Pesin eniyisi.Peşin en iyisi Akif gerisini boşver. Allah kolaylık versin
Pesin eniyisi.Peşin en iyisi Akif gerisini boşver. Allah kolaylık versin
Kolay gelsin.Selamlar Trakkulüp ailesi. Kendi balyalarımızı bağladık, hepsini yükledik. Piyasada sezon devam ediyor. Son bir kaç tarla kaldı gibi. Yoncaların 3.biçimi henüz başlamadı. Önceki senelerde bu şartlarda en azından 40.000 balyaya ulaşmış olurduk, şuan 23.000'deyiz. Peşin çalışınca böyle oluyormuş.
Ekli dosyayı görüntüle 71461
Teşekkürler hocam. Yaklaşık 15 gün önce, haşpay takıldığında Tümosan'la balya bağlamaya gittim. Rüzgar tarladaki sıralara göre boylamasına esiyordu, anlayacağınız tozun yarısı arka camı olmayan kabine giriyordu. Gözlerimin içi bile saman doldu. O gün eve geldim babama dedim ki; "Baba, hani bazı bakkalların duvarlarında yazar ya, 'veresiye teklif etmeyiniz' diye... Artık benim sloganım da 'Tümosan teklif etmeyiniz' dedim . Böylece toza veda ettik.Kolay gelsin.
Saman tozu yutmamaya özen gösteriniz.
Klimayı da dikkatli kullanmak gerekir,
İnsanı hasta yapabilir.
geçmiş olsun Akif inşallah az masrafla tamir olurEllerin köyünde kaldık. İleri kavrama disklerinin lastiği patlamış, lastikten yağ kaçırdığı için kavraması en küçük viteste bile sınırlı. Geriye normal gidiyor. İlk geldiği zamandan beridir geri hep daha sert kavrıyordu, demekki o zamandan beri varmış şimdi kaçak büyümüş.
2 gündür yağ ısınınca CVT şanzıman gibi 1500-2000 devri görmeden yürümüyordu. Direksiyon kitlenme derecesine gelmiş, liftlere yağ kesikli gidiyordu. Filtre iyice doldu ondan yürümüyor herhalde dedik. Şansa bak, tam da harmanın son tarlasındaydık.
Geçen de yazdım. Tekrar yazayım; yağı, bakımları geçmişte ve bugün sıkıntılı olan bir JD'den uzak durun (mesela bizimki gibi). Ama tüm aksamları çalışırken tadından yenmez.
Şimdi tarlada tümoyu bekliyorum. Geyiğim bir kaç gün dinlenecek.
Ekli dosyayı görüntüle 71490
Gecmis olsun akif nerde 640 emektarEllerin köyünde kaldık. İleri kavrama disklerinin lastiği patlamış, lastikten yağ kaçırdığı için kavraması en küçük viteste bile sınırlı. Geriye normal gidiyor. İlk geldiği zamandan beridir geri hep daha sert kavrıyordu, demekki o zamandan beri varmış şimdi kaçak büyümüş.
2 gündür yağ ısınınca CVT şanzıman gibi 1500-2000 devri görmeden yürümüyordu. Direksiyon kitlenme derecesine gelmiş, liftlere yağ kesikli gidiyordu. Filtre iyice doldu ondan yürümüyor herhalde dedik. Şansa bak, tam da harmanın son tarlasındaydık.
Geçen de yazdım. Tekrar yazayım; yağı, bakımları geçmişte ve bugün sıkıntılı olan bir JD'den uzak durun (mesela bizimki gibi). Ama tüm aksamları çalışırken tadından yenmez.
Şimdi tarlada tümoyu bekliyorum. Geyiğim bir kaç gün dinlenecek.
Ekli dosyayı görüntüle 71490
Site ne yapsın arkadaşİlan sitesi Sahibinden'e soruşturma açılmış
Bu nedir arkadaş Ekli dosyayı görüntüle 71496
Sağol Cemal abi. 640 senede 50 saat çalışan traktörler gibi yatıyor. John Deere 3.biçime kadar gelmezse biçimleri tırmıkları onla yapacağız artık. Tümosanın hidrolik mâlum.Gecmis olsun akif nerde 640 emektar
Kaç kuruş. ?@The_Hoca merhaba bayadır forma giremiyordum ilk parti balları çıkardım sizin orası ne durumda piyasa nasıl
Konya'da teneke 2000 TL@The_Hoca merhaba bayadır forma giremiyordum ilk parti balları çıkardım sizin orası ne durumda piyasa nasıl
Kendi yetiştirdiğim çıraklara tavsiyem, ayçiçek balı bile olsa balın kilosunu bir kg sun'i petek fiyatı altına satmayınız, oluyor.@The_Hoca merhaba bayadır forma giremiyordum ilk parti balları çıkardım sizin orası ne durumda piyasa nasıl
Hocam yaylada nevarsa ayçiçeği vs yok genel olarak keven kekik ağırlıklı ben 250 dedim 300 350 ye kadar satan varmış bu bölgede daha bn ilk defa satacağımKendi yetiştirdiğim çıraklara tavsiyem, ayçiçek balı bile olsa balın kilosunu bir kg sun'i petek fiyatı altına satmayınız, oluyor.
Piyasa bilgimiz şu anlık bulunmuyor.
Balın çeşidi ve içeriğine göre fiyatlar değişkenlik gösterir.
Nerenin balı ve içeriği nasıldır?
Konya'da teneke 2000 TL
Kilosu 250Kaç kuruş. ?