Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)
Arkadaşlar tarlalar sulu olmadığı halde , her sene nadasa bırakmadan hep kuruya ekenlerde mevcuttur. Mesela bunlardan birisi benim. Bir sene Buğday diğer sene arpa ekerek, bazen araya yem bitkisi ekerek vaziyeti kurtarmaya çalışıyoruz. Bizdeki uygulama şöyle, nadasa bırakılmadığından buğdayı biçtikten sonra tarlayı hemen işlemek gerekiyor. Yalnız Anızlı tarlayı Ağustos ayında işlersen sehpa gibi kesekler çıkıyor. Bu keseğide kırmak adamı da , altındaki traktörüde önce burnundan sonra kıçından solutuyor. En güzel yöntem, patlatma ile tarlaya girip, fazla derine dalmadan 20-25 cm. toprağı yırtıyoruz, birde tersine yırtarız. Yırttık ama, anızlar hep meydan da
Bunun üzerine tekrar ekin ekmek hiç hoş olmuyor. Eylül-Ekim gibi ilk yağmur düştüğünde 7-8 inç 5 li pullukla tarlayı süreriz, peşinden diskharrow çekip kesekleri ufaltırız, mibzerle ekim işini bitirir, 1 gün sonra merdana çekeriz, tarla asfalt gibi olur. Bizim ki böyle , aynı durumda olup farklı yöntem bulan arkadaşlar varsa önerilerini beklerim.