yüreğine sağlık Ne güzel yazmışsın... Erkunt ve tumosan yerli mali ikisi De güzel makine birbirlerine karşı artı eksi yönleri mutlaka olacak her markada farklılıklar olduğu gibi... Ama onlara deste olmak yine bizim elimizde ve görevimiz... Son olarak traktörler için 25 Yas üzeri için hurda teşviğinden bahsetmişsin bende birşeyler duydum kesin bi bilgin var mi?jrkeag link=topic=67970.msg773606#msg773606 date=1378974401' Alıntı:Tümosanlara ikide bir bölünüyor diyip duruyorsunuz 1-2tane traktör kullanmasını bilmeyen dangalağın oluşturduğu hatayı siz fabrika hatası olarak adlandırıyorsunuz olabilir onada sözümüz yok ancak ben birtane 8105in bölündüğünü görmedim öyle bişey olsa herkesin traktörü bölünürdü Tümosan traktör satmak için yalvarıyo diyen arkadaş hiçte yalvarmıyor bulunduğum yerde hergün 1adet Tümosan satılmakta ve buradaki erkunt bayi kapandı gitti 1 kaçtane erkunt var ve her köydede birçok Tümosan var, konfor olarak gösteriş olarak erkunt üstün ona sözümüz yok ancak çekiş konusunda sıkıntılı tümosanda çekiş olarak çok iyi ama konfor bakımından eksikleri olabilir,şuan için Türkiyedeki ilk yerli 115-125hplik 16walf traktörü tümosan üretti ve gelecekte tank motoru projesi,teleskobik yükleyici,forklif ve pamuk biçerdöveri gibi projelerle üretim yapacak,erkunt bir döküm fabrikası mf 265-285slerin ve steyrların arka taraflarına bir göz gezdirin Erkunt Ankara yazar döküm çünkü onlara aittir hattatta aynı şekil bir döküm fabrikasıdır ancak valtrayı taklit ediyor ve projesi yabancılara ait oyüzden nh gibi montajı burda yapılana yerli denemez ve bu Türk firmalarından
hattat ve erkunt çekiş bakımından bana göre sıkıntılı firmalar konfor olarak erkunt çok iyi ancak %30 yakıt tasarrufuna ister noter onayı versin ne verirse versin denen di ve görüldü Tümosanın bahçecisiyle erkuntun bahçecisi pulverizatörde kapıştılar Erkunt saatte 10litre Tümosan ise 6litre yaktı bunun tam tersi olması beklenirken sonuç böyle oyüzden bilip bilmeden kimsenin malını kötülemeyelim hepsi birer Türk firması ülkemiz açısından değerli biz onlara destek çıkalım derken birini kötüleyip diğerini övelim derken iyice ortalığı karıştırmayalım herkesin malıda kendine güzeldir şimdi 25yaş üzeri traktörlerde toplanacak o zaman çiftçi yerliye teşvik edilecek...
Evet öyle birşey olacağı söyleniyor otomobillerdede uygulanacak traktörlerdede çiftçiden değeri neyse 5-10lira arası alınacak ve çiftçi yerli markalara yönlendirilecek devlette destek verecek manayla insanların traktörleri yenilenmiş olacak aslında iyi bişeyde steyrların gitmesi kötü piyasadaki en az yakan traktör,tabi bizim yerliye destek vermemiz gerek Tümosan ortadoğuya hükmetmiş ihracat yapan traktör adamlar Türkleri tebrik ediyorlar Erkunt ise ingiltereye yeni yeni ihracata başlamış bir firma biz Türklerin BMC-Hidromek-Tümosan-Erkunt-Başak gibi daha nice Türk firmalarıyla övünmemiz gerekiyor dediğim gibi hepsi zaman içerisinde gelişecek erkunt belki tamamiyle yerli olmasada yabancı perkins motoruyla ve konforuyla tümosan ise %98yerli üretimiyle ve üstün çekişiyle Türkün gururu olmaya devam edecekler...adige38 link=topic=67970.msg773628#msg773628 date=1378981054' Alıntı:yüreğine sağlık Ne güzel yazmışsın... Erkunt ve tumosan yerli mali ikisi De güzel makine birbirlerine karşı artı eksi yönleri mutlaka olacak her markada farklılıklar olduğu gibi... Ama onlara deste olmak yine bizim elimizde ve görevimiz... Son olarak traktörler için 25 Yas üzeri için hurda teşviğinden bahsetmişsin bende birşeyler duydum kesin bi bilgin var mi?
