erkunt aldigim gune lanet olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: erkunt aldigim gune lanet olsun

şerefli1 link=topic=59238.msg639492#msg639492 date=1350343738' Alıntı:
ne erkuntmuş be gitmiş gitmişte toprak ağasının başına bela olmuş grank kesen etkuntta yeni duyuyom daha doğrusu başka markalarda da duymamıştım sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa

bizim köydede tömosanı olan birinin başına geldi busene hatta bende onla alakalı konu açmıtım adamla daha sonra görüştüm cebinden ödemiş bütün masrafı
burda hangi marka olursa olsun şunu farkettim garanti falan hikaye adamların ilk çözüm yolu hep kullanıcı hatası diyip işin içinden sıyrılmak
tüm markalarda aynı sıkıntı var

http://www.trakkulup.net/ciftci-muhabbetleri/krank-mili-degisimi/msg620899/#msg620899

Krank kesen traktörler vardır. Keşanda bir Başak kullanıcısınında başına gelmişti. Yazın sıcağında dayamış traktörü sıkıştıra sıkıştıra krank kesmis.

*** Benim burada değinmek istediğim konu şudur. Üretim de devamlılık ve bu artan devamlılıkla birlikte üretimdeki Kaliteninde artması. Tarafsız olarak söylemek gerekirse bizim yerli markalarımız çok aceleci. Bir traktör yapılacaksa, piyasaya sürülecekse ar-ge çalışmaları ve bununda gerisi çok iyi hazırlanmalı, çalışılmalı. Biz rekabetçiliğimiz yüzünden kaybediyoruz. Nedir bu rekabetçilik? A markası 90 bg lik yeni seri traktörünü çıkaracak, hızlanın ve onlara yetişlelim. Hatta ve hatta onlardan önce çıkartalım. Böyle olunca üretimde devamlılık geliyor fakat bu devamlılık ile kalite ters orantılı bir şekilde oluyor. İçimizden ' ' ufak tefek arızalar göz doldurmaz olsun yakıtı- çekişi iyi ' ' diyecektir. Ama unutmayınız sinek ufacık bir varlıktır. Fakat bir çorbanın içine düştüğünde kaçımız o çorbayı içiyor. Yada kaçımız olsun ufacık şey zaten ne kadar kirletir diyor mu? Bence kimse içmiyor. Çünkü biliyoruz ki o ufacık sinek milyonlarca mikrop ve bakteriyi barındırabilir. Traktör donanımlarında da bu böyle. Ufak olarak gördüğümüz arızalar, hele ki bu kadar çabuk zamanda çıkan arızalar bir gün gelir bizleri bulur ve bir sermaye bağladığımız traktörün yanıp tutuşup kül olmasına sebep olabilir. Bende olmadı, Ali de olmadı, Hasan Hüseyin de olmadı. Ama sen biliyor musun ki başka yerlerde olmadı. Hakkımızı aramalıyız arkadaşlar. Bizler bu konuda ne kadar duyarsız olursak Traktör Üretici Yerli Firmalar da bir o kadar gevşek olur ve bizleri kaale almaz. Eğer gerçekten Milli Sermayeyi düşünüyorsak, gerçekten Milliyetçi isek bizler bu hataları görmezden gelmeyip, Hakkımızı arayarak, anlatarak gerekirse şikayet ederek olumsuzlukların giderilmesini hataların en aza indirilmesini sağlamalıyız. Unutmayalım 3-4-5-6 ton demirden oluşan traktörler bir sermayedir. Ve üreticilerde babalarının hayrına bunları üretmiyorlar. Ne kadar kazanırız mantığı ile bakıyorlar. Ve en ucuz nasıl mal edecez diye bakıyorlar. Malesef ki Ülkemizde Ar-Ge çalışmaları yetersiz düzeyde.

gecmiş olsun arkadaşım yenisi içinde hayırlı olsun benim fikrimi sorarsan sen bir fent daha al derim

