafı hepsine ödemen gerek, dediğim gibi bence sapına biçim en adil yöntemdir, yinede üstüne basarak söylüyorum alan olmasaydı bağlatır yığardım.

denizli çivril son alımı dun yaptım 400 balya 20-22 kg fiyat 4tl daha yukarıdan satanlarda var ama ben almam ıneklerı satarım ne bu ya 10-15 saman mı alınır ne kazanıyoruz...
Bu sene tamam seneye allah kerım herkeze hayırlı işler

Geçen seneki kadar piyasa yükselmez , ama bağlama işi bitince azda olsa yukarı oynar diye düşünüyorum Trakya da.

Ben tanesi 20-22 kg gelen balyayı 2 liradan verdim.Tarladan toplayıp gittiler.Balyayı başkasına yaptırdım.Elimi işe hiç sürmedim.Para kazanmadı ama olsun.Deneyim kazandım...

Bu sene herkez ihtiyacını gördü , yeterincede stok var.
Para etmeyecek gibi duruyor , arayan soranda pek yok.

Bence bu sene balya ve saman fiyatları yükselmez.Gözlediğim kadarıyla ihtiyaç fazlası bile var.

En son 01.08.2013 de tarladan balyenin tanesi 4.50 tl den satıldı.Toz samanın 210 ile 230 arasında satılıyor ton fiyatı.