En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Arkadaşlar 6tane alaca danam var. Bunları düğün yapacağım için satayım diyorum. Bizim buralarda alışveriş bu hayvanlarda ayakta olur fakat ben baskül satmak istiyorum. Kg fiyatı kaç isteyeyim bunlara fikir verinEkli dosyayı görüntüle 45481Ekli dosyayı görüntüle 45482
Hayırlı olsun allah tamamına erdirsin.
Bu aralar fiyatlar yükseldi biraz ucuzada verme, telefondan ne desek boş olur ama piyasa canlanmış kıpırdama var

Düğün yapıcam o yüzden satıyorum. Ayakta satarım ben onları da baskül olayını merak ediyorum daha mantıklı geliyor bana. Biz yılda ineklerle beraber 10-15 dana anca yetiştiriyoruz fakat celepler hergün mal alıp satıyor, benden daha iyi malın değerini hesaplıuorlar ve görüyorum ki bazen çok ta kar ediyorlar. Yem olmuş 75tl, o adamın benden fazla kazanmasını mantıklı bulmuyorum o yüzden baskül merak ettim
Baskül de bu hayvanlar kazandırır mı zor bence yada döş etrafını bir ölç de ona göre fıyat ıste gelecegı var danalar İn kesim de hareketlendı

Düğün yapıcam o yüzden satıyorum. Ayakta satarım ben onları da baskül olayını merak ediyorum daha mantıklı geliyor bana. Biz yılda ineklerle beraber 10-15 dana anca yetiştiriyoruz fakat celepler hergün mal alıp satıyor, benden daha iyi malın değerini hesaplıuorlar ve görüyorum ki bazen çok ta kar ediyorlar. Yem olmuş 75tl, o adamın benden fazla kazanmasını mantıklı bulmuyorum o yüzden baskül merak ettim
Mutluluklar dilerim
Allah yardımcın olsun

Ya ortalama baskül de 2400kg gelse 40 bın felan toplr altı dana tanesi 6700 gıbı felan olur ama 250 karkas zor gıbı geldi dolu ama daha buyur kurbana baksan diş sorunu var düğün olacak 3 beş sorun olmaz bence pazara bır bak ondan sonrada 50 bın ıste kaça tutturursan celepde olsa malını ucuz verme ondan fıyat almaya çalış pazarlıkta sen düşme

Düğün yapıcam o yüzden satıyorum. Ayakta satarım ben onları da baskül olayını merak ediyorum daha mantıklı geliyor bana. Biz yılda ineklerle beraber 10-15 dana anca yetiştiriyoruz fakat celepler her gün mal alıp satıyor, benden daha iyi malın değerini hesaplıyorlar ve görüyorum ki bazen çok ta kar ediyorlar. Yem olmuş 75 tl, o adamın benden fazla kazanmasını mantıklı bulmuyorum o yüzden baskül merak ettim
Allah kolaylık versin.
Baskül 17,5 TL makul görünüyor.Kesim fiyatları 35 TL civarlarıdır.

Arkadaşlar 6tane alaca danam var. Bunları düğün yapacağım için satayım diyorum. Bizim buralarda alışveriş bu hayvanlarda ayakta olur fakat ben baskül satmak istiyorum. Kg fiyatı kaç isteyeyim bunlara fikir verinEkli dosyayı görüntüle 45481Ekli dosyayı görüntüle 45482
Kuracagın yuvanda mevlam huzuru ,mutluluğu hiç eksik etmez inşallah . Canlı agırlık işi kesime direk kendin götürürsen danaların durumuna göre eline aracısız direk para gecer . Ama hayvan tüccarlarına canlı agırlıkda , ayakdada satcak olsan illaki tüççar kendine payı düşüp fiyat verir . Sana tavsiyem köyüne gelen tüççarların gittiği pazarlara bi kaç hafta git fiyat öğren ve ordada kendini o tüççarlara göster kendi hayvanlarını satarkende pazarda karşılaştıgın tüççara vermeye calış pazar fiyatlarından bilgim var vs diye kendinden emin konuş . Şuda bi gercekki ayakta mal alan tüççarlarda inanki öyle mal başı 1000 gibi bi kar etmiyorlar , ben köyde kaldığımda küçük başda büyük başda hayvancılık yapardım . Sezonu geldimide en az bi ay önceden pazar pazar dolanıp fiyat öğrenir öyle tüççara gösterirdim . Bu sene gecsede madem bu işi yapıyorsun sende bu şekilde yap ve mümkün oldunca tek tüççar ve saglam olanla calış .

16 aylık olan 7500
11-12 aylık olan 5500×5 =27500
Toplamda 35.000 tl eder bizim buralarîn fiyatı ile yazdım şap çıktı alan satan az 500 tl hayvan başı oynar bölgeye göre
Kestirmeyin 11-12 aylık hayvana yazık olur
Celepler alır peşin veren celeplere satın et para ediyor diye dana toplayan çok var simental olsa bin tl fazla ediyor burlarda

Cemal bunu sen bilirsin bizim öntar holder var onun kuyudan su çekme aleti var dıyor bizimkiler ben görmedim de o nasıl oluyor Bı anlatsan
[emoji4] onunki holsan
O üstte bir tapa olması lazım orya ikilik emiş hortumu alacaksın ucunda süzek olur
Kanatlara giden hortumların vanalarını kapat onlara su gitmesin orada basınç ayarı var onu tam tersine al cemal abininki vidalı seninki mandallı dır 1 den 4 e kadar tam hatırlayamadım 1 de ise 4e al 4 ise 1 e al ama 1 numara olması lazım

Cemal bunu sen bilirsin bizim öntar holder var onun kuyudan su çekme aleti var dıyor bizimkiler ben görmedim de o nasıl oluyor Bı anlatsan
Valla ben doldurmayi iptal ettim 5 hp benzinli motorla dolduryom dereden kanaldan
[emoji4] onunki holsan
O üstte bir tapa olması lazım orya ikilik emiş hortumu alacaksın ucunda süzek olur
Kanatlara giden hortumların vanalarını kapat onlara su gitmesin orada basınç ayarı var onu tam tersine al cemal abininki vidalı seninki mandallı dır 1 den 4 e kadar tam hatırlayamadım 1 de ise 4e al 4 ise 1 e al ama 1 numara olması lazım
Evet 1982 tonluk holsan var 🤠[emoji870]

[emoji4] onunki holsan
Anladım ya tankeri yaptıramadım bu sene sistem üretmeye çabalıyorum o hortumdan var holder ile vermişler Bı denemek istiyorum

İyi akşamlar millet, mazot çeşitleri hakkında bilgi vermek istiyorum , piyasada , pro ve euro, birde katkılı euro dizeller var, euro alayım derken pro yu satmasınlar dikkat edin , şuanda 6380 olan katkılı dizeli 5700 e aldım birde 5400 lük maxot var, birde daha üst firmaların performans maxotları var onlar zaten otomobiller için daha inceltilmiş.her zaman güvendiğiniz bildiğiniz yerden alın yinede mazot çeşitleri hakkında tedarikçinizden bilgi isteyin.ben şell den katkılı euro dizel tedarik ettim mazot fiyatlarında 30 kuruş indirimden sonra kararname ile ötv zammı geldi dolar kurundan dolayı akaryakıtın geri geleceğini sanmıyorum elinizi çabuk tutun bu hafta zam yok imiş haberiniz olsun.hayırlı geceler dilerim.