Biz neden bahsediyoruz siz ne diyorsunuz. Biz tarımdan bahsediyoruz siz ta 20 yıl önceki gelen ekonomistten bahsediyorsunuz. Belliki siyaseten fanatik bir taraftarsınız. Kardeşim üzerinden geçmiş 20 yıl her fırsatta oturup ondan mı bahsedelim şimdi biz bizleri ilgilendiren tarımla ilgili konuşuyoruz.
ben rant düzeninden bahsediyorum.
ziraat odalarını kooperatifleri tekeline alan tüccar başkanlardan bahsediyorum.
çiftçinin karlılığını düşünmeyen çiftçinin üzerinden nasıl daha fazla para kazanırım mücadelesi veren tiplerden bahsediyorum.
tarım Bakanlığı ticareti beceremiyor buna eyvallah diyorum.
fakat hayvan ithalatı yapan tüm tüccarların devlet ithalat yapmasın çığırtkanlığına sırt çevrilmesinden bahsediyorum.
bu adamın devlet ithalat yapmasın biz yapalım deyişi sizi rahatsız etmiyorsa benim için hiç sorun yok.
kesinlikle benin açımdan bir sıkıntı yok.
ben ithal getirmem gereken ürünlerini aracısız alabiliyorum aracı yani tüccar varken olan durumuda yaşadım gördüm.
tüccarlı ticaretten memnunsanız tabiki bana size bol kazançlar dilemek düşer.
şahsi görüşüm tarımın sırtındaki yük aracılar eşref şekerlide aracılık düzeninin önde gelen temsilcilerinden.
her tartışmada buğdaydan hayvan ithalatına aracı tüccara söven çiftçi bu işin başını çeken bilgi veriyorum falan feşmekan adı altında bu yapıyı ayakta tutmak için çabalayan adama bize tarım ve hayvancılık öğretiyor diyip arka çıkıyor.
beni ticari görüşlerim baya geri kafalıdır kusura bakmayın böyle sevilen bir abinize yanlış dedim.