En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

selamlar,
yine ben, yine kaynak.
yine yeni birşeyler,
IMG-20200501-WA0000.jpg

selamlar beyler,
bundan düşünüyorum.
fiyatını soramadım.
ne dersiniz.
bumu yoksa rotövatörmü.Ekli dosyayı görüntüle 48208Ekli dosyayı görüntüle 48209
Aleyküm selam Yusuf abi. Eskiden bizim bölgede tırmık kullanılırmış. Şuan 1 kişi dahi kullanmıyor. Herkes rotovatöre döndü. Ben hiç tırmık kullanmadım fakat rotovatorden hızlı ve az etkili olacağı kesin. Senin bu sene kesek sorunun vardı. Kesek için en ideali yatay tip L bıçak. Biraz daha geniş açıdan düşünürsek ve imkanları zorlarsak dik rotovatör alınabilir.

Aleyküm selam Yusuf abi. Eskiden bizim bölgede tırmık kullanılırmış. Şuan 1 kişi dahi kullanmıyor. Herkes rotovatöre döndü. Ben hiç tırmık kullanmadım fakat rotovatorden hızlı ve az etkili olacağı kesin. Senin bu sene kesek sorunun vardı. Kesek için en ideali yatay tip L bıçak. Biraz daha geniş açıdan düşünürsek ve imkanları zorlarsak dik rotovatör alınabilir.
Tırmık başka işe yarar rotovatör başka işe , tırmık bence olmazsa olmaz, rotovatör toprağı kurutur , tırmıkta goblenin üstüne vurdumu toprağın nemini korur, düzensiz yerleri düzler, bende rotavatör kullanmıyorum, goble üste tırmık en iyisi .....tercih meselesi ,

selamlar beyler,
bundan düşünüyorum.
fiyatını soramadım.
ne dersiniz.
bumu yoksa rotövatörmü.Ekli dosyayı görüntüle 48208Ekli dosyayı görüntüle 48209
Görseldeki tırmık kumsal tarlaya göre üretilmiş.
İlandaki tırmık sivri dişli , kara toprak tarlaya uygun oluyor, aynı mini tiller gibi çalışır , kesek de kırar , 2 veya 3 kat çekilir.
Sürülmüş tarlaya , tiller veya diskaro arkasına tırmık çekerek toprak sıkıştırılır.
Tırmık taşa takılınca lama demiri olan modellerde dişlerin civata başlarının kalın yivli olması istenir.
24 ingiliz anahtarıyla sıkılan somunları olmalıdır.Dişleri yamulsa da kopmaz.

akifim haklısın,
rötovatör,bunun kadar hızlı olmaz doğru,
ama buda rötovatör kadar güzel işçilik çıkarmaz.
bunda iş genişliği 4.2 mt sanırım,.
rötovatör 2.5-3 mt.
tırmık tarlayı düzlemese daha başarılı olur.
yani aslında ikisinide kullanmak lazımdı.