En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

O lazeri bu motor 12 senedir çekiyor senede4-5 gün çalışıyor, ben 6120 r de alırım fakat onu yapacak usta yok arkadaşın motoru 20 gün yattı, 30 bin para harcattılar ben fazla sıkıntıya gelemem , mümkünse commanrail olmayan traktör alacam yada düz olcak, premium bizi bozar...

Yanlış anlama Fuat ustam ben seni sevdiğimden takılıyorum böyle arada yeni traktör mevzusundan yoksa şu dönemde bir traktöre 150 bin₺ bağlamak bile risk. Ama bu ilandaki makine bizim ilçede, geçenlerde canlı gördüm gerçekten insanın nefesi kesiliyor.

Şimdi 2017 yılına dönsek Euro 4 lira altında olsa bu makinenin sıfırını düşünmeden alırdım.

Yanlış anlama Fuat ustam ben seni sevdiğimden takılıyorum böyle arada yeni traktör mevzusundan yoksa şu dönemde bir traktöre 150 bin₺ bağlamak bile risk. Ama bu ilandaki makine bizim ilçede, geçenlerde canlı gördüm gerçekten insanın nefesi kesiliyor.

Şimdi 2017 yılına dönsek Euro 4 lira altında olsa bu makinenin sıfırını düşünmeden alırdım.
Sıkıntı yok ben kimin ne olduğunu biliyorum.6120 r alacak adamın en az 300 dekar çeltikliği olması gerek, bakım arıza maliyeti, birde 500 bini boşa yatırmak hiç bana göre değil, ben eldeki parayı nasıl korurum onun peşindeyim, bu motora 50 bin euro ya aldım.esasında satılcak motor değil, fakat 3 motorda çok fazla , bafrada temiz bi jd bulursam takaslarım , yada hesaplı yakın çevrede bulursam alır sonra bunu satarım.fakat bendeki rezervler çıkışta şu ortamda tutupta galericiye verene ahmak denir .sağlık olsun hepsi olur.

Herkeze hayırlı akşamlar hayırlı iftarlar
Buralar cok sıcak yanıyoz
Doğal güzellik
20200511_095025.jpg

Bugün amcamın bahçenin yağmurda ıslanan yoncasını bağladım.
20200511_131148.jpg

Yeni tırmığımızı teslim aldık. Yeninin çalışmasını görünce eskinin bana çektirdikleri aklıma geldi. Acilen balyozlanmalı [emoji16].
20200511_131925.jpg

Babamın arkadaşının 75 dekar yoncasının müteahitliğini artık 5 biçim boyunca biz yapacağız. Biçim , tırmıklama , balya, balya yükleme tonu 130 lira.
20200511_154853.jpg

Ne zaman bu makinayla para kazanmaya başlasam bi aksiklik çıkıyor. Şimdi arıza yapma sırası 640'ta. Heyecanla bekliyorum yarın nereyi kıracak...
20200511_195342.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 48788
Yeni tırmığımızı teslim aldık. Yeninin çalışmasını görünce eskinin bana çektirdikleri aklıma geldi. Acilen balyozlanmalı [emoji16].
Ekli dosyayı görüntüle 48789
Babamın arkadaşının 75 dekar yoncasının müteahitliğini artık 5 biçim boyunca biz yapacağız. Biçim , tırmıklama , balya, balya yükleme tonu 130 lira.
Ekli dosyayı görüntüle 48790
Ne zaman bu makinayla para kazanmaya başlasam bi aksiklik çıkıyor. Şimdi arıza yapma sırası 640'ta. Heyecanla bekliyorum yarın nereyi kıracak...
Ekli dosyayı görüntüle 48791
Hayırlı olsun akif yeni is para demek :)
Geçmiş olsun insanın canını sıkıyor tarlada böyle arızalar olunca

Ekli dosyayı görüntüle 48788
Ekli dosyayı görüntüle 48789
Ekli dosyayı görüntüle 48790
Ekli dosyayı görüntüle 48791
Yeni toplaman hayırlı olsun papatyaya ben talibim sakın balyoz vurma [emoji1] müsterilere onunla toplatayım benimki 1 haftada yamultmadik yer bırakmamislar

Yeni toplaman hayırlı olsun papatyaya ben talibim sakın balyoz vurma [emoji1] müsterilere onunla toplatayım benimki 1 haftada yamultmadik yer bırakmamislar
Sağol Cemal abi. Gel götür senin olsun arkasından sağlam kaldı mı diye düşünmem valla [emoji1]

Ben biraz yeni aletle tecrübe kazanayım sanada tavsiye ederim inşallah.
Hayırlı olsun akif yeni is para demek :)
Geçmiş olsun insanın canını sıkıyor tarlada böyle arızalar olunca
Tekrardan sağol Mahmut abi. Ne kadar eziyet çeksemde bu işi seviyorum. Şehirde standart maaşlı masa başı memur olacağıma bizim köyümüzün ziraat mühendisi olurum çok daha iyi.

