Bugun bugdaylarin tum ihtiyaci gubrelerini aldimBu sene şans yok bizde bizim tkk müdürü de yok bizi öldürüyor adeta başımıza bela oldu
İnşallah yoktur yarın bişeyler yapıp alacağımBu gece tarim kredi de , gübreye tonda 500 ila 700 lira arası zam gelecek söylentisi var. Duyan oldu mu ?
Bugün zam gelmiş 500 tl tondaBu gece tarim kredi de , gübreye tonda 500 ila 700 lira arası zam gelecek söylentisi var. Duyan oldu mu ?
Aynen ya valla kaçırdık. Ben devletten bir müdahale bekliyordum , yarısını hibe veya tonda 1000 TL destek falan gibi ama galiba boşuna bekliyoruz , biran önce almak da fayda varBugün zam gelmiş 500 tl tonda
Mazot yine Bi düşecek gibi bende mazot alayım biraz 22 felan olursaAynen ya valla kaçırdık. Ben devletten bir müdahale bekliyordum , yarısını hibe veya tonda 1000 TL destek falan gibi ama galiba boşuna bekliyoruz , biran önce almak da fayda var
Cemal malesef bizim ülkede böyle yanlış hareketler fazla ama napacaksın elde olan bu abiye alırken bu kadar konuşmayanlar veya arabasına süs alırken konuşmayanlar okul malzemesine laf ederPARAYI KAZANMAK DEĞİL DE, HARCAMAK KÜLTÜR İŞİDİR.
Bir insanın ve toplumun kumaşını kazandığı parayı nelere harcadığından anlayabilirsiniz.
Gelişmiş ülkelere bakalım; Başbakanları bisikletle işine gider, küçücük dairelerde yaşarlar, dolaplarında bir kaç kıyafet, son teknoloji telefonlar, lüks arabalar ilgi alanlarında bile değil.
Ama dünyada gezmedikleri görmedikleri yer yoktur, evleri kitap dolu, sergiler, festivaller, filmler, konserler hepsini takip ederler.
Bir de bize bakalım parayı bulunca neler yapıyoruz?
Önce daha büyük bir ev, yeni eşyalar, son teknoloji telefonlar alınır.
Kadınlar arazi jipiyle kuaföre, alışverişe gider
150 çift ayakkabısı için özel dolap yaptırır
ama evinde kütüphanesi yoktur.
Gerekirse kredi çekilip düğün yapılır, maksat namımız yürüsün.
Sade bir nikahla evlilik mi olur, sonra elalem
ne der?
Bizde bütün vitrin elalem için, paramız elalemin görseline hizmet eder.
Başkaları küçük dilini yutsun diye değil, kendimizi geliştirmek için para bize hizmet etmeli.
Görgüsüzlük ve şatafat insanların cehaletten kaynaklanan eksikliğini kapatma çabasıdır, başka bir şey değil.
Ne kadar sade bir yaşam tarzın varsa o kadar gelişmişsin.
Köyde daha toplanacak fındık bahçesi var,Ne var yok arkadaşlar işleriniz daha bitmedi mi