Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

güzel paylaşım abi kolay gelsin çizelin dadı başka ok-*-s güzel iş görmüş

Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

zetorun sesını solugunu kestı desenıze cizel ;D ;D ama vıdeoda sankı bı ust vıtesle gıdebılır gıbı bı sesı vardi

valla Zetor 90.. 5/12 pulluğu hiç arkana bakmadan hidrolikle oynamadan seri 3 en kötü seri 2,5 çekti.. (100 ' lük erkuntu olan bi arkadaş 7 ' li takıyo.. bunu gördüğünde çekmez demişti.. şimdi niye öyle dediğini anladım.. çizel pulluktan ÇOK zor)

aynı o havayla tarlaya bi gittim küçülte küçülte TAKVİYE 2 ' de karar kıldım:)

yalnız bacak boyu 60 cm ve yer yer şaseye kadar battı..

uygun tarlalarda 2 kere çapraz sürüp ek gitsin.. toprak/tarla müsaitsa pulluğa gerek yok derim..

ayrıca merdane almasaydık aksesuar diye düşünüyorduk.. halbuysa çok işe yaradı.. hatta içini kum veya demir tozu doldurup daha da ağırlaştırsak çok daha iyi olcak..

iyiki almışız, ustanın da eline sağlık.. lap diye oturup gömülüyo.. ayrıca bacak arası 20-25 cm.. ham kalır mı kalmaz mı derken.. derin sürdümü patlatıp atıyo.. pek ham kalmıyo..

Zetor 90 Çizel

kolay gelsin derin surumde cıg fazla kalmıyor ama cıg kaldı dersen kazayagı cek ekıkıncı kata

Kolay gelsin Umut.
Zetor güzel göründü gözüme , gübre yüklerken güzel görünmüyordu

Bizim atalar; Sür sürgüle, biç tırmıkla.. demişler. :)

kolay gelsin abi, iyi çekiyo yine

ismail_17 link=topic=78070.msg923865#msg923865 date=1412359829' Alıntı:
Kolay gelsin Umut.
Zetor güzel göründü gözüme , gübre yüklerken güzel görünmüyordu

abi zetorda İLK sakatlılar başladı..

Dün kabin kapı camı komple patladı.. gerçi görmeden biz yaptık..

bugünde ikindi suları korna bozuldu..

doğrusu ben en çok gübre işlerini seviyom, elim çok alıştı, tek dert yıkama-temizlik.. bugün biriyle yine anlaştık.. bayram sonrası bekliyo..

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. ilk yıl zor olur seneye zorlanmadan çeker.
Biz sene uygun giderse çizel + goble + aysan çekip ekeriz.

UÖZKAN.77 link=topic=78070.msg923871#msg923871 date=1412360407' Alıntı:
abi zetorda İLK sakatlılar başladı..

Dün kabin kapı camı komple patladı.. gerçi görmeden biz yaptık..

bugünde ikindi suları korna bozuldu..

doğrusu ben en çok gübre işlerini seviyom, elim çok alıştı, tek dert yıkama-temizlik.. bugün biriyle yine anlaştık.. bayram sonrası bekliyo..

Zetor a bir dip kazan yetmiş. Başka tarla işine sokma Yusuf ekipmanı bırakırken sen Zetor u bırakacan tarlada. :) :) :) :) :) :) :) :)

bizimki yine Allah ' dan 60 cm.. Yusuf hepten hapı yuttu onun çizel 70 cm ' lik galiba.. yandı ki ne yandı :)

korna bişe değil... o değilde komple kapı camını nerden bulcaz bu antikanın.. havalıymış gümledi un ufak oldu..

UÖZKAN.77 link=topic=78070.msg923882#msg923882 date=1412362675' Alıntı:
bizimki yine Allah ' dan 60 cm.. Yusuf hepten hapı yuttu onun çizel 70 cm ' lik galiba.. yandı ki ne yandı :)

korna bişe değil... o değilde komple kapı camını nerden bulcaz bu antikanın.. havalıymış gümledi un ufak oldu..
abi bişey dicem ama gülme büyük ihtimal NAZAR çıkmış çünkü bizimde başımıza böyle bi olay gelmiştide...

Kolay gelsin güzel paylaşım :) ben galiba hic anlamicam neden derin sörüldüğünü derin sörüldüğünde değişenin ne olduğunu :)

Arslanlar 5070 link=topic=78070.msg923889#msg923889 date=1412363288' Alıntı:
Kolay gelsin güzel paylaşım :) ben galiba hic anlamicam neden derin sörüldüğünü derin sörüldüğünde değişenin ne olduğunu :)

su tutma kapasitesini arttırabilmek için.

eyvallah.. nazar vardır lakin mavi boncuk korumaz:)

garajı olan herkes bikaç yılda bi kapıyı açık unutup kırar ortalama olarak.. kabinciler buna bi akıl bulsunlar artık yeter:)

bizim garaj olmadığından öyle bi derdimiz olmadı ama.. dün 55-60 km kadar gittim çizeli almaya.. orda bi tanıdığı yanıma aldım.. köyden başka biri şurda yarım römork gübre var.. at üstüne hayrına dedi.. tamam dedim.. 1 römork doldurdur yola çıktım.. o ara köyün sürü geldi..

iyice sola yanaşıp hayvanlara yol verdim.. bu ara yanımda oturan arkadaş da bende kapının açıklığını unuttuk, çatıdan gelen bi uzantıya camı takmışız ve gümledi.. Allah ' dan başka bişe olmadı aniden korktuk, şaşırdık..

Demekki kapı kırmak için garaj şart değilmiş.. buranın Kubota bayide tanıdık dükkana girip çıkarken yeni kırmış.. kırılan cam olsun:)

NEDEN DERİN sürüm;

*varsa gömü bulmak ve erken emeklilik için

*gömü yoksa hiç olmazsa yıllar yılı hep aynı 20-30 cm derinlikten pullukla sürüle sürüle PULLUK TABANI oluşmuş tarlanın bu katmanını kırıp çatlatıp;

böylece SU TUTMASINI ve BİTKİ KÖKLENMESİNİN en iyi şekilde uzaması, sacaklaşması ve böylece toprağın alt katmanlarındaki bitki besin elementlerine ulaşması ve böylece VERİM artışı için..

Verim artınca bi nevi yine erken emeklilik oluyo:)

FEHİM link=topic=78070.msg923890#msg923890 date=1412363580' Alıntı:
su tutma kapasitesini arttırabilmek için.
peki abi iyi güzel diyosunda hic denedin mi aynı tarlanın yarısına cekip yarısına cekmeyip aradaki farkı gözlemledin mi :) verime bi etkisi oldu mu :) olduysa bile aradaki mazot maliyetinin ne kadar östüne bi fark oldu :)