Çiğ Süt Fiyatlarınız


İngiltere'de süt sudan ucuz

14.01.2015 - 14:47 | Son Güncelleme: 14.01.2015-15:01

Milliyet.com.tr »
Ekonomi »
Haber


İngiltere ' de süt sudan ucuz
İngiltere’de en büyük süpermarketler arasındaki rekabet, sütün fiyatının şişelenmiş sudan daha ucuza gerilemesine neden oldu.


İngiltere’de süt sudan ucuz. Ülkenin en büyük dört perakende zinciri Tesco, Morrisons, Sainsbury’s ve ABD’li dev Wal-Mart’ın iştiraki Asda son günlerde rekabetçi süpermarket piyasasında pazar paylarını korumak için fiyat indirim yarışına girdi.

The Grocer adlı endüstri dergisine göre bu fiyat savaşında marketlerin kendi markası olan taze sütler, litre başı fiyata göre bazı şişe sularından daha ucuz hale geldi. Brandview.com sitesindeki hesaplamaya göre, süpermarketlerdeki sütün litre fiyatı 43 peniye gerilerken, büyük paketlerdeki şişe suyun litre fiyatı 44 peniden satılıyor.

İngiltere’de sütün fiyatı geçen yıldan bu yana düşüşte. Nedeniyse süpermarketlerin düşük fiyatlarla müşteri çekme çabası. Bu çabada ülkede açılan Alman perakende şirketleri Aldi ve Lidl’nin düşük fiyat politikası etkili oldu.

ÇİFTÇİ ZARARDA

Süpermarketlerin fiyat politikasında kazanan müşteri olsa da süt üreticileri durumdan rahatsız. İngiliz süt üreticileri sütten elde ettikleri gelirin azalmasından şikayetçi. Hatta kazanç elde edemeyen birçok çiftçi üretimi bırakıyor. İngiltere Ulusal Çiftçiler Birliği (NFU) rakamlarına göre, sadece Aralık ayında 60 günlük süt üretim çiftliği üretimi bıraktı.
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

Süt üreticileri işi bırakıyormuş bak marketçilerin rekabeti onların işini bozmuş .

Süt inekçiliği zor iştir hele bu günlük süt işi dahada dikkat istiyor diğer peynir ve benzeri ürünlere göre.

Zaten kazancı düzgün olmayan bir işi zorluğunu ekonomik riskini neden taşısın insanlar
 
Küresel süt fiyatları 2014’te %7,7 oranında düştü

Küresel süt fiyatları 2014’te %7,7 oranında düştü

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Süt Ürünleri Fiyat Endeksi Aralık 2014’te bir önceki aya göre 4,1 puan (%2,3) gerileyerek, 174 puan değerini alırken, geçen yıl süt ürünlerinin ortalama fiyatlarında 2013 yılına göre %7,7 oranında düşüş yaşandı. Fiyatı en fazla düşen ürün süt tozu olurken, bunu tereyağı ve peynir takip etti.

FAO’nun açıklamasına göre, küresel piyasalarda uluslararası ticarete konu olan 5 ürün grubundaki fiyat değişimlerini yansıtan FAO Gıda Fiyat Endeksi, 2014 yılı Aralık ayında, bir önceki aya göre 3,2 puan (%1,7) düşüşle, 188,8 puan seviyesinde oluştu. Bu seviye, Mart-Eylül 2014 ayları arasında kesintisiz düşüş gösteren, Ekim ve Kasım aylarında ise yatay bir seyir takip eden gıda fiyatlarının Aralık ayında yeniden düşüşe geçtiğini gösterdi.

Endeksin 2014 yılında ortalama 202 puan değerini alması, 2013 yılı ortalamasına göre küresel fiyatlarda %3,7 oranında bir düşüş yaşandığını gösterdi. FAO’dan yapılan açıklamada, rekor düzeyde büyük stokların yanı sıra dolardaki artış ve petrol fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekildi. FAO Başekonomisti Abdolreza Abbassian, petrol fiyatlarındaki gerilemenin özellikle biyoyakıt üretiminde kullanılan şeker ve palm yağına olan talebi düşürdüğüne, bunun da fiyatları aşağıya çektiğine işaret etti.

