Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=78070.msg924898#msg924898 date=1412880104' Alıntı:
bunlar merdanesiz adres sormayan mermilere benziyor ne zaman dalıp ne zaman çıkacağı belli olmuyor..
bu nasıf efendiye diyelim bi merdane yollarsın..
şase ye kadar oturdumu deutz zincire bağlı itlere benziyor ;D
yaw efendiler benim anlamadığım neden kurakta çekilmesi gerekiyor.
sonuçta hedef aynı değilmi. . ben buna mantık uyduramadım.
belinden bağla zinciri koparmasın koparırsa ilk gördüğü ergut a saldıracak :)

Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)

YUSUFTUYLUOGLU
dip kazan kurakta alttan sırıştırıp su depolama yapmak için altta topaç bulunuyor. yağışlardan suyu toprağın altına almak bazen yetmiyor kurak zaman için birde suyu depolaya bilmek için kurakta dip KAZAN.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=78070.msg924905#msg924905 date=1412880553' Alıntı:
ahaaa yakalandık..
kurtlar vadisinde reklam çıktı ondan yakalandın birazdan geri geleceğim yokluğumu fırsat bilip tehditlerde bulunma sakın :D

Kadir gül gül.. bigün yanlışlıkla motorun arkaya çizel bağlarsan bunları hatırla ama:)

http://www.alpler.com.tr/urunler/1047/cizel-pulluklar-dipkazanlar/1069/dipkazan.aspx

UÖZKAN.77
Sitede ayak uzunlukları ve istediği güç ölçülerini vermiş . birde arkasında ki topaca dikkat derim.
senin verdiğin videodaki üç ayak çizel bile biraz batırınca 120 lik zetor a neler yapabiliyor.

DİPKAZAN niyetine çizelin 75 cm bacaklardan 2 tane bırakıp çeksek olmamı..

olur dersen neden olmasın da yine de çizellikten öte gitmezzz.

Çizeli o derinlikte sürmedikten sonra verim artar, çizel çektim dememek lazım. Bazı arkadaşlar 9 luyu hakkyla çekemeyecek traktörlere takıyorlar, 7 li taksalar daha evla. Bu arada zetor ne patinaja kalkıyor, ne de önünü kaldırmaya çalışıyor. Çok uzun ve ağır traktöre benziyo. alk-*s

Bugün bende 9lu 77cm ayak çizel aldım bir kaç güne gelir, 95 HP John Dere şaseye kadar gömer inş,Alplere tercih ettim bu markayı umarım kolayca bükülmez. Çiftçiliğe yeni başladık tüm tarlaları patlatacam :)

Dippatlatan gibi bacakların arkasına duba taksak iş yapmazmı ki?

Birde derine atabilmek için orta kolu hangi deliğe takmamız lazım? Malum körükte 3 tane delik var.

Fehim abi Zetor 120.. 4 ' lü takılı.. yabana atma:)

link için sağol.. listeye baktım.. 80-100 cm civarıymış DİPkazanlar.. yani çizelde az uzun.. çizelin tek eksiği arkadaki zincir ve ağırlık taktımı oldu bitti derim.. amaç 1 taşla 2 kuş..

Videodaki Zetor Power serisi.. orta siklet.. Zetorun asıl başpehlivanı bu forterralar..

135 bg 5 ' li..

Forterra 135 con subsuelo Mexico 01

2012523a6cf04ab-d3e5-4625-87af-9a4ce0774955.jpg

Duba dediğim ,Şu zincirlere takılı olan parça. Gerçek adını bilmiyorum ben uydurdum dubayı. Çektikçe su için kanal bırakıyormus. :)

BalckStorm hayırlı olsun.. eğer JD 9 ' luyu 75 cm bacakla dipte çekerse helal olsun.. bizim 90 ' lık burda 5-12 pulluğu Seri 3 çekiyo (ama 6 vites) ordan pay biç.. pulluktan çok zor onu diyim anla..

senin duba fikrine katılıyom.. yani çizelle DİPkazan boyları birbirine yakın.. dubasız bile olsa 9 ' luyu 2-3 lüye çevir şasede sür gitsin..

seyyar dubada yapılır.. olursa iyi olur.. toprağın altında daha çok su tutsun diye drenaj kanalları oluşturuyomuş..

Biz burda çizele dip kazan diyoruz eskiden beri. Dip kazan kullanan hiç görmedim. Bizim tarlalar bol topraklı 1 kürek boyu kazmıştım tamamen toprak taban sert değil fazla ancak derinlemesine sürmek verimi etkilermi bilemiyorum. Genelde çok tabana inme kırmızı toprak çıkar verim alamazsın derler.