Her arıza bir tecrübe kazandırıyor. 2 seneden beri şoför oldum , tek rakibim GPS diyordum bugün anladımki dümdüz temiz biçmekle şoför olunmuyormuş. Daha nazik kullanmak gerekli. Bugün ki arıza dolaylı olarak benim yüzümdendi.

Sağol Cemal abi. Gel götür senin olsun arkasından sağlam kaldı mı diye düşünmem valla [emoji1]

Ben biraz yeni aletle tecrübe kazanayım sanada tavsiye ederim inşallah. Tekrardan sağol Mahmut abi. Ne kadar eziyet çeksemde bu işi seviyorum. Şehirde standart maaşlı masa başı memur olacağıma bizim köyümüzün ziraat mühendisi olurum çok daha iyi.

Her arıza bir tecrübe kazandırıyor. 2 seneden beri şoför oldum , tek rakibim GPS diyordum bugün anladımki dümdüz temiz biçmekle şoför olunmuyormuş. Daha nazik kullanmak gerekli. Bugün ki arıza dolaylı olarak benim yüzümdendi.
Kolay gelsin akif senin bu paylaşımlar öylesine güzel oluyorki anlatım tarzın süper . Sankim olayı o an yanında yaşamış gibi oluyorum . Yonca biçim vs işi bu şekilde ekmek yedircekmi her seferde 1000m2 de ne kadar yonca cıkıyorda

Kolay gelsin akif senin bu paylaşımlar öylesine güzel oluyorki anlatım tarzın süper . Sankim olayı o an yanında yaşamış gibi oluyorum . Yonca biçim vs işi bu şekilde ekmek yedircekmi her seferde 1000m2 de ne kadar yonca cıkıyorda
Banada az geldi sanki ya demekki çok bir mazot yakmıyor ama her dekardan 20 balya çıksa zaten 3 TL ye yapsa 60 TL eder Akif bencede tekrar bir hesap edin gali a toplu gelecek dıye düşündünüz ama galıba bide taşıyacaksınız

Eyvallah Hacı Mehmet abi. Senede 4 tam 1 yarım ( sonuncu) biçim oluyor. İlk biçimi böyle erken biçersek sonuncuda yetişmiş oluyor. Yani aslında çiçeklenmeyi çok geçirmediğin sürece kaç kere biçersen biç aynı bölgede verimler hep aynı. 5 biçim toplamı 2 , mükemmel bakılan yerler 2.4 ton veriyor.

Bugünki biraz erken biçimdi. Sahibinin ödemesi vardı paraya çevirmesi gerekiyordu. Yinede bu biçimden 500kg alır.

Aleyküm selam Yusuf abi. Burdada hava soğuktu hep yağışlı gidiyordu. Son 2 gündür garardım. Kurumasını beklemeden slaj yapacak ekipman ve satacak müşterin var mı?
burada, slaja pek sıcak bakmazlar,
alışmamışlar,
illa o kuru balya otunu alıp gözünün önüne dizecekler.
Aleyküm selam yusuf abi bu yıl serin soğuk gitti bizim buralar bile yeni yeni sıcak oldu, normalde duramazdik mayis ayında. Sıcaklar artınca da serinlik istiyoruz: )
ne yapalım,
tam istediğimiz olana kadar şikayet etmeye devam,
Yaradan böyle yaratmış,

Eyvallah Hacı Mehmet abi. Senede 4 tam 1 yarım ( sonuncu) biçim oluyor. İlk biçimi böyle erken biçersek sonuncuda yetişmiş oluyor. Yani aslında çiçeklenmeyi çok geçirmediğin sürece kaç kere biçersen biç aynı bölgede verimler hep aynı. 5 biçim toplamı 2 , mükemmel bakılan yerler 2.4 ton veriyor.

Bugünki biraz erken biçimdi. Sahibinin ödemesi vardı paraya çevirmesi gerekiyordu. Yinede bu biçimden 500kg alır.
Akif bu şekilde sen para kazananilcekmisin 500kg*130=65 tl eder . Her şey sana olunca sen ekmek yermisin bu işten