Endeksi oluşturan ürün gruplarında 2014 yılında en fazla fiyat düşüşü %12,5 oranıyla tahıllarda gerçekleşirken, bunu %7,7 ile süt ürünleri, %6,2 ile bitkisel yağlar ve %3,8 ile şeker takip etti. 2014 yılında söz konusu dört üründe dünya fiyatları, son beş yılın en düşük düzeylerine geriledi. Geçen yılı artışla kapatan et fiyatlarında yaşanan %8,1’lik artış ise bu gruptaki tarihin en yüksek yıllık artışı oldu.

Tereyağı, peynir, yağlı ve yağsız süt tozu ihracat fiyatlarının 2002-2004 dönemi ihracat paylarına göre ağırlıklandırılmasıyla elde edilen FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi, Aralık 2014’te bir önceki aya göre 4,1 puan (%2,3) düşüşle 174 puan seviyesinde oluştu. Aralık ayında küresel fiyatlarda yaşanan düşüşte ihracat arzındaki bolluk etkili oldu.

Uluslararası ticarete konu olan süt ürünlerinin 2014 yılı fiyat seviyesi ise ortalama 224,2 puan oldu. Böylece, 2013 yılı ortalamasına göre %7,7’lik bir düşüş yaşandı. FAO’nun açıklamasına göre, süt ürünleri fiyatlarındaki düşüş, ihracat arzındaki artıştan ve özellikle Çin ve Rusya Federasyonu gibi önde gelen ithalatçıların alımlarındaki düşüşten kaynaklandı. Fiyat düşüşü en fazla süt tozunda gerçekleşirken, bunu tereyağı ve peynir takip etti.
 
2015 Yılında Süt Fiyatları Ne Olur!...

Beyaz köşe İlknur Menlik

Küresel süt piyasalarının geleceği

Hafızalarda yer tutacak bir yılı geride bıraktık. 2014 yılı, küresel süt ve süt ürünleri sektörü açısından beklenmedik gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. En bariz örneği, dünyanın üçüncü büyük süt ve süt ürünleri ithalatçısı Rusya’nın, Ağustos ayından itibaren ABD ve AB gibi büyük ihracatçılardan yaptığı ithalata ambargo uygulaması oldu. Elbette bu, piyasalar için ‘beklenmedik’ ya da en iyimser tabiriyle ‘iyi hesaplanamamış’ bir gelişmeydi.

FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi, Kasım ayında, bir önceki aya göre %3,4, geçen yılın aynı ayına göre de %29 gerileyerek 178,1 puana düştü. FAO, bunda Çin ve Rusya gibi büyük ithalatçı ülkelerin alımlarında kısıtlamaya gitmesinin etkili olduğunu açıkladı.

Peki, 2015’in görünümü nasıl olacak? Tahminlerin ortak noktası; süt ve süt ürünleri fiyatlarının düşmeye devam edecek olması. 2015 yılı için süt fiyatı tahminleri aşağıya çekildi. Bunun arkasındaki iki neden; küresel süt ve süt ürünleri ihracatındaki düşüş ve süt üretim miktarındaki yükseliş eğilimi.

ABD Tarım Bakanlığı’nın 2014 yılına ilişkin üretim artış tahminleri şöyle: Küresel ortalama üretim artışı %3,9; Avustralya %3,2; AB-28 %4,7; Yeni Zelanda %7,4; ABD %2,4. Arjantin’de ise %0,9 oranında üretim düşüşü yaşandı.

2015’e ilişkin bir diğer tahmin Rabobank’tan geldi. Yılın ilk yarısında süt ürünleri fiyatlarında dünya genelinde bir düşüş olacağı, yılın ikinci yarısında tedarikin zorlaşacağı, dördüncü çeyrekte ise fiyatların iyileşeceği tahmin ediliyor.