öncelikle hoşgeldiniz ve geçmiş olsun diyorum..
motorun gaz teli kopmasını bi defa yaşadıysanız halinize şükredin ben 7-8 değiştirdim şuan üzerinde yine iş yogunlugundan td95 gaz teli war erkuntundan sağlam cıktı meret :D
motor dedidiğiniz gibi agır ve bu yolda sıkıtnı bunu ek agırlıkları sökerek giderebiliriz ben öyle yapıyorum :)
grank kesme olayı biraz sanırım sizin başınızdan çıkmış olabilir ama firmanın karşılamaması büyük sorun bunu bayisinden firmasnına kadar şikayet edin.
bizim E serisi war ondada pompa sorunu war dı şuan bizde bıraktık bayide bıraktı servisler allaha emanet zati :D
inşallah sorunlarınız en yakın zamanda giderilir. güne lanet etmeyin hayırlısıyla çözülür deyin.

hogar-*s,,her traktör firmasında olabilecek sorunlar..ama son zamanlarda buna benzer sıkıntılar erkunttan çok duyulur oldu..gurur duyduğumuz yerli firmamıza yakışmayan bir durum

doganbey1 link=topic=59238.msg639496#msg639496 date=1350346540' Alıntı:
Krank kesen traktörler vardır. Keşanda bir Başak kullanıcısınında başına gelmişti. Yazın sıcağında dayamış traktörü sıkıştıra sıkıştıra krank kesmis.

*** Benim burada değinmek istediğim konu şudur. Üretim de devamlılık ve bu artan devamlılıkla birlikte üretimdeki Kaliteninde artması. Tarafsız olarak söylemek gerekirse bizim yerli markalarımız çok aceleci. Bir traktör yapılacaksa, piyasaya sürülecekse ar-ge çalışmaları ve bununda gerisi çok iyi hazırlanmalı, çalışılmalı. Biz rekabetçiliğimiz yüzünden kaybediyoruz. Nedir bu rekabetçilik? A markası 90 bg lik yeni seri traktörünü çıkaracak, hızlanın ve onlara yetişlelim. Hatta ve hatta onlardan önce çıkartalım. Böyle olunca üretimde devamlılık geliyor fakat bu devamlılık ile kalite ters orantılı bir şekilde oluyor. İçimizden ' ' ufak tefek arızalar göz doldurmaz olsun yakıtı- çekişi iyi ' ' diyecektir. Ama unutmayınız sinek ufacık bir varlıktır. Fakat bir çorbanın içine düştüğünde kaçımız o çorbayı içiyor. Yada kaçımız olsun ufacık şey zaten ne kadar kirletir diyor mu? Bence kimse içmiyor. Çünkü biliyoruz ki o ufacık sinek milyonlarca mikrop ve bakteriyi barındırabilir. Traktör donanımlarında da bu böyle. Ufak olarak gördüğümüz arızalar, hele ki bu kadar çabuk zamanda çıkan arızalar bir gün gelir bizleri bulur ve bir sermaye bağladığımız traktörün yanıp tutuşup kül olmasına sebep olabilir. Bende olmadı, Ali de olmadı, Hasan Hüseyin de olmadı. Ama sen biliyor musun ki başka yerlerde olmadı. Hakkımızı aramalıyız arkadaşlar. Bizler bu konuda ne kadar duyarsız olursak Traktör Üretici Yerli Firmalar da bir o kadar gevşek olur ve bizleri kaale almaz. Eğer gerçekten Milli Sermayeyi düşünüyorsak, gerçekten Milliyetçi isek bizler bu hataları görmezden gelmeyip, Hakkımızı arayarak, anlatarak gerekirse şikayet ederek olumsuzlukların giderilmesini hataların en aza indirilmesini sağlamalıyız. Unutmayalım 3-4-5-6 ton demirden oluşan traktörler bir sermayedir. Ve üreticilerde babalarının hayrına bunları üretmiyorlar. Ne kadar kazanırız mantığı ile bakıyorlar. Ve en ucuz nasıl mal edecez diye bakıyorlar. Malesef ki Ülkemizde Ar-Ge çalışmaları yetersiz düzeyde.
Durumu çok güzel özetlemişsin braderim , ufak tefek kusurlar , işçilik ve montaj hataları daha yepyeni traktörlerin sanayide ustalar tarafından sökülmesine sebep oluyor. Sanayide toplamak ile fabrikada toplamak bir değil , ustanın yapabileceği montaj hataları ileride daha farklı problemlere sebep oluyor.