Yalnız New Holland yerli değil fakat sadece montajın burda yapıldığı konusu yanlış o eskidendi. Artık parçalarda burda üretiliyor. Üretim Ankara ' da, batıya gidecek traktörlerin montajı da Adapazarı ' nda yapılılıyor...jrkeag link=topic=67970.msg773606#msg773606 date=1378974401' Alıntı:Tümosanlara ikide bir bölünüyor diyip duruyorsunuz 1-2tane traktör kullanmasını bilmeyen dangalağın oluşturduğu hatayı siz fabrika hatası olarak adlandırıyorsunuz olabilir onada sözümüz yok ancak ben birtane 8105in bölündüğünü görmedim öyle bişey olsa herkesin traktörü bölünürdü Tümosan traktör satmak için yalvarıyo diyen arkadaş hiçte yalvarmıyor bulunduğum yerde hergün 1adet Tümosan satılmakta ve buradaki erkunt bayi kapandı gitti 1 kaçtane erkunt var ve her köydede birçok Tümosan var, konfor olarak gösteriş olarak erkunt üstün ona sözümüz yok ancak çekiş konusunda sıkıntılı tümosanda çekiş olarak çok iyi ama konfor bakımından eksikleri olabilir,şuan için Türkiyedeki ilk yerli 115-125hplik 16walf traktörü tümosan üretti ve gelecekte tank motoru projesi,teleskobik yükleyici,forklif ve pamuk biçerdöveri gibi projelerle üretim yapacak,erkunt bir döküm fabrikası mf 265-285slerin ve steyrların arka taraflarına bir göz gezdirin Erkunt Ankara yazar döküm çünkü onlara aittir hattatta aynı şekil bir döküm fabrikasıdır ancak valtrayı taklit ediyor ve projesi yabancılara ait oyüzden nh gibi montajı burda yapılana yerli denemez ve bu Türk firmalarından
hattat ve erkunt çekiş bakımından bana göre sıkıntılı firmalar konfor olarak erkunt çok iyi ancak %30 yakıt tasarrufuna ister noter onayı versin ne verirse versin denen di ve görüldü Tümosanın 5270 bahçecisiyle erkuntun 80.4bahçecisi pulverizatörde kapıştılar Erkunt 750devirde balya makinasınıda çeviremedi 540a aldı saatte 10litre Tümosan ise 750 devirde 6litre yaktı bunun tam tersi olması beklenirken sonuç böyle oyüzden bilip bilmeden kimsenin malını kötülemeyelim hepsi birer Türk firması ülkemiz açısından değerli biz onlara destek çıkalım derken birini kötüleyip diğerini övelim derken iyice ortalığı karıştırmayalım herkesin malıda kendine güzeldir şimdi 25yaş üzeri traktörlerde toplanacak o zaman çiftçi yerliye teşvik edilecek...
Nh ye zaten yerli diyen yok adı bile yabancı ki yerli denilmesi bile saçma montajının burda yapıldığından haberim var ancak parçalarının burada üretildiğinden bilgim yoktu aşırı derece kalitesi düştü eski nh lerin sağlamlığını aratıyorlar yakıt konusuna zaten hiç girmiyorum palgele eskiden beri devam eden huy yani nh alınacaksa avrupa modelleri tercih edilebilir...POYRAZLI TALHA link=topic=67970.msg773651#msg773651 date=1378994895' Alıntı:Yalnız New Holland yerli değil fakat sadece montajın burda yapıldığı konusu yanlış o eskidendi. Artık parçalarda burda üretiliyor. Üretim Ankara ' da, batıya gidecek traktörlerin montajı da Adapazarı ' nda yapılılıyor...
iyi sen bulmuşun alcagın markayı boş ver erkuntu..şimdilik olan bu..jrkeag link=topic=67970.msg773655#msg773655 date=1378997287' Alıntı:Sayın Köylü;
Dediklerin iyi güzelde çekiş konusu ne olacak ayrıca benim bir ara erkunt kıymet 90 almaya niyetim vardı adamla pazarlık ettik 1000 lira için ben o traktörden vazgeçtim iyikide vazgeçmişim bir tek taktir edilecek konusu şu komprosör ve hidrolik sisteminin iyi olması birde perkins motor,vallahi ben onu bunu bilmem ben birtek şunu bilirim çiftte serilik ve kalite istiyorsan mf,yakıt istiyorsan başak,çekiş ve güç istiyorsanda tümosan...
tumosannn link=topic=67970.msg773347#msg773347 date=1378905611' Alıntı:ANKARA BAYISI OTOMOTİV NH BAYISI anlş-*s TUMOSANA NE KADAR ZARAR VERMEYE CALISSAN DA ZARAR VEREMESSIN ERKUNTUN KENDI SITESINDE HALA TUMOSANA DOKUM YAPTIGININ BELGESI VARDIR senı seneye gorucez ok-*-s erkuntum oyle erkutum boyle dıye baslarsın wood şerefli1 vs gibi .... ;D
yeni pompa derken delphi mi yoksa farklı bir markamı biraz aydınlatsan abiköylü link=topic=67970.msg773760#msg773760 date=1379018442' Alıntı:evet yeni çıktı bugün açılışı tanıtımı tarım bakanınca yapıldı.süper bir pompa sistemi var..erkunta çok şeyler olacak az sabır duymadıgınız görmediğiniz şeyler olcak yakındaa....
erkunt alnalar ve olanlar farkı görecek..
abi işte laf olsun diye konuştu maksat bize cevap vermekti ama sonunda aldı cevabını sağolsun moderatörler gereken cevabı en iyi şekilde verdiler amacım onun arkasından konuşmak değil ama her ne olursa hemen tümoyu ön plana atıyordu bilmiyor ki bu kadar fanatiklik kendine zarar inşallah düzelir aslında bi kaç kez yazışma imkanımız olmuştu özelden dedim ki bu akdar fanatiklik yapma milleti hep karşına alırsın ama dinlemedi malesefwood link=topic=67970.msg773757#msg773757 date=1379018291' Alıntı:Ben erkunttan hala memnunum arıza sonrası adamlar en azından malının arkasında duruyor.Ayrıca Erkuntun üzerindeki motor ingiliz malı olp kesinlikle yan sanayi üretimi değildir.Üzerinde kocaman Made In UK diye yazıyor.
yeni modelde ne gibi yenilikler var acaba?köylü link=topic=67970.msg773760#msg773760 date=1379018442' Alıntı:evet yeni çıktı bugün açılışı tanıtımı tarım bakanınca yapıldı.süper bir pompa sistemi var..erkunta çok şeyler olacak az sabır duymadıgınız görmediğiniz şeyler olcak yakındaa....
erkunt alnalar ve olanlar farkı görecek..