Güncel Buğday Fiyatları


Buğdayda tmo nedeniyle mi hareket yok acaba, hala stokları var sanırım. Depoda biraz buğdayımız var bekledik bekledik yeni sezonu da göreceğiz galiba.
 
konya ticaret borsası depo malı 8-10 kalem arpa tonu 2.500 tl den alıcı buldu.
 

Resimler ve ekler

  • IMG-20210521-WA0002.jpg
    IMG-20210521-WA0002.jpg
    57.9 KB · Görüntüleme: 50
Fiyatlar cok iyi maşallah. Gübre fiyatlarına rağmen 400-500 kg verim alan geçen yıldan daha çok kar eder bu fiyatlarla. Maşallah diyin geri gelmesin harmanda.

Ben hep harmanda 2200 kısa 2500 olur diye umuyordum. Yalnız arpada Bir şişkinlik var arpa ithalati gelir çok panik havası var kuraklıktan kaynaklı. Bu sene keşke arpa ekseydim dedirtiyor maşallah
Arpa yok ne TMO da ne piyasada ... Yem fabrikalarının diğer girdi maliyetlerinin artması ve piyasada mısırın da az olması nedeni ile Arpaya talep çok fazla. TMO besicinin talep etmiş olduğu arpanın yarısını veriyor. Durum ciddi.
 
Ege marmara hasadına göre belli olur memleketteki üretim miktarı buralar biraz yağış aldı inşallah verimler de güzel olur. Yoksa arpada ithalat şart. Tamam fiyatlar iyi ama burdan daha da yukarısı hayvancı için de tüketici için de büyük yük olur. Yem bitkisi, ikinci ürün az su isteyen bitkiler ve teknolojik sulama sistemleri şart yoksa artan nüfusa hububat-bakliyat ve yem bitkileri üretimini Anadolu coğrafyasındaki toprakla karşılamak mümkün değil.

Bu ithalat meselesine insanımız çok sert tepki veriyor ama şunu da gözden kaçırmamak gerek. Yaş sebze meyve üretimi yapıyoruz ihraç ediyoruz katma değeri yüksek. Atıyorum 1 kg kiraz satıp 10 kg mısır alıyorsun. Buğday arpa mısır ithal etmemek için meyve sebze bahçelerini söküp yerine buğday ekmek saçma olur ancak bu işler planlı yapılması gerekiyor. Bölgesel üretim-tüketim miktarları tahmin edilebilir olmalı girdiler ve son ürün fiyatları öngörülebilir olmalı. İthalat lazımsa millet ilk darbeyi yedikten sonra değil, önleyici olmalı.

Maliye politikaları genelde tüm dünyada müdahaleci politikalar olarak uygulanıyor. Bazı ülkeler ise önleyici planlı-programlı otomatik stabilizatör politikalarla yapıyorlar. Biz bu sisteme uyum sağlayamazsak bu düzen değişmez. Türkiye gibi ülkelerde uygulaması çok zor, bir yandan turizm sektörü var, 85 milyon vatandaş 5 milyon mülteci 30-40 milyon da turiste bakıyoruz. Şuanki ziraat ile ilgili kurumlardaki memurlarla bürokratlarla bu işler yürümez. Hiç bir iş yapmıyorlar neredeyse. Bu odaların, ilçe tarımların vs toptan değişmesi lazım. Yoksa verim alan veya bir sonraki sene iyi para yapacak ürünü şansa denk getiren çiftçiden hariç kimse doğru düzgün para kazanamaz ancak karnını doyurur. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Keşke her sene kim ne ekiyorsa güzel verim alsa da hiç bunları düşünmek zorunda kalmasak.
Kıtlığı kimse istemez ama üretim maliyetlerinin altında ezilmeyide kimse istemez. Dengeyi kurması gereken devletimizdir.
 

Tüketici benim umurumda bile değil şahsen. Sattığım ürünün fiyatı yüksek olsun Tüketici ne halt ederse etsin. Tüketici mi alıyor benim gubreyi tohumu mazotu. Tüketici 50 kuruşa soğan almanın patates almanın ekmek almanın derdinde hiç diyormu ulan bu paralara bu insanlar bunu uretipte bunca emek harcayıp para kazanıyor mu diye.

Diyenler baş tacı:) Reise selam
 
Tüketici benim umurumda bile değil şahsen. Sattığım ürünün fiyatı yüksek olsun Tüketici ne halt ederse etsin. Tüketici mi alıyor benim gubreyi tohumu mazotu. Tüketici 50 kuruşa soğan almanın patates almanın ekmek almanın derdinde hiç diyormu ulan bu paralara bu insanlar bunu uretipte bunca emek harcayıp para kazanıyor mu diye.

Diyenler baş tacı:) Reise selam
Farkinda degilsin ama sen de tuketicisin. Gubreci, mazotcu, ilacci da senin icin aynisini dusunurse neden kizarsin ki? Milyar borca girdim fabrika kurdum bana ne ciftciden derse hosa gider mi?
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt