ÖN YARGILI OLMADAN KONUYU EN BAŞINDAN OKURSAN DERDİMİZİ ANLARSIN KARDEŞİM.FİYATLARIN ARTMASI RAHATSIZLIK DEĞİL AKSİNE ÇİFTÇİ DOSTLARIM ADINA SEVİNDİK İNŞALLAH 5 LİRAYA ÇIKAR..FAKAT HASAT SEZONU 2800 E VERİP ARADAN 1 AY SONRA BAŞKA BÖLGELERİN MALLARI ÇIKINCA FİYATLARIN ORADA 3500 DANFiyatların çıkması rahatsızlıkmı yarattı
Ben daha önce söylediğim gibi 4 lira civarında olur demiştim bence dolar yükselme eğiliminde büyük firmalar şuan uygun fiyatla mal alıp stok yapmak istiyor lar eğer konuşulan gibi dolar da 10 lira üstü fiyat oluşursa ayçiçek kış aylarında 5 6 lira civarında olur benim görüşüm bu yöndeBugün Uzunköprü ve Edirne borsaları 40 yağ 3450 3500 arası değişiyor yükseliş devam ediyor firmalar her gün msj atıyor 40 50 kuruş her msjda fiyatlar artıyor
Verimler nasil ?topramBurada Tüccarlar 3400 TL kadar temiz alıyolar.
150 de veren var 200 de veren var cinsine göre toprak yapısına göre değişiklik gösteriyor bu seneVerimler nasil ?topram
Yani eski günler geri gelecek diyorsun90 lar reloaded, bu is bir satranç maçına dönmüş, imkani ve sermayesi olan bekleten kazanacak gibi
Uzunköprü’de 40 yağ 3500 tlye evden yada tarladan teslim alırım diyor tüccar. Bir ay sonra 4 tlyi, kışa da 4,5 tlyi görürse şaşırmam. En azından aldığım duyumlar da bu yönde. Bu yıl çöpü olan çöpünü saklasın. O bile para yapacak.
Geçenlerde deginmistin dostum yanlış hatırlamıyorsam sezonda alıp daha sonra satınca güzel kar bırakıyor diye bu yıl bence bu tarz bişey yapmak lazım getirisi güzel olurDarısı çeltigin başına inşallah [emoji16]
Geçenlerde deginmistin dostum yanlış hatırlamıyorsam sezonda alıp daha sonra satınca güzel kar bırakıyor diye bu yıl bence bu tarz bişey yapmak lazım getirisi güzel olur
Bu sene herkes birseyler stokluyor, köylerde görüyoruz, saman,bugday,ayçiçek vs vsYani eski günler geri gelecek diyorsun
Hayırlı olsun vardır bir bildikleri sen ne yaptın başladın mı tarım işine çoktan beri yoktun veya ben görmedimBu sene herkes birseyler stokluyor, köylerde görüyoruz, saman,bugday,ayçiçek vs vs
Baska mecralara yöneldik, ben dogrudan başlamadım ama aileden biri ufak çaplı bir başlangıç yaptı, piyasalar malum 2 senedir, saglik isleri malum, bakalım hayırlısı diyelimHayırlı olsun vardır bir bildikleri sen ne yaptın başladın mı tarım işine çoktan beri yoktun veya ben görmedim
Hayırlı olsun Allah gönlüne göre versinBaska mecralara yöneldik, ben dogrudan başlamadım ama aileden biri ufak çaplı bir başlangıç yaptı, piyasalar malum 2 senedir, saglik isleri malum, bakalım hayırlısı diyelim
Amin cümlemizin inşallahHayırlı olsun Allah gönlüne göre versin
İnşallah. Büyük emek var.Darısı çeltigin başına inşallah