Evimizde elektrik var, sizinki gibi yani, ocak, aydinlanma, camasir mak, buzdolabi, bilgisayar derken onlarca yerde kullaniyoruz. Cok ama cok faydali, ama elimi dokundurunca carpiyor beni, oldurebilir de. Ama bu tehlikeye ragmen dikkat ederek kullaniyorum elektrigi. Sekerli`de boyle dediklerini dinliyrum, bazi yerlerde para kazanmanin pesinde ama bazi yerlerde ogretici oluyor. Elektrik gibi yapmali, temkinli yaklasmali, faydalanmali insan ama carpilmamaya dikkat etmeli.
Bir arkadas ucuza yapalim derken bazen sorun oluyor demis, cok hakli, her isin bir bileni var, sormak arastirmak lazim. Kar yukunu, ruzgar yukunu hesaplamadan celik ahir yaparsan ucurursun catiyi, hickimseyi bulamazsan, paran yoksa tanidik bir makina muhendisligi ogrencisi bul az paraya hesaplar, bilgisayar programina yuklese 15 dakikada ahirin saglam olup olmadigini soyler. Ben yaptim oldu dersen cok pahaliya gelebilir. Simdi demiri alip kesmek, delmek, kaynatkak zevkli geliyor arkadaslara ama hesapsiz yapilirsa olmaz ki. Hic gormedim tasla tuglayla ahir yapani, gecen bir arkadas tasla cevirip ustunu kapatacagiz demisti bakalip ne yapacak, bence dogrusunu yapiyor. Once de yazdim, tas bina olan eski istasyonlardan, camilerden depremde, firtinada yikilan var mi ? Yok, celiker gidiyor ama. Tarlalar tas dolu, topla tasi yap duvari, tassiz tarla da isine yarar, biraz ucuza da cikar belki.
Sekerli derken unutmayin arkadaslar, cevizcisi, rasyoncusu, kanatli dunyacisi, keci-koyun anlatani, kopek anlatani hepsi ama hepsi tuccar, birakin Sekerli de tuccarligini yapsin. Ne derler hocanin dedigini yap yaptigini yapma ! Millete reygras anlatti tanitti yeter derim, tohumu ondan almak zorunda degilsin ki .