toprak agasi sahin link=topic=59238.msg639407#msg639407 date=1350334868' Alıntı:
merhaba arkadaslar guzel bir site kurmussunuz yeni ogrendim iyi cekismeler resimler var.ben hayatimin en buyuk hatasini yaptim erkunt 80 lux aldim.almaz olaydim buyuk lafi dinlemedim babam ne oldugu bilmedik motoru kapiya koyma dedi dnlemedim yaslilarin lafi dinlenecek.bizde 4 tane traktor var 103s .106s 3085 ferguson .erkunt .fentler orjinal 1977 de babam 103s almis 1978 106s almis tik demediler surekli calisiyorlar yillik ortalama 6500-6800 donum arazi ekiyoruz .400 dekarla 500 dekar arasida pancar oluyor.erkunttu 6 ayda aldik harmanda surekli bayilma yokus yukari cekmiyor bol bol demir yigini 1-el gazi teli koptu2-hidrolik direksiyonun pompasini patlattik3-motor simdi grank kirdi pancar yerini suruyor duk 4lu 12li turan pulluk.garanti giranki odemiyor motor zorlamis kirmis diye ne adilik .ilk isimiz pancarlari bitirdikmi bunu satmak olacak boyle dandik motor yok arkadaslar tumuyle toplama motor inanmayin reklamlarina gelin esrefli koyunden sorun babamin adi koca halis derler buyurun gelin selamlar biz yandik sizler yanmayin
sitemize hoş geldiniz, geçmiş olsun.
burada Erkunt 80 Lüx dediğiniz sanırım Erkunt 80.3 Lüx modeli herhalde, bahsettihiniz 6500-6800 dönüm arazi az bir arazi değil
vede 500 dekarakadarda pancar ekiyoruz diyorsunuz bu kadar arazi içerisinde bu 3 silindir erkunt size sadece ilaç, gübre, tırmık gibi
işlerde cevap verebilir, siz bu traktörle 500 dekar pancar yeri sürmeye kalktığınızda değil krank kesmesi ortadan ikiye bölünmemesi
mucise, ya bu traktörü size yanlış anlattılar yada siz seçiminizi yanlış yaptınız, zaten senin elinde 60,70,85 hplik traktörler var
neden bir 75 hp lik traktör aldınızki?bana göre sizin ihtiyacınız Erkunt Kudret 100 yada Haşmet 110, terciğiniz bunlar olmuş olsaydı
Erkunt tan memnun kalabilirdiniz ama Servet 80.3 ancak sizin Fent leriniz kadar iş yapar...

Her alanda böyle, şu kısmı garanti dışında, bu kısmı garanti dışında, insanlar boğazından, çocuğunun ihtiyaçlarından kesip traktör alıyor. Zaman geliyor cebinde kahvede çay içecek parası, çocuğuna alacağı kalemin parası olmuyor. Traktör satılmadan önce üstüne toz kondurulmuyor, satıldıktan sonra o garanti dışı, bu garanti dışı adamın cebinde çay parası yok.

