En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Tarlada,buğday ekiminden sonra,
Hele bizim halimize, 😂

Resimler ve ekler

• 20211023_154315.jpg
    20211023_154315.jpg
    271.1 KB · Görüntüleme: 18
Ayni durumdayım hergun kalem silgi açacak gidiyo okul açılalı 7 suluk kırıldı 3 kalemlik komple gitti sizdede boyle bi durum varmi artik silgileri 3 parcaya bölüp yolluyoz nasilsa giden gelmiyo 🤣
yok suluk sağlam ama birgün yeleğini unutursa ertesi gün kitabını unutuyor,kalemler boyalar birgün eksik gelirse ertesi gün fazla geliyor,
kendini okulda unutmadığına duacıyım ben :)

bu hafta sonu tarla deneyimine bismillah dedim,
@hsynkky pullukla sürdü beraber sürülen yerlere tırmık çektik,dün gece birde kendim gideyim bir tarlaya tırmık çekeyim dedim:)
kocamı aldım doğru tarlaya Allahtan hanımlarına araba kullanmayı öğreten bazı adamlar gibi bağırıp çağırmıyor çok sabırlı maşallah:) 1 saatlik işi 1 buçuk saatte tamamladım,sabah gün ağırınca yamuk yerleri kardeşçağızım düzeltivermişte rezil olmadım:)
easy-lift bozuk olduğundan ara ara kollara ayar yapmak gerekti ama yapa yapa öğrenecekmiş insan elimiz başladı kırılmaya,bugün ekim işi biterse akşama merdane çekmeye gider bu garip,yalnız hala 3.4. veya 5. viteste traktörün stop etmeden kalkmasına adapte olabilmiş değilim,durunca elim vitese gitmiyor değil,ben bu işi kıvıracağım sanırım

Arkadaşlar bu kaba yem yani küspe slaj paketlenmiş alıp satma vb işler nasıl sizce para kazandırıyor mu
ufuk kardeşim,
o işi harmanda saman stoklayıp satanlar daha iyi bilir,
slaj topları bildiğim kadarıyla 400-500 kg civarında almaya gelecek kişinin kamyonuna traktörüne yüklemek için ekipman almak durumunda kalırsın,o yatırıma değermi orası tartışılır,kendin üretip slajı top olarak paketlesen yine ekipman alman gerekecek yada yaptırmak için top başına bir ücret ile birileri ile anlaşman gerekecek,hesabı iyi yapmak gerek,
az bir karla alıp satsan bile yükleme işine bir çare bulman lazım,
biz her sene top slaj alıyoruz aldığımız yer birlik,topları araca yüklemek için top başına belli bir ücret alıyorlar,

ufuk kardeşim,
o işi harmanda saman stoklayıp satanlar daha iyi bilir,
slaj topları bildiğim kadarıyla 400-500 kg civarında almaya gelecek kişinin kamyonuna traktörüne yüklemek için ekipman almak durumunda kalırsın,o yatırıma değermi orası tartışılır,kendin üretip slajı top olarak paketlesen yine ekipman alman gerekecek yada yaptırmak için top başına bir ücret ile birileri ile anlaşman gerekecek,hesabı iyi yapmak gerek,
az bir karla alıp satsan bile yükleme işine bir çare bulman lazım,
biz her sene top slaj alıyoruz aldığımız yer birlik,topları araca yüklemek için top başına belli bir ücret alıyorlar,
Biz işte o ataçmandan felan alalım dıyoruz geçensene 40 kamyon küspe tanıdıklara satışına aracılık ettik böyle bir düzen kursak dıyoruz forumdaki önceden olan mesele hacı memet abinin küçük tip olarak düşünüyoruz ailecek