Güncel Ayçiçek Fiyatları

Biz bugun 3500 tl den emanetteki ayciceklerin hesabini kestirdik.Buralarda hasat bitti fiyatlar ne olur bilinmez ithal vergisini yakinda sifirlarlar.
Değil sıfırlamak ithalat yapan tüccara üste para verse ne olur. Nerden bulacak? Kimden alacak? Neyi getirecek?
Uzunköprü’de samimi olduğum tüccarlar da bu fikirde. Adamlar fiyata bakmaksızın malı koparmaya çalışıyoruz diyor. Çöp alsak para edecek diyor. Her gün daha da yukarı çıkacak fiyatlar.

Sizin tüccar çok akıllıymış şuan Edirne ve Uzunköprüde 46 yağ 3800den aşağ gitmiyor 40 yağ oranı zaten en az 3500
Hocam hem de ne akıllı bir başkası ben yağ oranını açıklayamam dedi hepsi bir kurnazlık peşinde ben %44 yağ oranını zaten 3.500 TL den verdim neden şimdi yine aynı fiyata 2 puan daha yüksek ayçiceğini vereyim ki ? Bekleme taraftarıyız şuan ayçicek römorklarda duruyor öylece

Hocam hem de ne akıllı bir başkası ben yağ oranını açıklayamam dedi hepsi bir kurnazlık peşinde ben %44 yağ oranını zaten 3.500 TL den verdim neden şimdi yine aynı fiyata 2 puan daha yüksek ayçiceğini vereyim ki ? Bekleme taraftarıyız şuan ayçicek römorklarda duruyor öylece
RÖMORKTA BEKLEDİĞİ ZAMAN HERHANGİ BİR SIKINTI OLMUYOR MU..VEYA DEPO VE MAĞAZADA BEKLETME İŞİ OLURSA NE KADAR FİRE VS DEZAVANTAJ OLUYOR..BUNLARI BİLMEDİĞİMİZ İÇİN SORUYORUM ÇÜNKÜ BİZİM BURALARDA HASAT GÜNÜ TÜCCARA TESLİM EDİYOR TÜCCARIN VERDİĞİ FİYATA MECBUR KALIYORUZ..BU YIL TÜM ÇUKUROVA ÇİFTÇİLERİNİN 2800 DEN SATMAK ZORUNDA KALDIĞI GİBİ....

RÖMORKTA BEKLEDİĞİ ZAMAN HERHANGİ BİR SIKINTI OLMUYOR MU..VEYA DEPO VE MAĞAZADA BEKLETME İŞİ OLURSA NE KADAR FİRE VS DEZAVANTAJ OLUYOR..BUNLARI BİLMEDİĞİMİZ İÇİN SORUYORUM ÇÜNKÜ BİZİM BURALARDA HASAT GÜNÜ TÜCCARA TESLİM EDİYOR TÜCCARIN VERDİĞİ FİYATA MECBUR KALIYORUZ..BU YIL TÜM ÇUKUROVA ÇİFTÇİLERİNİN 2800 DEN SATMAK ZORUNDA KALDIĞI GİBİ....
Hocam şimdi şöyle biz normalde içeri atacaktık ama şuan yerimiz yok o yüzden yakın zaman da biraz balya satıp onun yerini depo yapıcaz ayçicek için...O konu da benim de pek fikrim yok daha önce hiç bırakmadık hep ya depoya attık yada direk sattık ama fire olarak illaki bir kayıp oluyor.

Bizim çok şükür güzel bu sene Haziran ayında yağan yağmur bizim bölgede çoktu aşırı bir yağış oldu o yağmur yetti 200 kilo üstü gibi duruyor şuan
Valla duruşu çogunun güzel ama gösterdiği vermiyo malesef benimkilerde güzel duruyolar ama 150 kğ alsam bayram edecem o derece yani biçenlerin çoğu 100 kğ diyo ama benimkiler onlara göre iyi inş. 150 alırım sende 200 alırsın.

Valla duruşu çogunun güzel ama gösterdiği vermiyo malesef benimkilerde güzel duruyolar ama 150 kğ alsam bayram edecem o derece yani biçenlerin çoğu 100 kğ diyo ama benimkiler onlara göre iyi inş. 150 alırım sende 200 alırsın.
Biz yarısını biçtik biçtiklerimiz 200 kilo üstü verdiler perşembe cuma kalanını biçicez onlarda aynı verimi verir gibi duruyor inşallah sizde güzel verim alırsınız

Hocam aynısını biz bi tarla da yaşadık görüntü muazzamdı verim hayal kırıklığı yarattı..Hatta yağ oranı en düşük o gelmişti %43 ile 3.380 TL temize verdik çok şükür diğerlerinin verimi de iyi yağ oranları genelde 44 46 aralığında gitti oranlar.