Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)
acıklaman icin cok tesekkurler abi yanlız deneyip mi bu tanıya vardın yoksa kulaktan dolma mı ve bi sorum daha yanlış diyilsem sendin anıza direk ekim makinasını öven abi ee şimdide cizel cekiyosun biraz çelişkide kaldım acıkcası, yoksa anıza ekimi deneme yanılma yöntemi ile takip mi edeceksiniz sonuca varmak icin böyle bi yol takip ediyosunuz galiba takttir ettim canı gönüldenUÖZKAN.77 link=topic=78070.msg923892#msg923892 date=1412363782' Alıntı:eyvallah.. nazar vardır lakin mavi boncuk korumaz
garajı olan herkes bikaç yılda bi kapıyı açık unutup kırar ortalama olarak.. kabinciler buna bi akıl bulsunlar artık yeter
bizim garaj olmadığından öyle bi derdimiz olmadı ama.. dün 55-60 km kadar gittim çizeli almaya.. orda bi tanıdığı yanıma aldım.. köyden başka biri şurda yarım römork gübre var.. at üstüne hayrına dedi.. tamam dedim.. 1 römork doldurdur yola çıktım.. o ara köyün sürü geldi..
iyice sola yanaşıp hayvanlara yol verdim.. bu ara yanımda oturan arkadaş da bende kapının açıklığını unuttuk, çatıdan gelen bi uzantıya camı takmışız ve gümledi.. Allah ' dan başka bişe olmadı aniden korktuk, şaşırdık..
Demekki kapı kırmak için garaj şart değilmiş.. buranın Kubota bayide tanıdık dükkana girip çıkarken yeni kırmış.. kırılan cam olsun
NEDEN DERİN sürüm;
*varsa gömü bulmak ve erken emeklilik için
*gömü yoksa hiç olmazsa yıllar yılı hep aynı 20-30 cm derinlikten pullukla sürüle sürüle PULLUK TABANI oluşmuş tarlanın bu katmanını kırıp çatlatıp;
böylece SU TUTMASINI ve BİTKİ KÖKLENMESİNİN en iyi şekilde uzaması, sacaklaşması ve böylece toprağın alt katmanlarındaki bitki besin elementlerine ulaşması ve böylece VERİM artışı için..
Verim artınca bi nevi yine erken emeklilik oluyo