Günaydın ağalar gözümü açtım Alaçama şehit haberi geldi, idlipte hava saldırısında hakka yürümüş kardeşimiz.bunlar fakir çocukları bir işim olsun diye uzmanlık yapan insanlar, bu dünyanın çirkefliği adiliği gencecik bir insanı hayattan kopardı umarım sebeb olanlar iki cihandada iflah olmaz.Allah ailesine sabır doğmamış çocuğuna hayırlı yazı yazsın cennetin baş köşesinde yerini alsın İnşallah.
Allah gani gani rahmet eylesin , haklarımız varsa kendilerine helal olsun.
Savaş kötü bir şey , keşke hiç olmasa , keşke hiç yaşanmasa , lakin bu Ortadoğu denen bok çukuru bizim dibimizde , sen ona bulaşmasan bile o sana geliyor bulaşıyor , yıllardır hatta bin yıllardır böyle , bu coğrafyadan kan , gözyaşı ve acılar hiç eksik olmamış , maalesef bizim yaşadığımız zamanada bu denk geliyor , Ben gözümü açtım az çok okuma yazma öğrendim İran - Irak savaşı vardı , bu savaşın bizede birçok olumsuz etkisi oldu , sonra Saddam ın abuk subuk işleri sonucu 1. körfez savaşı başladı , 90 lı yıllar Körfez savaşı sonrası istikrarsızlaşan Irak ve ortdaoğu coğrafyasında iyice palaznanan PKK en çok zararı bizim insanımıza verdi , güya Körfez savaşına girmedik , güya uzaktan seyrettik , Amerika iyice dibimizde peydah oldu , alenen ve göstere göstere PKK ve diğer örgütlere yıllarca alenen yardım etti , sonra derkan IRak'ın fiili işgali , 2. körfez savaşı vs derken IRak iyice karıştı , ama ençok zarar gören ülkelerden biri yine biz olduk , yakın tarihte Arap baharı hikayesinde tüm coğrafya karıştı , bunları hepimiz görüyoruz , biliyoruz zaten.
Bundan 20-30 sene önce bambaşka siyasi görüşler ve iktidarlar vardı , lakin yine bizim insanlarımız zarar gördü , yine bizim askerlerimiz şehit oldu.
Bilmiyorum ömrümüz ne kadar , bizim zamanımızda hep daha kötüye gitti dünya , çocuklarımız inşallah daha kötülerini görmezler ortadoğuda , lakin gidişat maalesef daha da kötüye gider Ortadoğu , maalesef Coğrafya bir kaderdir , belli bir noktadan sonra kaçamazsın , seni içine çeker .