En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

cenap'a yapılan,benim hoşuma gitmedi,
o benim gözümde,terbiyeli nazik birisi,

zaten yapılana,destek iletimde yoktur.

face konusu ise,
buradaki gibi orada saldırı yapamazsınız,
buradaki gibi,rahat olamazsınız.
buna bende dahilim,
orada çok ağır ve çok çabuk çirkinlik çıkar.
bunu hepimiz biliyoruz.
onun için o kelimeyi ettim.yani mecaz.
amacım,zor olanı tasvir etmekti.
yanlış anlaşılmasın.
neyse.
sonuç şuki, biz yine birbirimizi incitmekle kaldık.
ve acı olan, bundan siyasilerin yine haberi yok.

Neyse birdahada bu forumda en ufak siyasi bir şey yazarsam benden adi insan yok. Birgün biri bi laf edecek olmadık işler gelecek başımıza. En güzeli herkesin bildiği. Bundan sonrada rica ediyorum kimse sataşacak cümleler kurmasın şahsıma bende kurmayacam kimseye en ufak. Okuyup beğenip çıkacağım forumdan. Herkese iyi akşamlar.

Whatsapp gruplarında örgütlenmeye gelince forumdan tek bir kişiye bile whatsapp su bu yerlerde iletişim kurmadım. Kendi adıma söylüyorum: dikkat KENDİ ADIMA: Whatsapp veya farklı bir yerde örgütlenip burada yazan şerefsizdir bana bu iddayı atıp ispatlamayanda öyledir.
bence içindekileri kontrol edin,
seni,onu bunu bilemem,
çoktandır bilinen bişey,ki zaten içinde olmadan ispatı mümkün değildir.

zaten öyle bişey varsa,
ispata gerek yok,
buradaki millete kim,oyunla şunla bunla,
kurgu yapmışsa zaten en büyük şerefsizdir.

Neyse birdahada bu forumda en ufak siyasi bir şey yazarsam benden adi insan yok. Birgün biri bi laf edecek olmadık işler gelecek başımıza. En güzeli herkesin bildiği. Bundan sonrada rica ediyorum kimse sataşacak cümleler kurmasın şahsıma bende kurmayacam kimseye en ufak. Okuyup beğenip çıkacağım forumdan. Herkese iyi akşamlar.
iyide güzel kardeşim,
kimsenin senle bir derdi yokki,
sen benim yazdığım bir iletiden buraya kadar geldin.
bende seni küstürmek istemedim.
eğer benden dolayı bir kırgınlık olduysa,
özürdilerim.

Biz de tuzlayalim
IMG-20200219-WA0002.jpg

Öle bi yer varsa benide ekleyin ağa varda bizmi bilmiyoz aklımda deli sorular 🥴
murat,olsada kimseyi alakadar etmez,
sıkıntı whatsapp gurubunun varlığı değil.

yanlış olan, amacı zirai paylaşım olan bir yerde,
siyasi konuları,gündeme getirerek,
buranın tadını kaçırmaktır.

biz daha önceden siyasi konuların açılması,veya siyasete yönelen harici konuların yasaklanmasını öngören, anketler yaptık,ve hiçbirinde üyeler siyaset istemedi.
yasaklandı,ama yine yasaklar delindi,
ve nihayetinde dün,bugün olduğu gibi,
yarınlardada, bu yüzden insanlar birbirini üzmeye devam edecek.
ne dersin ???

iyide güzel kardeşim,
kimsenin senle bir derdi yokki,
sen benim yazdığım bir iletiden buraya kadar geldin.
bende seni küstürmek istemedim.
eğer benden dolayı bir kırgınlık olduysa,
özürdilerim.

Benimde kimseyle derdim yok yok sizden dolayı değil ama çoluğumuz çocuğumuz var artık. Birisi çıkar birgün bize bu siyasi konulardan söver eder geride bekleyenler var... en iyisi hiç bulaşmamak çünkü bu olay gerçek hayatta olduğu gibi ayrışmaya gidiyor.

Benimde kimseyle derdim yok yok sizden dolayı değil ama çoluğumuz çocuğumuz var artık. Birisi çıkar birgün bize bu siyasi konulardan söver eder geride bekleyenler var... en iyisi hiç bulaşmamak çünkü bu olay gerçek hayatta olduğu gibi ayrışmaya gidiyor.
anlayışın için,teşekkürler.
seni yine takdir ettim.
başüstüne yerin var kardeşim.

murat,olsada kimseyi alakadar etmez,
sıkıntı whatsapp gurubunun varlığı değil.

yanlış olan, amacı zirai paylaşım olan bir yerde,
siyasi konuları,gündeme getirerek,
buranın tadını kaçırmaktır.

biz daha önceden siyasi konuların açılması,veya siyasete yönelen harici konuların yasaklanmasını öngören, anketler yaptık,ve hiçbirinde üyeler siyaset istemedi.
yasaklandı,ama yine yasaklar delindi,
ve nihayetinde dün,bugün olduğu gibi,
yarınlardada, bu yüzden insanlar birbirini üzmeye devam edecek.
ne dersin ???
Siyaset nedir nasıl yapılır onu bilmek lazım biz burda bazı konuların doğruluğunu yanlışlığı konuşuyoz bu siyasetse ne diyim size ben kendi adıma söylemek isterim ki ot gibi yaşamam yanlışa yanlış doğruya doğru derim bi haksızlık varsa ses yükseltirim isteyen susar isteyen fikrini beyan eder belli ölçüde tabi dozajında bununda adı siyaset değildir saygılar.