aramıza hoşgeldiniz ve büyük geçmiş olsun. anca fentin yaptığı işimi :) adam fentler tık demedi yıllardır mf tık demedi erkunt bozuldu diyor sen anca fentin yaptıği işi yaparsin 80.3 lüksle :)
Abi sen motoru hararetliyken kullandıysan veya yağı eksikken kullandıysan orasını bilmem ama bi motorun başına zorlama ile bu olay gelmez bizimde valtra a75 var amcamla ben asıri yük atıyoruz ya çeker ya çeker diyoruz kolay kolay çifte atmıyoruz motoru 10 gaza düşüp boğulana kadar rampada yüklü zorladığımız oluyor şahsen biz böyle bi durumla karşılaşmadik amacım kendimi veya motorumu övmek değil ama bizim zorladığımız kadar motoru her babayiğit zorlamaz yeri geliyo amcama boğulunça yükle motor ( çıkacağını bildigim için ) ya çıkar yada benzin döker yakarım dediğimiz oldu yani kısacası ben hatanin sizde olmadığını tahmin ediyorum çocuk değilsiniz ki motoru yanlış ve yağsız veya hararetli kullandiniz deyim koskoça adamsiniz ve suç sizde olsa niye diğer üç motora birşey olmadı bu güne kadar ben fabrikayı ve servisi suçlu buluyorum bu konuda hata sizden kaynaklaniyor deyip işin içinden çıkmışlar bence . Tekrar geçmiş olsun

hayırlısı olsun ama krankmı valla hayret ilk defa duydum garanti buda firmanin samimiyetsizligi

ufukk link=topic=59238.msg639505#msg639505 date=1350370433' Alıntı:
Durumu çok güzel özetlemişsin braderim , ufak tefek kusurlar , işçilik ve montaj hataları daha yepyeni traktörlerin sanayide ustalar tarafından sökülmesine sebep oluyor. Sanayide toplamak ile fabrikada toplamak bir değil , ustanın yapabileceği montaj hataları ileride daha farklı problemlere sebep oluyor.
Teşekkür ederim Ufuk abi. Ama malesef ki durum böyle. Hangi traktör firması Ar-Ge yi büyük başarılar için yapıyor çok merak ediyorum. Hala aynı teknoloji. Kimsenin fanatiklik yapmasına gerek yok. Çünkü neyin ne olduğu apaçık ortada. Yerli firmalarımızdan kaçı kendi başına, yardım almadan motor üretebiliyor. Yada şanzuman yapabiliyoruz. Traktörün tasarımı, kaportası yerli olsa ne olur olmasa ne olur. Arazide kaporta iş yapmıyor. Bu konuda çok dertliyim. Üniversitelere gereken önem verilmiyor sanayicilerimiz tarafından. Belli başlı üniversitelerle olacak iş değil bu. Bu iş yürekten gelerek yapılır. Ama o yürek sanayicilerimizde pek yok gibi. Ben yerden yere vurmak istiyorum kim karşı gelirse gelsin. ' ' Bir mümin bir delikten iki defa sokulmaz ' ' Hadis-i şerif. Neden hep aynı arızalar çıkıyor. Demek ki bu işe yoğunlaşılmıyor. Ama bizim çifçimizde tepkisini koymuyor. Hakkını arayamıyor.

valtraa93 link=topic=59238.msg639553#msg639553 date=1350392834' Alıntı:
aramıza hoşgeldiniz ve büyük geçmiş olsun. anca fentin yaptığı işimi :) adam fentler tık demedi yıllardır mf tık demedi erkunt bozuldu diyor sen anca fentin yaptıği işi yaparsin 80.3 lüksle :)
Abi sen motoru hararetliyken kullandıysan veya yağı eksikken kullandıysan orasını bilmem ama bi motorun başına zorlama ile bu olay gelmez bizimde valtra a75 var amcamla ben asıri yük atıyoruz ya çeker ya çeker diyoruz kolay kolay çifte atmıyoruz motoru 10 gaza düşüp boğulana kadar rampada yüklü zorladığımız oluyor şahsen biz böyle bi durumla karşılaşmadik amacım kendimi veya motorumu övmek değil ama bizim zorladığımız kadar motoru her babayiğit zorlamaz yeri geliyo amcama boğulunça yükle motor ( çıkacağını bildigim için ) ya çıkar yada benzin döker yakarım dediğimiz oldu yani kısacası ben hatanin sizde olmadığını tahmin ediyorum çocuk değilsiniz ki motoru yanlış ve yağsız veya hararetli kullandiniz deyim koskoça adamsiniz ve suç sizde olsa niye diğer üç motora birşey olmadı bu güne kadar ben fabrikayı ve servisi suçlu buluyorum bu konuda hata sizden kaynaklaniyor deyip işin içinden çıkmışlar bence . Tekrar geçmiş olsuntesekkurler arkadasim benii anladigin icin 80/4 lux 4 silindir .ben sunu anlatmaya calisiyorum benim ulkemin motoru neden saglam degil 30 yillik eskiyi aratiyor ben bunu anlamiyorum

