En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

bitişik nizam olduğu için ayna görüntüsü aynı plan sağ binada da var 86 M2 temel cikmalarla 96 M2 b+2 bina planı abi çatı harici hala imarda güncel ve mutfak dar olması dışında aşırı kullanışlı
Turuncu ile gösterdigim işaretler pencere siyah köşeye doğru olanlar kolon her kolon köşeden köşeye kirisle bağlı birbirine ölçüler yazıyor üzerinde
2 odayı kesersen muhtemelen istediğin plana benzer bişey çıkacak gibi abi birde havalandirma merdiven boşluğu tuvalet banyo mutfak bunlarıda hesaba katmalisin temel icin

Resimler ve ekler

• IMG_20200503_224846.jpg
    IMG_20200503_224846.jpg
    894.6 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20200503_224743.jpg
    IMG_20200503_224743.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20200503_224456.jpg
    IMG_20200503_224456.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 44
Arka 2 odayı kestigim zaman yaklaşık 56 m2 kalıyor temel banyoyu ilk kata koyarsak havalandirmayi bütün yapmadan daha dar alana daha kullanışlı banyo konulabilir bu planda bayağı geniş tutulmuş banyo daraltılabilir alaturka tuvalet benim olmazsa olmazim ama kirpilabilir birde yer değiştirince dıştan şekli çok değişmez ise ilk katın merdiven boşluğu banyo olarak değerlendirilebilir tabi havalandırma da ona göre yerleştirilmeli bir miktar daha temel alanı daraltılabilir yani

Arka 2 odayı kestigim zaman yaklaşık 56 m2 kalıyor temel banyoyu ilk kata koyarsak havalandirmayi bütün yapmadan daha dar alana daha kullanışlı banyo konulabilir bu planda bayağı geniş tutulmuş banyo daraltılabilir alaturka tuvalet benim olmazsa olmazim ama kirpilabilir birde yer değiştirince dıştan şekli çok değişmez ise ilk katın merdiven boşluğu banyo olarak değerlendirilebilir tabi havalandırma da ona göre yerleştirilmeli bir miktar daha temel alanı daraltılabilir yani
430x480 salon ölçüleri.
buraya ortadan kiriş kullanmamışlardır herhalde,

bende bir plan çizdim.
lakin şu salondaki yaklaşık 6x6 kiriş işini çözmem gerekli,
yoksa plan değişmem gerekecek.

20200202_140301.jpg
20200106_011703.jpg

Resimler ve ekler

• 20200202_140301.jpg
    20200202_140301.jpg
    77.2 KB · Görüntüleme: 38
Siyahta kalın bir kolun var orta noktada olduğu için turuncu kirişlerin arasında yaklaşık 1 metre mesafe var siz biraz daha geriye çekerseniz holde açılan yeri vestiyer salonda kalan girintiyi niş TV ünitesi tavandan geçecek kirişi stopiyerler ile görsel hale getirebilirsiniz ama 35 M2 salon ciddi bir alan demektir benim plan 19.5 M2 3 tane bu resimdeki koltuk TV vs derken güzel bir alanda kalıyor

Resimler ve ekler

• IMG_20200503_233209.jpg
    IMG_20200503_233209.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 40
430x480 salon ölçüleri.

bende bir plan çizdim.

Ekli dosyayı görüntüle 48271Ekli dosyayı görüntüle 48273
Bunu ancak hacı abi çözer yukarıyı ne çeker 12 lik demir atsan öbür kiriş de yukarı versen aceba kurtarır mı Yusuf abi onu mühendis hesaplar betonda 15 cm atsan nolur

Abi planı nasıl çizmiş ya kaç metrekare bu ev

bitişik nizam olduğu için ayna görüntüsü aynı plan sağ binada da var 86 M2 temel cikmalarla 96 M2 b+2 bina planı abi çatı harici hala imarda güncel ve mutfak dar olması dışında aşırı kullanışlı
Turuncu ile gösterdigim işaretler pencere siyah köşeye doğru olanlar kolon her kolon köşeden köşeye kirisle bağlı birbirine ölçüler yazıyor üzerinde
2 odayı kesersen muhtemelen istediğin plana benzer bişey çıkacak gibi abi birde havalandirma merdiven boşluğu tuvalet banyo mutfak bunlarıda hesaba katmalisin temel icin
Abi ya bu ıkı daire mi bana mı öyle geldi pişti oynarken tam çözemedim kafam durdu

Abi ya bu ıkı daire mi bana mı öyle geldi pişti oynarken tam çözemedim kafam durdu
2 ayrı bina sol tarafta çizili olan yer bizimki diğeri tam ayna görüntüsü şeklinde olan komşumun 😀
Çift daire tek bina olsa salonlar büyük olup merdiven boşluğu tek ve daha dar birakilirdi 😀

Resimler ve ekler

• IMG_20191209_185738.jpg
    IMG_20191209_185738.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 49
2 ayrı bina sol tarafta çizili olan yer bizimki diğeri tam ayna görüntüsü şeklinde olan komşumun [emoji3]
Çift daire tek bina olsa salonlar büyük olup merdiven boşluğu tek ve daha dar birakilirdi [emoji3]
Zaten beni aşıyor abi 3katlı ben en fazla 2 katı yorumluyorum benim evin yanında bir ev yapıldı her katta 5 daire var hepsinin planı farklı Mimara resmen şapka çıkarttım

Zaten beni aşıyor abi 3katlı ben en fazla 2 katı yorumluyorum benim evin yanında bir ev yapıldı her katta 5 daire var hepsinin planı farklı Mimara resmen şapka çıkarttım
B+2 bunun plan eskiden alt kat toprak altında kalıyordu yol daha aşağıda olunca toprağı aldırıp meskene çevrildi tek katlı yapsak olmuyordu bizim 😀
Mimarların yapabileceği de bişey yok arsaya göre şekil veriyor bizim düzenli hepsi aynı plandan 20-30 bina var

430x480 salon ölçüleri.

bende bir plan çizdim.

Ekli dosyayı görüntüle 48271Ekli dosyayı görüntüle 48273

IPN 300 lük, yani 300 lük I profil kullanmak gerekir. 5,50m ve 6 m lik kısma, üzerlerindeki duvar kısmı ahşap OSB kaplı ortası 10 cm lik taş yünü kullanırsan ısıyada faydası olur.
ahşap elektrik direklerinde üst üste 4 adet tutturduktan sonra nemli havalarda sehim yapma durumu var.