En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Arpalara üre atıyoruz. Herkese kolay gele abilerim.
20200229_091415.jpg
20200229_095823.jpg

Tlf da gördüğüm kadar tanesi 5 lira vermeleri gerek en az derim.
Telefonda görünmüyor abi ilk fotoğraftaki ler 16 aylık tahmini 250 kg karkas var ama 11-12 aylık olanlar da var fiyat biçemedim o yüzden baskül vermek istedim. Büyükleri kestirsem de olur ama diğerleri mecburen damlık satılacak. Canlı baskül verirsem ne alan aldanır, ne satan diye düşündüm

Telefonda görünmüyor abi ilk fotoğraftaki ler 16 aylık tahmini 250 kg karkas var ama 11-12 aylık olanlar da var fiyat biçemedim o yüzden baskül vermek istedim. Büyükleri kestirsem de olur ama diğerleri mecburen damlık satılacak. Canlı baskül verirsem ne alan aldanır, ne satan diye düşündüm
Kasaplık olanı kestir küçükleri ayrı sat , yada hayvanların kilosuna göre hesapla göster ayakta satarsın, tlfda tam ne olduğu seçilmiyor, ben 12-14 aylık danalar gibi gördüm.hayırlı satış anlayan çiftçi arkadaşlara damda göster ona göre fiyat istersin.

Senin dediğin randıman besili danada olur , 17 den zarar edersin canlı kilo satışta %8 fire isterler, 20 liradan satarsan kar edebilirsin gibime geliyor şehir uzak değilse römorka bindirip tartabilirsin.o zaman aldanmazssın.

Düğün yapıcam o yüzden satıyorum. Ayakta satarım ben onları da baskül olayını merak ediyorum daha mantıklı geliyor bana. Biz yılda ineklerle beraber 10-15 dana anca yetiştiriyoruz fakat celepler hergün mal alıp satıyor, benden daha iyi malın değerini hesaplıuorlar ve görüyorum ki bazen çok ta kar ediyorlar. Yem olmuş 75tl, o adamın benden fazla kazanmasını mantıklı bulmuyorum o yüzden baskül merak ettim