Erkunt powershıft

Ynt: Erkunt powershıft

arkadaşlara boşuna kafa karıştırmayın...UK İNGİLİZLERİN RESMİ YURT DIŞI yurt içi amplemidir.uk yazan traktörler %100 ingiliz ve avrupa dır...istediğiniz her yerden araştırınız...
dünya küçüldü hindistanda üretimi jondereler var şimdiye kadar sorun çıkarmamış kimsede.bunu kötülemek için açtıgınız gerçek ama HOCA BİLDİGİNİ OKUR..
58 kısmetler hakkında geniş bilgi yakında burada açıklanır...

köylü link=topic=67970.msg775883#msg775883 date=1379509088' Alıntı:
arkadaşlara boşuna kafa karıştırmayın...UK İNGİLİZLERİN RESMİ YURT DIŞI yurt içi amplemidir.uk yazan traktörler %100 ingiliz ve avrupa dır...istediğiniz her yerden araştırınız...
dünya küçüldü hindistanda üretimi jondereler var şimdiye kadar sorun çıkarmamış kimsede.bunu kötülemek için açtıgınız gerçek ama HOCA BİLDİGİNİ OKUR..
58 kısmetler hakkında geniş bilgi yakında burada açıklanır...
58 KISMETLER perkıns motor lu mu hocam ? :)

Herkese merhabalar,

Erkunt 90-100-110 Hp traktörlerde kullanılan Zf-557 transmisyonu hakkında bilgi vermek isterim. Birçok farklı yorum bulunmaktadır. Doğrusu şu şekildedir aslında:

Zf-557 transmisyonu: (ileri - Geri) * (4 Vites) * (Hızlı - Yavaş) * (Tarla - Yol) şeklinde 16 ileri + 16 geri vites seçeneği bulunan bir transmisyondur. Hızlı - yavaş seçimi 1-2-3-4 vites kolu üzerinden düğmeli olarak kontrol edilmektedir. Bu kontrol şekline powershift denilmektedir. (Bazı arkadaşlar böyle bir şeyin olmadığını iddia etse de.)

Powershift aslında bizim bildiğimiz buçuk vites anlamına gelmektedir. Yük altında debriyaja basmadan ve vites koluna müdahale etmeden sadece düğmeye basarak redüksiyon oranının değiştirilmesini sağlar. Bir buton ile elektrik sinyali gönderilir ve selenoid valf yağı basarak gerekli basınca ulaştırır. Yeterli basınç oluştuğu durumda kavrama devreye girer ve vites değişimi sağlanır.

ney_se_y link=topic=67970.msg776034#msg776034 date=1379529536' Alıntı:
Herkese merhabalar,

Erkunt 90-100-110 Hp traktörlerde kullanılan Zf-557 transmisyonu hakkında bilgi vermek isterim. Birçok farklı yorum bulunmaktadır. Doğrusu şu şekildedir aslında:

Zf-557 transmisyonu: (ileri - Geri) * (4 Vites) * (Hızlı - Yavaş) * (Tarla - Yol) şeklinde 16 ileri + 16 geri vites seçeneği bulunan bir transmisyondur. Hızlı - yavaş seçimi 1-2-3-4 vites kolu üzerinden düğmeli olarak kontrol edilmektedir. Bu kontrol şekline powershift denilmektedir. (Bazı arkadaşlar böyle bir şeyin olmadığını iddia etse de.)

Powershift aslında bizim bildiğimiz buçuk vites anlamına gelmektedir. Yük altında debriyaja basmadan ve vites koluna müdahale etmeden sadece düğmeye basarak redüksiyon oranının değiştirilmesini sağlar. Bir buton ile elektrik sinyali gönderilir ve selenoid valf yağı basarak gerekli basınca ulaştırır. Yeterli basınç oluştuğu durumda kavrama devreye girer ve vites değişimi sağlanır.
Teşekkür ederim abi gerçekten bilgilendirici bir yazı oldu..

konuşulana göre perkıns ve solaris olarak iki tür olackmış.

ERKUNT MÜŞTERİLERİ
AGCO GROUP CAT GROUP SAME DEUTZ-FAHR GROUP ZF GROUP
Agco Sisu Diesel, Finland CAT, India Same Deutz-Fahr, Italy ZF Fredrichshafen, Germany
Turner Powertrain Systems, UK Same Deutz-Fahr, India ZF Steyr, Austria
Perkins Group,
Perkins Shibaura, UK
YURTDIŞI DİĞER MÜŞTERİLER YURTİÇİ MÜŞTERİLER
Deutz, Germany Steyr Motors, Austria JCB, UK Erkunt Traktör Hema Endüstri
Man, Germany Zetor Tractor, Czech Republic Lister Petter, UK Ford Türkiye Hidromek
Man Trucks, India Cummins Generator, UK Lombardini, Italy New Holland Traktör Tümosan
Lindner, Austria Cummins Engines, UK Carraro, Italy Mercedes-Benz Türk Başak Traktör
Volkswagen