Siyaset nedir nasıl yapılır onu bilmek lazım biz burda bazı konuların doğruluğunu yanlışlığı konuşuyoz bu siyasetse ne diyim size ben kendi adıma söylemek isterim ki ot gibi yaşamam yanlışa yanlış doğruya doğru derim bi haksızlık varsa ses yükseltirim isteyen susar isteyen fikrini beyan eder belli ölçüde tabi dozajında bununda adı siyaset değildir saygılar.
murat dediklerinde haklısın.
zaten yanlışa ses çıkarmazsanız,ben yine karşınızdayım.
yok öyle,benim partim senin partin,
bu halktan kim ne çalıyor,kim zulmediyorsa,
hep beraber,akıl birliği ile mücadele ederiz.
sorun şuki,kendimizle barışık olamıyoruz.

burada didişmek yerine,hep beraber,her mecrada,hakkımızı savunacağız ki,

o zaman herkes,haddini bilsin.

1582744602045.png

Konya'da çocukların dört gözle beklediği Fener Alayı sonunda geldi. Regaip Kandili'nden önceki gece yapılan Fener Alayı geleneğinde binlerce çocuk fenerini alıp dışarıya çıktı.
Akşam ezanından sonra çocuklar, gençler sokaklara çıktı, ateşler yakıldı. Rengarek, çeşit çeşit fenerlerini ellerine alan çocuklar mahalle sokaklarını aydınlattı.
Yarın gündüzde çocuklar ev ve işyerlerinden ŞİVLİLİK (şeker, çikolata, kuru yemiş gibi) toplayacaklar.

Ekli dosyayı görüntüle 45372

Konya'da çocukların dört gözle beklediği Fener Alayı sonunda geldi. Regaip Kandili'nden önceki gece yapılan Fener Alayı geleneğinde binlerce çocuk fenerini alıp dışarıya çıktı.
Akşam ezanından sonra çocuklar, gençler sokaklara çıktı, ateşler yakıldı. Rengarek, çeşit çeşit fenerlerini ellerine alan çocuklar mahalle sokaklarını aydınlattı.
Yarın gündüzde çocuklar ev ve işyerlerinden ŞİVLİLİK (şeker, çikolata, kuru yemiş gibi) toplayacaklar.
Bizde çocukken ramazan ayında 14. Gecesi böyle fenerlerle komşuları akrabaları gezerdik şeker verirlerdi, adıda selesepetti manisi bile vardı hala aklımda.ama artık kimse çocuğunu sokağa bırakamıyor toplum iyiye gideceğine dahada kötüye gitti ne yazıkki.Üç aylar hayırlara vesile olur işallah .....

Günaydın ağalar gözümü açtım Alaçama şehit haberi geldi, idlipte hava saldırısında hakka yürümüş kardeşimiz.bunlar fakir çocukları bir işim olsun diye uzmanlık yapan insanlar, bu dünyanın çirkefliği adiliği gencecik bir insanı hayattan kopardı umarım sebeb olanlar iki cihandada iflah olmaz.Allah ailesine sabır doğmamış çocuğuna hayırlı yazı yazsın cennetin baş köşesinde yerini alsın İnşallah.

Günaydın ağalar gözümü açtım Alaçama şehit haberi geldi, idlipte hava saldırısında hakka yürümüş kardeşimiz.bunlar fakir çocukları bir işim olsun diye uzmanlık yapan insanlar, bu dünyanın çirkefliği adiliği gencecik bir insanı hayattan kopardı umarım sebeb olanlar iki cihandada iflah olmaz.Allah ailesine sabır doğmamış çocuğuna hayırlı yazı yazsın cennetin baş köşesinde yerini alsın İnşallah.
Allah gani gani rahmet eylesin , haklarımız varsa kendilerine helal olsun.
Savaş kötü bir şey , keşke hiç olmasa , keşke hiç yaşanmasa , lakin bu Ortadoğu denen bok çukuru bizim dibimizde , sen ona bulaşmasan bile o sana geliyor bulaşıyor , yıllardır hatta bin yıllardır böyle , bu coğrafyadan kan , gözyaşı ve acılar hiç eksik olmamış , maalesef bizim yaşadığımız zamanada bu denk geliyor , Ben gözümü açtım az çok okuma yazma öğrendim İran - Irak savaşı vardı , bu savaşın bizede birçok olumsuz etkisi oldu , sonra Saddam ın abuk subuk işleri sonucu 1. körfez savaşı başladı , 90 lı yıllar Körfez savaşı sonrası istikrarsızlaşan Irak ve ortdaoğu coğrafyasında iyice palaznanan PKK en çok zararı bizim insanımıza verdi , güya Körfez savaşına girmedik , güya uzaktan seyrettik , Amerika iyice dibimizde peydah oldu , alenen ve göstere göstere PKK ve diğer örgütlere yıllarca alenen yardım etti , sonra derkan IRak'ın fiili işgali , 2. körfez savaşı vs derken IRak iyice karıştı , ama ençok zarar gören ülkelerden biri yine biz olduk , yakın tarihte Arap baharı hikayesinde tüm coğrafya karıştı , bunları hepimiz görüyoruz , biliyoruz zaten.
Bundan 20-30 sene önce bambaşka siyasi görüşler ve iktidarlar vardı , lakin yine bizim insanlarımız zarar gördü , yine bizim askerlerimiz şehit oldu.
Bilmiyorum ömrümüz ne kadar , bizim zamanımızda hep daha kötüye gitti dünya , çocuklarımız inşallah daha kötülerini görmezler ortadoğuda , lakin gidişat maalesef daha da kötüye gider Ortadoğu , maalesef Coğrafya bir kaderdir , belli bir noktadan sonra kaçamazsın , seni içine çeker .