Haklısın Ufuk abi. En iyisi sıfır alıp, 5000 saat kadar sonra 2.el olarak rahat şekilde satmak. 640'ın ön ve arka düzen, şanzıman hiç güven vermiyor. 200 saatte bir aynı yerlerini kırıp duruyor. Vites karıştırmasından bıktık, 4 kere vites kolunun takılı olduğu kapağı tamir ettirdik ama yine aynı.Akif sizin traktörler sana ne stres yaşatıyor ya ben anlamıyorum bir baki abi birde senin şansın yok abi en iyisi siz sıfır alın bir daha eskimez işden de anlıyorsunuz fiat duruyormuydu 10 gün naptınız sezonun ortasında
Tümosan'a geçen sene 24 bin TL gibi para verip (bugünün 75bini) rektefiye ettirdik, hidrolik aksamını yaptırdık, ek hidrolik çıkış attırdık. 100 saat demeden hidrolik hiç kaldırnayacak düzeye geldi. Ek çıkışlar basınç altında yağ kaçırdığı için iptal etmek zorunda kaldık. Eski sahibi pistonlara zarar verdiği için haşpayda 10 dakikada hararet sona varırdı. Şimdi 35 derece üzerinde haşpaylı balya bağlarken hararet yapıyor. Her tarafından yağ kaçırmaya başladı, her hafta 1 litre eksiltiyor. Güç harici gözümde hala eski Tümosan.
John Deere'ye ben güveniyorum. Önceki sahibinden bize miras kalan sıkıntılarını yaptırdık. Artık bizi üzmeyecek söz verdi . 10 CNH'ye değişmem onu.
Sıfır ekipmanlar bile illaki bir yerini kırıyor. Mesela Sürüm biçim makinesi 1000 dekar üzerine çıkınca yaklaşık 1000 TL masraf çıkarıyor. Çalışan makina baş tacı, bunları göze alıyoruz. Yeterki yaptırdığımız yeri çok kısa sürede tekrar bozmasın.