En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Biçer köye kızınca almak istiyoruz abi ama biçercilerin hepsi kesinlikle girme perişan olursun diyor ondan o yaş iş ama ticaret iyi abi bu işlerde sadece para trafiğini sağlıyorsun birde çok uzmanlık gerektirmeyen işler mesela şimdi Nevşehir den patates aldık geliyoruz zor değil sadece takip ve ihtiyacı olanı bulmak gerekiyor yani

Cemal o iş de şans gülmedi İnternete attım ilanı bu sefer hiç arayan da olmadı anlamadım piyasa bize gelince durdu ama bence her şeyden iyisi o iş ama 1 milyon para lazım gıbı yoksa zor senede 2 tane ile 3 taneyle olmuyor
2008 yılında JD 5725 , Eskişehir'den 70 000 TL'ye alınmıştı, nakit vezneye 25 000 TL yatırılmak istendiğinde vezne kabul etmemişti, bankanın kasa bölümündeki rafa manuel olarak koyuldu.
Bankanın şubesinden, nakit 200 000 TL istendiğinde kasada 200 000 TL bulunmuyor, ana şubeden para getiriliyor.
Biçer işi sizi yorabilir.
2021 model TC5.80 , 1 350 000 TL fiyatla alındı , ayçiçek tablosu 100 000 TL , mısır tablosu 150 000 TL , buğday tablosu üzerinde geliyor.
2017 model TC5.80 , 3 yıl önce 450 000 TL fiyatla Ankara'ya satılmıştı.
Tucano 320 , 8000 dekar yer biçti , 5000 dekar buğday , 3000 dekar ayçiçek , 40 tl/dekar biçim fiyatları oldu.
23 000 euro taksit ödüyor, şoföre ve yağcıya ve ustaya da gidiyor.
Kasko, lastiğin biri yarılırsa senede bir lastik veriyor.

...Tucano 320 , 8000 dekar yer biçti , 5000 dekar buğday , 3000 dekar ayçiçek , 40 tl/dekar biçim fiyatları oldu.
23 000 euro taksit ödüyor, şoföre ve yağcıya ve ustaya da gidiyor....
Hocam anca bir taksitini kazanmış tukano 320.Eğer sıkı bir destek yoksa biçeri verse kurtulamaz alacaklı elinden...
Zamanında biz söylenmesi gerekenleri söylüyoruz,
Bizde buğday biçim fiyatı 50 TL dedik, pahalı, dediler.
Her alacak bu tarafta alınmıyor, birazını öbür tarafa bırakıyoruz.
Bu gışın dananın kuyruğu kopar.

Hayırlı sabahlar cümleten.
Çok şükür 4_5 gündür güzel yağmur yağıyor.
80 dekar arpa ekimini bitirdik üstüne merdane çekemedim yağmurdan dolayı, hakkımızda hayırlısı olur inşAllah.
Kaç aydır yağmur yüzü görmüyorduk.
Bereketli olsun kardeşim bizdede akşam 12den beri yagıyor artık yağmur yağdıgında okadar seviniyorumki hasret kalmışız gibi

Bereketli olsun kardeşim bizdede akşam 12den beri yagıyor artık yağmur yağdıgında okadar seviniyorumki hasret kalmışız gibi
EyvAllah sağolasın abi. Yağmuru bizde çok özledik tarlayı sürerken toprak güneş göre göre kül gibi olmuş tu. 2 gün daha yağışlı gösteriliyor ama sağnak yağış durup durup yağıyor çok şükür

Bakan Pakdemirli, "Gübre desteğini bu yıl hasat edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için yüzde 25, 2022 yılı için tüm ürünlerde yüzde 100 artırarak ödeyeceğiz.
Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 16 lira olan gübre desteğini 2021 yılı üretimi için dekara 20 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 32 lira ödeyeceğiz. 2022 üretim yılı için sertifikalı tohum kullanım desteğini buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik için yüzde 50 artışla dekar başına 24 liraya çıkardık.
Son iki yılda buğdayda gübre desteğini 4, sertifikalı tohum desteğini 3 misli artırdık. Mazot desteğini maliyetinin yüzde 50'si olacak şekilde ödemeye devam edeceğiz.

Bakan Pakdemirli, "Gübre desteğini bu yıl hasat edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için yüzde 25, 2022 yılı için tüm ürünlerde yüzde 100 artırarak ödeyeceğiz.
Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 16 lira olan gübre desteğini 2021 yılı üretimi için dekara 20 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 32 lira ödeyeceğiz. 2022 üretim yılı için sertifikalı tohum kullanım desteğini buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik için yüzde 50 artışla dekar başına 24 liraya çıkardık.
Son iki yılda buğdayda gübre desteğini 4, sertifikalı tohum desteğini 3 misli artırdık. Mazot desteğini maliyetinin yüzde 50'si olacak şekilde ödemeye devam edeceğiz.
Hacı abi desene yine tarla sahipleri kazandı, asıl çiftçiye bişey yok

ufff desenize zengin olduk :(
bu sene buğday alamayacağımızı varsayarak bizim hayvanlara yetecek kadar gübresiz en organiğinden buğday ektik.olduğu kadar olmazsa yeşil biçer yediririm,köyde un fabrikasıda var olduğu kadar olmayan kısmınıda gider un yaptırırım evde kullanırım,nasılsa devletimiz fiyat yükselince dışarıdan 3 birime alıp piyasayı düşürmek için 2 birime satar fabrikalarda oralardan daha ucuza temin eder-etsin.
çuvalı 480 lira olan(son 10 gündür fiyatınıda sormadım muhtemelen değişmiştir)Dapı verdikleri destek ile ancak 3 kilosunu ödüyor.dönüme 3 kilomu gübre atıyoruz ki?hani bunun üresi veya başka gübresi.o ödemelerde bir yıl sonra ödeniyor zaten.dilenciye cepte kalan bozuk paraları vermek gibi bukadarda olmaz.
o desteklemeleri almak için çks olması gerekiyor.çks kaydım var sigortalı çalışıyor olmasam birde sigorta ödemem olacak.ben sigorta ödemiyorum o destekleri almak isteyen köylünün cebinden çıkacak meblağları hesap yapabiliyormu acaba o devlet büyüklerimiz.
sanki bana mı öyle geliyor sadece bilemiyorum.ekmeyin hayvan yetiştirmeyin demek istiyorlar.sadece hayvancılık yada tarımdan kazanç sağlayan köylüler ne yapacak.nasıl geçinecek,yazık günah yahu.tvlerde bangır bangır bağırıyorlar birde tarıma şukadar destek veriyoruz kazanamayan çiftçi yok diye.

Hayırlı sabahlar cümleten.
Çok şükür 4_5 gündür güzel yağmur yağıyor.
80 dekar arpa ekimini bitirdik üstüne merdane çekemedim yağmurdan dolayı, hakkımızda hayırlısı olur inşAllah.
Kaç aydır yağmur yüzü görmüyorduk.
Bereketli olsun yunus emeğin karşılığını alırsın inş tarlayi nerde icar ettin özal sahnahan tarafına benziyo