Demirci arkadaş var ona bu duba fikrini bir söylerim bişeyler uydurursa onuda kaynattırım. Çünkü neden olmasın mantıken ikiside toprak altında gidiyor.

unutmazsam ,çizel çekerken video çekerim işin aslı bende merak ediyorum denemedim hiç. Üretici firma 9 lu için 95hp yazmış.

UÖZKAN.77 link=topic=78070.msg924924#msg924924 date=1412881827' Alıntı:
Fehim abi Zetor 120.. 4 ' lü takılı.. yabana atma:)

link için sağol.. listeye baktım.. 80-100 cm civarıymış DİPkazanlar.. yani çizelde az uzun.. çizelin tek eksiği arkadaki zincir ve ağırlık taktımı oldu bitti derim.. amaç 1 taşla 2 kuş.

Videodaki Zetor Power serisi.. orta siklet.. Zetorun asıl başpehlivanı bu forterralar..

135 bg 5 ' li..

Forterra 135 con subsuelo Mexico 01

oraların toprak yapısını bilemem de buralar da 4 lü takabilmen için linkte kaç beygirlik güç yazdığı ortada . başka linklerde de hemen hemen güç aynı gibidir.
ha aklıma gelmişken geçmiş konularda çamurda batan yabancı videolara bakarsan toprağın tekerleğe pek bulaşmadığını fark edeceksindir. buda toprak yapısının önemini bir kez daha ön plana çıkarır.

üretici firmalar ne yazıkki ömürlerinde 1 kere binip denemeden de mal satabiliyolar:) ama fazla aldığın iyidir en kötü 7 ' liye çevirirsin yani kolayı var.. ama 7 ' li alsaydın 9 ' lu yapamazdın.. iyi yapmışsın yani..

toprağın altı verimsiz, kist tabaka vs ise derin sürüp altını üstüne getirmek gerçekten verimi düşürebilir, düşürür..

ama çizelde, dipkazanda böyle bi dert yok.. ÇÜNKÜ toprağı alt-üst etmiyo.. kesip-deşip bırakıyo..

yani pullukta hem o risk var, hem tesviyeyi bozma.. vs.

bunda korkma motorun çektiği kadar daldır derim..

çizeli olan idareten bi daha para vermemek için dipkazan niyetinede bacak sayısını azaltıp rahat kullanabilir derim..

Burdan biri 105 john dereye 9 lu yaptırmıs simdi onu satıp 11 li takmak istiyor. Toprak yapısından olsa gerekki çekiyor demekki.
Yanlız satıcılar şaseye Kapalı U diyorlar profil diyolar Et kalınlıgı diyorlar iyice kafamı allak bullak ettiler. Ucuz ve bilinmedik bi marka aldım. 100luk kapalı u şase.

Bu çizel gerçekten güzel alet. Dip patlatıyo, Sert yerleri/anız yerlerini yumusatmak için çekiliyor, Bacakları kaldırıp Patatese çapa yapan bile var.

Tarlada su biriken yerler vardı göletip duruyodu su hiç patates çıkmadı oralara faydası olsun diye aldım bakalım hayırlısı.

hazır profilden şase iyi değil eğiliyo.. profil en yaramayanı yani..

2 adet U ' nun kapatılıp boydan boya tam kaynak olanlar iyi.. U ' dan yapılıp ama kaynağı atlamalı yarım olanlar da dayanmayıp çatlıyo..

sonra bazısında ana şasede 2 U.. aralarda 1 U ile geçiştirliyo.. TÜMÜ 2 U ' dan olmalı..

şaseden sonra;

Bacaklar ÇOK önemli.. bizim tavsiyeyle yaptırdığımız usta 30 yıldır yapıyo bunları.. attımı lap diye oturup geçiyo.. yoksa dalmaz derine..

ayrıca yok yaylı, yok amortisörlü yok paçalı.. onlar işin süsü-püsü derim..

bazı şeylerin EN sadesi iyidir..

su tutan, göllenen tarlaların en basit en etkli çözümü bu alet, dreneja birebir..

tabi sizin yörenin toprağını bilemem ama kendi çektiğin pulluktan pay biç.. hakkıyla derinden gidersen yani pulluk vitesinden düşük olacağı kesin.. tırmık niyetine olursa tabi zorlanmaz..

son bi not.. bunların hazır uçleri çabuk biter.. daha hiç kullanmadan aynı ölçüde 1 takım kamyon makasından yaptırmak en iyisi.. 3-5 kat daha ömürlü.. bitince aramak zorunda kalınmaz hem..