bartu link=topic=59238.msg639549#msg639549 date=1350388809' Alıntı:
sitemize hoş geldiniz, geçmiş olsun.
burada Erkunt 80 Lüx dediğiniz sanırım Erkunt 80.3 Lüx modeli herhalde, bahsettihiniz 6500-6800 dönüm arazi az bir arazi değil
vede 500 dekarakadarda pancar ekiyoruz diyorsunuz bu kadar arazi içerisinde bu 3 silindir erkunt size sadece ilaç, gübre, tırmık gibi
işlerde cevap verebilir, siz bu traktörle 500 dekar pancar yeri sürmeye kalktığınızda değil krank kesmesi ortadan ikiye bölünmemesi
mucise, ya bu traktörü size yanlış anlattılar yada siz seçiminizi yanlış yaptınız, zaten senin elinde 60,70,85 hplik traktörler var
neden bir 75 hp lik traktör aldınızki?bana göre sizin ihtiyacınız Erkunt Kudret 100 yada Haşmet 110, terciğiniz bunlar olmuş olsaydı
Erkunt tan memnun kalabilirdiniz ama Servet 80.3 ancak sizin Fent leriniz kadar iş yapar...
BIZbuyuk motor almak istemiyoruz 80 beygir civari 4 traktor daha iyi oluyor hepsi ayri isler yapiyor

doganbey1 link=topic=59238.msg639570#msg639570 date=1350401036' Alıntı:
Teşekkür ederim Ufuk abi. Ama malesef ki durum böyle. Hangi traktör firması Ar-Ge yi büyük başarılar için yapıyor çok merak ediyorum. Hala aynı teknoloji. Kimsenin fanatiklik yapmasına gerek yok. Çünkü neyin ne olduğu apaçık ortada. Yerli firmalarımızdan kaçı kendi başına, yardım almadan motor üretebiliyor. Yada şanzuman yapabiliyoruz. Traktörün tasarımı, kaportası yerli olsa ne olur olmasa ne olur. Arazide kaporta iş yapmıyor. Bu konuda çok dertliyim. Üniversitelere gereken önem verilmiyor sanayicilerimiz tarafından. Belli başlı üniversitelerle olacak iş değil bu. Bu iş yürekten gelerek yapılır. Ama o yürek sanayicilerimizde pek yok gibi. Ben yerden yere vurmak istiyorum kim karşı gelirse gelsin. ' ' Bir mümin bir delikten iki defa sokulmaz ' ' Hadis-i şerif. Neden hep aynı arızalar çıkıyor. Demek ki bu işe yoğunlaşılmıyor. Ama bizim çifçimizde tepkisini koymuyor. Hakkını arayamıyor.
Evet arkadasim bayi satasiya kapiyi yol etti sattiktan sonra tanimiyorlar.halbuki bedava almiyoru para veriyoruz su ortamda cifcilik zaten zor .ama anladim babamin sozleri dogru cikiyor bilmedigin mali alma derdi

toprak agasi sahin link=topic=59238.msg639577#msg639577 date=1350403421' Alıntı:
BIZbuyuk motor almak istemiyoruz 80 beygir civari 4 traktor daha iyi oluyor hepsi ayri isler yapiyor

abi valla senin 80*3 alıpda 6500 dönüm yerliişlediğin traktörle biz 160 dönüm yeri işliyoz bazen bize bile ufak geldiği oluyor senin hakkın fendt 415 yada 820 olmalı 3 pistonlu motorlar ancak 100 200 dekar yerler için üretilmiş senini motorun kırank kesmesinde ne yapsın...

