Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

Arkadaşların da dediği gibi ikisinin yaptığı işler farklı pullugu terk etmek zor yani

Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

Hayırlı olsun Umut bey .kullandıkca neden daha önce almadım bu aleti diyeceksiniz inanın.

inşallah piyasaya çalışcaz.. 35-40 cm garantili diye düşünüyoz.. kaça kurtarır, yakarı ve köylere gidiş geliş kabaca..

Güle güle kullanın..Oluzlular soğan hasat makinası yapar.İşi genişletmişler anlaşılan.

abi.. hem çiftçiler hem pulluk başta ekipman bayisi.. hem de üretici.. özellikle römorkta iddialıyız diyorlar.. gerçektende piyasa üstü özel üretim römorkları var..

çizeli de hiç görmeden-bilmeden.. bi abimizin ısrarlı tavsiyesiyle onlara yaptırdık.. hayırlısı..

UÖZKAN.77 link=topic=76423.msg903126#msg903126 date=1404145602' Alıntı:
inşallah piyasaya çalışcaz.. 35-40 cm garantili diye düşünüyoz.. kaça kurtarır, yakarı ve köylere gidiş geliş kabaca..
Umut bey yakıt işi ,toprak yapısı ve engebe durumuna göre ,birde iklim durumuna görede değişir.
benim tahminim en bütün şartları göz önüne alınca en fazla 1 litre ,belki 1 litreyi biraz gecebilir .malum piyasa calışıp bu işten ekmek yiyceksiniz .iş yaptıran kişide haliyle en iyi işi bekler sizden.
çizel işinde daha önceki yıllardaki yapılan işçilikde cok önemli.

Hayirli olsun bende merdanesiz aldim alpler 5000tl aldim

:-[
UÖZKAN.77 link=topic=76423.msg903126#msg903126 date=1404145602' Alıntı:
hocam öyle iddialı deme yer var yer var .
Bayındır da piyasaya çalışan mehmet hampanin kombine ekim makineleri 180 bg NH ler . Örnek vermek açısından diyorum. misal bizim bir tarlamiz da cizelin 3 tane on bacaklarını batiramadik . Diğer yerimizde seri 1 ile gidiyor. 70 cm bacak yerde gidiyor hemde

Abi hayırlı ugurlu olsun Eger bıcakları eskirse direk yenisini almaya gitme, kamyon tır makasları daha sert ve geç eriyor şiddetle tavsiye ediyorum :)

Hayırlı olsun kesinlikle çok yararlı alet iyiki almışsınız

Hayırlısı olsun Umut Abi.

Bi çizel videosu da paylaşalım. 6 yıldır derin hiç derin sürüm yapılmamış bi tarla burası. Korkunç bir taban yapmış. Çizeli oturtup güzel bi oynattım. Ortalama 40-45 santimde gitti ayaklar.

720p izlemeniz tavsiye edilir.

http://youtu.be/lLkJBIEj_w8

Yakıt konusunda da kesin konuşmamak lazım. Diğer konuda aşağıdaki videoyu paylaşmıştım.

http://youtu.be/lLkJBIEj_w8

Net ölçtüm. 40-45 cm arasında batmış bacaklar. Hatta kimi yerde şase toprağa değdi. 6 yıldır (en az) 20 cm ' den derin sürülmemiş bi tarlaydı. Saatte 5 dekar işleyebildim. 1.2 litre yaktı ki bence iyi. En azından 40-45 cm ' den pulluk ile sürüm maliyetini düşününce çok çok iyi.

Abi taban patlatma konusunda da çok iddialı olmamak lazım. Tarlaların pulluk derinliğinin altında el değmemiş kayalar var. Belki hasar vermez ama pim konusunda illallah edersin. Ayrıca bahsettiğin 9 ' lu ile 35 cm ' ler 6441 ' i aşar. (Tek çeker olduğundan dolayı) özellikle Eğimli aralerde tek taraflı çalışmak zorunda kalırsın ki bu da bir süre sonra zor geleceği için Proxima 90 ' nın başına durduk yere iş açarsın:)

daha güzelleri sizin olsun.. sağolun..

Musa abi sizinki de hayırlı olsun.. merdane niye almadın..

derinlik konusunda standart 35-40 cm evet çok iddialı zor olur.. en iyisi 'pulluğun 10 cm altından' diyelim..

Makas ucları ilk iş olarak yaptırıyoz bugün almaya gitcem.. normal kendi ucu 12,5 tl makas uc 20 tl ama 3-5 kat ömürlü olur.. zaten Ethem ustada eskiden makasdan yapıyormuş ocağı-sıcak demiri bitirince bu hazıra mecbur kalmış..

Yılmaz 6421 zaten o fotolarda 5-10 cm derine girebildi, çekemedi.. gerçi orası sanayinin arkasında yonca başmış, taşlaşmış.. sahibi belli olmayan bi parça yerdi.. bazıları 6421 ' in kaldırıp orya rahat götüreceğine bile inanmamıştı.. takviye 1-2 ile 5-10 cm cırmaladı.. ilk deneme..

90 ' lıkla çalışcaz inşallah..

Senin anlattığın taşlarla.. MF ' nin videosu baya farklı.. fazla yakması normal Kubonun.. ki o derinliğe 1,2 litre de değer derim..

Hayırlı olsun Güle güle kullanın
çok güzel bir ekipman umut..
geldiğimde yakından bakarım.

Hayirli olsun ama aklima bi soru takildi acaba bizmi bu isi bilmiyoruz yksa eksik yaptigimiz bi seymi var. Ben 3105 e 9 lu alpler cizel takiyorum tam geliyor gucune gore. Komsum td85 e 11 lisini almis kafam allak pullak oldu :)

burda da 100 erkunta 7 ' liyi takıyom anca çekiyo diyen arkadaş var ama dipten gidiyo.. diğeri 95 tümoya 11 ' li takıyo ama o kadar dipten değil..

biz 90 ' lık zetora 9 ' luyla hedefimiz dipten gidip pulluk tabanının altına inmek.. zaten pulluğun altına inmedikten sonra çok anlamı olmaz.. zetor 90 5/12 ' yi seri 2-3 çekiyo (6 vites)..