Güncel Ayçiçek Fiyatları

Satsak bi dert satmasak bi dert :) fiyatlar hergün yükseliyor acaba piyasa sabitlendiğinde satsak mı yıl başını beklesek mi çok kararsızız

Şahsi kanaatim, 4 lirayı gören tık paraya yapiştırsın, hep bekletin diyorum fakat, 3 lira degil ki bekleyelim, bu işleri bilen olmaz tabi ki, nasip meselesi , malı çok olan yarıya bölsün, kâr zarar kardeşmiş, .dünya çiçek fiyatlarına bakın , bakmışsın bir ana haberde , ithalat haberi duyulur oda var, Hayırlı satışlar, yarıya bölmek iyidir.

yarın öbürgün vergi sıfırlanıp yurtdışından mal getirip fiyatları dibe çakabilirler, dikkatli olmakta fayda var ürünü değerli iken satıp diğer yatırım araçlarına yönelmek bence daha mantıklı.
Kusura bakma ama ürün değersiz. Tüccar hergün 1000 ton gelen borsada günlük 50 tl zam yapıyorsa ben malı tutarım abi. Malın değerliyken sat diyebilir sayın cumhurbaşkanımve varyetesi ama biz tutacağız

Şahsi kanaatim, 4 lirayı gören tık paraya yapiştırsın, hep bekletin diyorum fakat, 3 lira degil ki bekleyelim, bu işleri bilen olmaz tabi ki, nasip meselesi , malı çok olan yarıya bölsün, kâr zarar kardeşmiş, .dünya çiçek fiyatlarına bakın , bakmışsın bir ana haberde , ithalat haberi duyulur oda var, Hayırlı satışlar, yarıya bölmek iyidir.
Hocam biz öyle yapmayı planlıyoruz 4 TL gördüğümüz gibi hemen kestirmeyi düşünüyoruz o kadar beklemeye niyetimiz yok.Tamam piyasaya hep yüksekliyor ama ya düşerse..

Üründe spekülasyon olma ihtimali var , buna seyirci kalmazlar , devlete gore güçlüğü yok , biranda fiyat tepetaklak olabilir, bu fiyatları bircok kimse hayal etmiyordu , buna benzer fiyat dalgalanmalari bircok üründe son yıllarda oluyor, bu fiyatlardan ötesi risk gibi duruyor

Üründe spekülasyon olma ihtimali var , buna seyirci kalmazlar , devlete gore güçlüğü yok , biranda fiyat tepetaklak olabilir, bu fiyatları bircok kimse hayal etmiyordu , buna benzer fiyat dalgalanmalari bircok üründe son yıllarda oluyor, bu fiyatlardan ötesi risk gibi duruyor
Trakya birlik avansı 3550'ye çektiğine göre tahminim 40 yağ için 3700 minimum garanti fiyat artık.

Trakya birlik avansı 3550'ye çektiğine göre tahminim 40 yağ için 3700 minimum garanti fiyat artık.

Trakya Birlikte ki fiyat politikasını tam bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla avans fiyatı dışında ayrıca ön alım fiyati oluyormuş.
Ön alım fiyati da avans fiyatından yüksek imiş.

Bu durumda fiyatlar bir miktar daha yükselebilir diye düşünüyorum.

Image1599122080.667489.jpg

Tarım Kredi Kooperatiflerinin bugün ki avans fiyatları

Bugün Borsalarda tarihi fiyatlar var.

Edirne Borsası ortalama fiyat 3,90 TL civarı, en yüksek 4,27 TL

Uzunköprü borsası da epey yükseldi.

Trakya Birliğin dünkü fiyat açıklaması sonra piyasalar daha da yükseldi.

Bakalım bu yükseliş devam edecek mi ya da bu seviyeler korunacak mı?
Yükseliş devam edecek gibi haftaya 40 yağ oranı 4 lira bile olabilir şuan 3750 3800 arasında borsalarda dün 3650 3700 arasıydı daha ne kadar yükselcek merak ediyorum piyasa fiyatları oturduğunda kışı beklemeden satmayı bile düşünüyoruz gümrük vergisi düşer yada sıfırlanırsa fiyatların düşme ihtimali var

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama duyduğuma göre, yurtdışında ayçiçek vermiyorlarmış. Hatta türkleri ürün olan yerlere dahi sokmuyorlarmış. Fiyatların sürekli yükselmesi de bu yüzden ürün toplama telaşına girmeleri olabilir diye düşünmüyor değilim. Yurtdışından ürün alıp getiren buraya üye olan vatandaşımız varsa bu durumun gerçek olup olmadığını belki bize söyleyebilir.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama duyduğuma göre, yurtdışında ayçiçek vermiyorlarmış. Hatta türkleri ürün olan yerlere dahi sokmuyorlarmış. Fiyatların sürekli yükselmesi de bu yüzden ürün toplama telaşına girmeleri olabilir diye düşünmüyor değilim. Yurtdışından ürün alıp getiren buraya üye olan vatandaşımız varsa bu durumun gerçek olup olmadığını belki bize söyleyebilir.
Bulgaristan da verimler düşük yurtdışı satış yasağı getirdiler aynı şekilde Ukrayna ve Romanya da satmiyormus başka ülkelerden belki bulunabilir ama döviz in de nerede duracağı belli değil

Geçen sezon Trakya birlik kotayı doldurmak için fiyatlar yükseldi o yüzden yüksek tuttu kota dolduğu gibi fiyatlar cakilmaya başladı bu senede mantık aynı mantık kotalar dolana kadar yuklenecekler bizim burada birbirimize bu tarz bilgileri aktarıp ayık olmamız lazım.

Bu dönemde dışarıdan gelen de olmadığı için yıllarca elledikkeri çiftçiye muhtaçlar kotasını doldurana kadar ya basacaklar parayı yada babalar hükumete bastırıp olaya el attirip ham yağ fiyatlarında dalevera yapıp fiyat kıracaklar gariban çiftçiyinin dayısı yok nasıl olsa.