çinko sülfat granül

İlk sene hepsini gübretaş'tan almıştım, ikinci yıl bir gübreci direkt olarak kimya firmasından çektiği malları önerdi, hem daha ucuz hem de içerik olarak daha niteliklilerdi. Daha çok işe yaradıklarını söyleyebilirim. Bunların alınabilirliği az mı oluyormuş?
Bunların fiyatı nedir hocam? Faydası olacağına inanıyorum.
Sıvı ürünlerde sürekli 150 veya 300 ml/da doz öneriliyor, 50 dekar yere vurduğumuz zaman 20 litre kadar gübre yapıyor. Bu da neredeyse 3500 lira veya daha fazlaya geliyor. Çok pahalı olduğu düşüncesindeyim. Ya da dozlar damlama sulama için.

İlk sene hepsini gübretaş'tan almıştım, ikinci yıl bir gübreci direkt olarak kimya firmasından çektiği malları önerdi, hem daha ucuz hem de içerik olarak daha niteliklilerdi. Daha çok işe yaradıklarını söyleyebilirim. Bunların alınabilirliği az mı oluyormuş?
Bunların fiyatı nedir hocam? Faydası olacağına inanıyorum.
Damlama gübreleri yapraktan atınca alınabilirliği az oluyor dedi arkadaşım bunları önerdi. Dekar(1000m2) maliyeti aminoasit ile birlikte 53₺ oldu.

Sıvı ürünlerde sürekli 150 veya 300 ml/da doz öneriliyor, 50 dekar yere vurduğumuz zaman 20 litre kadar gübre yapıyor. Bu da neredeyse 3500 lira veya daha fazlaya geliyor. Çok pahalı olduğu düşüncesindeyim. Ya da dozlar damlama sulama için.
Bunları arkadaşımın önerisi ile aldım. En uygun fiyat veren ziraatçiden. Dekara gübre hesabı yaparak değil de su hesabı yaparak hesapladık. 100lt suya 150 gram gelecek şekilde önerdi. Bende o şekilde atacağım. Dekar maliyeti aminoasit ile beraber 53₺ oldu.

Son düzenleme:
Titreşimli gübre serpme makinası her türlü gübrede başarılı. Çinko sülfatı da homohen bir şekilde atıyor. Dibine sarma ve tozlaşma gibi sorunlar yaşamazsın.
Titreşimli makine dayımda var ona rica edicez ayçiçek yerlerine atıcaz yanlız burada yorumlarda gördüm eritipte atın falan yazmışlar granül çinko sülfat suyla falan erimiyor hatta biraz bahçeye elle attım üzerine yağmurlar yağdı sonra kontrol ettim daha hala erimemiş öylece duruyor aldığımada pişman oldum bunu toprak üstüne atmak hikaye kesinlikle atımdan sonra toprağa karıştırmak gerekecek

Hocam çinko sülfat ve üre eritip yanına da uygun fiyatlı bir iz element gübresi veya aminoasit atmak istiyorum. Yalnız bir türlü adam akıllı bir gübre bulamadım öneriniz var mıdır. Syngenta'nın isabion'u çok zengin gözüküyor ama çok pahalı.
Bugday mangana hassastır mangan sülfat atabilirsiniz dekara 100 150 gram. Ayrıca 15 20 gram bakır sülfat da ilave edebilirsiniz. Etimaden in Etidot 67 bor icerikli gubreyi de karıstırabilirsiniz. Bu iz elementleri toz halinde aldigınizda hem icerik olarak cok zengin olur. Hemde hazır sıvı gübrelere nazaran çok ucuza mal etmis olursunuz.