Hayırlı bayramlar.
Selamlar Trakkulüp ailesi. Bayramınız mübarek olsun. Son bir kaç günde olanlar:
Bugün haşpayı takmak için usta geldi. Aman 750'de kullanma dedi babamla ikisi. Ben fikir almıyorum tabi. Ama ısrarla 750 diyorlar. 540E yerine bu 750'yi kim uydurduysa ona selamlarımı gönderiyorum ya şu +40 yaş tarımdaki muhafakar kesim bazı şeyleri anlamamakta ısrar ediyor. Sanıyorlar ki makina traktörün motor devrinden bağımsız hep 750 kuyruk mili devrinde çalışacak. Adı üstünde 540E - 540 Ekonomi. Yani daha alt devirde görüyor, traktöre biraz fazla yükleniyor, sessiz oluyor, traktöre göre tercihen daha az yakıtlı olabiliyor. Ve 5400 serisindeki gibi ağır işlerde kullanılırsa ilk seferde bile kuyruk mili dağılabiliyor. Avantajları ve dezavantajları bunlar. Buraya kadar da tamam.
Şimdi JD' nin 540E kuyruk mili dişlisinin sağlam olduğunu zaten defalarca tecrübe ettim. Traktör rahat da gidiyor. Zaten usta ve babam buna bişey demiyor. "Aman 750'ye atma makinayı dağıtırsın" diyor. 540E'de 540 devri 1700 motor devrine görüyorsa, ve yıllarca Tümosan ile 500 devirle balya basan mantık sahibi bir insan ne yapar? JD ile 1600 motor devrinde gider. Olay bu, bitti. Şu 540E olayını yıllardır anlatamadım gitti, makinada birşey değişmeyecek; olacakları traktör düşünecek.
Meclis açılınca bence oylanması gereken ilk kanun +40 yaş çiftçiye mantık dersi verilmesi zorunluluğu olmalı.
Ha bu arada, tarlada yalnız kalınca 540E'de kullanmaya devam edecem
Ekli dosyayı görüntüle 71271
Geçmiş olsun covid olmasınYaz hastalıgı ne kötü ya 2 gündür ayağa kalkamıyorum
Geçmiş olsun.Yaz hastalıgı ne kötü ya 2 gündür ayağa kalkamıyorum
Aleyküm selam.Hayırlı cumalar,
Selamlar,
Teşekkur ederim Allah korusunGeçmiş olsun covid olmasın
Allah razı olsunGeçmiş olsun.
Allah(c.c.) acil şifalar versin.
Peşin en iyisi Akif gerisini boşver. Allah kolaylık versinSelamlar Trakkulüp ailesi. Kendi balyalarımızı bağladık, hepsini yükledik. Piyasada sezon devam ediyor. Son bir kaç tarla kaldı gibi. Yoncaların 3.biçimi henüz başlamadı. Önceki senelerde bu şartlarda en azından 40.000 balyaya ulaşmış olurduk, şuan 23.000'deyiz. Peşin çalışınca böyle oluyormuş.
Ekli dosyayı görüntüle 71461