arkadaşlar konu ile ilgili bende bişeyler yazmak istedim nacizane benim fıkrim güç ve yakıt istiyosan tümosan konfor ve sağlamlık istiyosan erkunt derdim.bu arada erkunt servet 80 ıle kıymet 90 arası çok açık araya 85 hplik model koysalar ıyı olmazmı?özellıkle balya ıçın en ideal güç.şöyle bide 16 +16 ileri geri debriyajsız geçse,bide muavın koltuğu koyarlarsa on numara olur herhalde .

hüseyin5757 link=topic=67970.msg808271#msg808271 date=1386752821' Alıntı:
arkadaşlar konu ile ilgili bende bişeyler yazmak istedim nacizane benim fıkrim güç ve yakıt istiyosan tümosan konfor ve sağlamlık istiyosan erkunt derdim.bu arada erkunt servet 80 ıle kıymet 90 arası çok açık araya 85 hplik model koysalar ıyı olmazmı?özellıkle balya ıçın en ideal güç.şöyle bide 16 +16 ileri geri debriyajsız geçse,bide muavın koltuğu koyarlarsa on numara olur herhalde .
Aynen abi söylediklerine kesinlikle katılıyorum özellikle debriyajsiz ileri geri (powershatle) ve host koltuğu kesinlikle olmalı Hatta olmuşken bize dijital hız göstergesi De olsa harika olur...

hüseyin5757 link=topic=67970.msg808271#msg808271 date=1386752821' Alıntı:
Yarı Otomatik Şanzıman İçin Daha Erken Sanki... Ama Diğer Dedikleriniz Olmayacak Şey Değil...

uzun süre deyim tohumdan bu tarafa 100 lük kullanıyorum... harika tarlada anlatılmaz yaşanır derlerye öyle...yoldada fene degil 5 ton makina bayılma her dört çekerde olan şekilde deyim... yakıtda çok güzel yolada olsun tarla olsun...buçuk denen sistem çok harika...ben çok sevdim servetlere göre arada çok çok fark var...
ben 80 lik kullandım 4 adet çıktıgından beri...2008 lüks serii çok memnundum..gerçekten harika bir makinaydı 5 li 14 numara aydın pullukla td 95-5725 jondere td 85 mf 3085 5625 jondre bunların içinde bir almedi..alan hayrını görsün özel bir seriydi...o...
100 lük erkunt şun benim degil emenet ama ama işler yoluna girerse alacagım inşallah..tarla işim den dolayı agır alıyorum...
5 li ünlüde çok harika tarla ve yol viteslerinde zorlanmadan gidiyor...
bence çok harika...

köylü link=topic=67970.msg808510#msg808510 date=1386783906' Alıntı:
uzun süre deyim tohumdan bu tarafa 100 lük kullanıyorum... harika tarlada anlatılmaz yaşanır derlerye öyle...yoldada fene degil 5 ton makina bayılma her dört çekerde olan şekilde deyim... yakıtda çok güzel yolada olsun tarla olsun...buçuk denen sistem çok harika...ben çok sevdim servetlere göre arada çok çok fark var...
ben 80 lik kullandım 4 adet çıktıgından beri...2008 lüks serii çok memnundum..gerçekten harika bir makinaydı 5 li 14 numara aydın pullukla td 95-5725 jondere td 85 mf 3085 5625 jondre bunların içinde bir almedi..alan hayrını görsün özel bir seriydi...o...
100 lük erkunt şun benim degil emenet ama ama işler yoluna girerse alacagım inşallah..tarla işim den dolayı agır alıyorum...
5 li ünlüde çok harika tarla ve yol viteslerinde zorlanmadan gidiyor...
bence çok harika...
çok güzel yazmışsin yusuf abi çok açıklayı olmuş. Inşallah sende alırsın istediğin makineyi...

4 silindirliler 16 valf değilmi? 3 silindirlilerde 12 valf diye biliyorum??
[/QUOTE]bu güne kadar erkunttun 16 valf olduğunu hiç duymadın. şayet olsaydı kubota gıbı erkuntta bunun reklamını yapardı diye düşünüyorum.

gocabolulu link=topic=67970.msg808502#msg808502 date=1386783232' Alıntı:
4 silindirliler 16 valf değilmi? 3 silindirlilerde 12 valf diye biliyorum??
bu güne kadar erkunttun 16 valf olduğunu hıç duymadım şayet olsaydı kubota gıbı bunun reklamını yapardı dıye düşünüyorum