sayın ağa sen şimdi 6800 dönüm yer ekiyorum demişsin sendeki traktörlerin ortalaması traktör başı günde 40 dönüm max 50 dönüm bu durumda senin 170 gün çift sürmen lazım eğer ki bu makinalarla bu araziyi işliyorsan sen heykeli dikilecek adamsın bizde kudret 100 4*4.3085 4*4 286 gold 4*2 var ancak yetiyor 1000 dönüm araziye üstelik pancar falan işi de yok. sana 140 hplik traktör lazım ne yapsın sana arıza yapmamış olsa da az 80 lik erkunt

en zor arazi bende ve kardeşlerimde ve köyümüzde en agır işleri ve acımasız kullananda kardeşimdir. 3 silindir 3 adet servetimiz var 7 erkuntlarımız bunlar.
bayılma elinizde olan bir olay 6 ayda erkunt ögrenemessiniz. marka kötülem,eyorum konuyu yanlış yere çekmeyiniz td90 ve td 95 tohumda mibzerle dik çıkamazken biz aynı tarlayı dik ekip dik sürüyoruz. hem kazayagı hem dıskaro takılı ikisi aynı anda bu eziyetleri çekiyor ama ALLAHA ŞÜKÜR hiç bir sorun olmadı.2006 yılından beri.
5 li 12-5 li 14 pulluklarımız aydın marka 14 lü ünlü olan 12 li.
evet bayılmasının çaresi vardır önce traktörü iyice bi açın motoru açın. açmadan traktörür kötülemeyin.açılmıyorsa sıkıntı varsa ozaman pompa ve tork ayarlarını elden geçirirsiniz bir süre sonra diger aşmaya geçilir.siz ozaman erkuntu görün 3 silindir serveti...

Genelde bizim buralarda da Erkun ' tun çekişini beğenmiyolar ki gerçektende öyle 3 silindir yüke girdimi hiç gitmiyo.Yeni çıkan büyük modelleri nasıldır bilmem.Ayrıca o araziye o traktörler az 140-150 hp lik bir traktör lazım size.

phantomerkunt link=topic=59238.msg639630#msg639630 date=1350409568' Alıntı:
sayın ağa sen şimdi 6800 dönüm yer ekiyorum demişsin sendeki traktörlerin ortalaması traktör başı günde 40 dönüm max 50 dönüm bu durumda senin 170 gün çift sürmen lazım eğer ki bu makinalarla bu araziyi işliyorsan sen heykeli dikilecek adamsın bizde kudret 100 4*4.3085 4*4 286 gold 4*2 var ancak yetiyor 1000 dönüm araziye üstelik pancar falan işi de yok. sana 140 hplik traktör lazım ne yapsın sana arıza yapmamış olsa da az 80 lik erkunt
Senin in donum araziyi arkadasim 70/66 dayim da var ortalama yillik 1300-1500 donum ekiyor .senin 3 traktor tum yil boyunca yatiyor o zaman pancarda ekmiyorsan .bizde traktor buyuk olmasi problem degil heran eliyin altinda bos traktorun olmasi lazim onun icin 4 tane kosuyoruz .bizim traktorler ise girdimi gece gunduz tarla surerler daha dogrusu bizim koyun cogunlugu oyle

şerefli1 link=topic=59238.msg639610#msg639610 date=1350407243' Alıntı:
abi valla senin 80*3 alıpda 6500 dönüm yerliişlediğin traktörle biz 160 dönüm yeri işliyoz bazen bize bile ufak geldiği oluyor senin hakkın fendt 415 yada 820 olmalı 3 pistonlu motorlar ancak 100 200 dekar yerler için üretilmiş senini motorun kırank kesmesinde ne yapsın...
Arkadasim zaten girdi ciktilar cok oluyor senin dedigin motorlar 80/100yuzbin euro civari ama o paraya 2 tane traktor alirsin 1 den 2 iyi olur traktorsuz kalmazsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...