En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Leyleklerde geldi ufaktan.
20200311_151003.jpg
20200311_150958.jpg
20200311_150917.jpg

Tüm trakkulüp üyelerine selam olsun.Sizlere bir şey danışacaktım.BU ALPLER in ağır şase kültivatorundan almayı düşünüyorum.MF 3075 Phantom 4.4 e 11 lisi mi ideal yoksa 13 lüsü mü? Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 45810

Bu tip ayaklar eskiden mısır ara çapa sabanı önüne takılırdı, arkadaki ayaklar çiziye uygun bıçakları vardı ve sabit kullanılırdı.
Hem ara çapası hemde kaz ayağı görevini görürdü.
Kara toprak zeminde Şubat ayı toprak havalandırmasında kalın kesek çıkarak iyi havalandırma sağlıyor.
Nisan ayında tiller kullanıyoruz, fazla kesek çıkarmaz, inceden toprağı dağıtır.
Tarla ağır olursa S kalın bacak, düz ağız, kaz ayağı tercih ederiz,
Çizelde ağızı düz, yandan kulaklı modellerde güzel işçilik yapar.
Tiller ağır zeminde fazla toprağa batmıyor, havalandırma az oluyor.
Resimdeki model kayran tarla da çalışır, kara toprak zeminde pek tat vermez.
MF 3075 için 11 li olanı rampa tarlada daha çok tercih edilir.

Tüm trakkulüp üyelerine selam olsun.Sizlere bir şey danışacaktım.BU ALPLER in ağır şase kültivatorundan almayı düşünüyorum.MF 3075 Phantom 4.4 e 11 lisi mi ideal yoksa 13 lüsü mü? Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 45810

Hangi marka alırsanız alın 3 lü şase olan kültivatör tercih edin. Traktörü tutmaz toprak daha rahat akar. Yakıttan ve işcilikten büyük kârınız olur. 3075 e 11 li uygun olur, ilerde traktör büyütmeyi düşünürseniz 13 lü alın. Ayrıca arkasında merdane değil tırmık tavsiye ederim. Kendi tecrübelerimiz bu yönde.

Son dakika haberi: Koronavirüs tedavisinde Türkiye'de müthiş gelişme! 'Türk ışın tedavisi'