Şu an için süt fiyatları düşük seviyede ve bu durum dünya süt üretimindeki büyümeyi yavaşlatabilir. Rusya, şu an itibariyle Ağustos ayında ithalat yasağını kaldıracak; Çin ise yılın ikinci yarısında ithalata devam edecek. Sonuçta küresel süt ürünleri ihracatının 2015’in ikinci yarısında kısmen de olsa toparlanabileceği konuşuluyor.

Peki, biz ne yapmalıyız? Süt ve süt ürünleri üretimimizin önemli oranda artacağı tahminleri yapılıyor. Bu da ‘artması gereken ihracat’ demek. O zaman sütümüzün kalitesini iyileştirmek, katma değerli süt ürünlerine ve inovasyona odaklanmak mecburiyetindeyiz. Diğer taraftan, ihracatta ülke çeşitlendirmesi çalışmalarının teşviklerle desteklenmesi de önemli. Özellikle peynir, yoğurt, ayran gibi ürünlerimize ihraç pazarlarında rekabet gücü kazandırmak için bir teşvik sistemi oluşturulmalıyız.

Tabii, tüm bunları yaparken iç piyasada da hem muhtemel üretim artışını dengeleyecek hem de fiyat istikrarını sağlayacak uygulamaları, yani tüketimi artıracak politikaları hayata geçirmeliyiz.
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

Bu arada fiyat bilgilerinde önemli bir eksik var. Sütlerinizin kalitesi ne arkadaşlar? Yağ oranınız, protein miktarınız, canlı organizma ve somatik hücre sayımlarınız var mı? Bu değerlere göre prim veren firmalar var sonuçta.
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

hacimmet link=topic=68107.msg945954#msg945954 date=1418583849' Alıntı:
Güncel süt fiyatımız 1300 tl bölgemizde Torku,Sütaş ve Ülkerin olması çif süt fiyatlarımızı artırdı uzun süredir 1300 tl artı %8 kdvli süt satışı yapıyoruz.

Hocam Manisaya bakabilirmisiniz Bulundugum Yer Ülkerin bayilikleri vs Var Sütaşında var Tokuyu bilimiyorum Manisada Ne kadar alaşehir ovasında Ve Destekle ne kadar oluuyor? Güncel resmi Ve siz %8 kdv ile günlük kaça satmış oluyorsunuz
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

sürü ortalaması: 21,7 L süt/inek/gün olduğu durumda kazanç,TL (süt satışı-yem gideri)*30 gün

inek sayısı 20 30 50 100
süt fiyatı inek inek inek inek
TL/ton
1000 6,693 9,981 16,439 31,893
1100 7,995 11,934 19,694 38,403
1200 9,297 13,887 22,949 44,913
1300 10,599 15,840 26,204 51,423
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

Süt fiyatının 1 TL ' nin altına düşmesi kaçınılmaz görünüyor.Hepimiz bu duruma göre planlamalarımızı yapmalıyız.Şu an da hepimiz cambazın ipte yürüdüğü gibi yürüyoruz.Sadece sütten kazanmaktan daha çok ,profosyonel bir tavır olmadığı söylense de 'kombine' üretim yapmak daha güvenli.Yumurtayı tek sepete koymak ülkemizde hep riskli olmuştur.
Bir de İpard projeleriyle süt üretimi çok arttı.Şu an ki hayvancılık işletmesi sayısı 1 Milyon.5 yıl sonra 300.000 işletmeye düşmesi kaçınılmaz diyor Prf.Dr.Numan AKMAN.
İlk 300.000 ' nin içinde kalabilmek...
Ama nasıl?
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

celal deniz link=topic=68107.msg980388#msg980388 date=1426068201' Alıntı:
Süt fiyatının 1 TL ' nin altına düşmesi kaçınılmaz görünüyor.Hepimiz bu duruma göre planlamalarımızı yapmalıyız.Şu an da hepimiz cambazın ipte yürüdüğü gibi yürüyoruz.Sadece sütten kazanmaktan daha çok ,profosyonel bir tavır olmadığı söylense de 'kombine' üretim yapmak daha güvenli.Yumurtayı tek sepete koymak ülkemizde hep riskli olmuştur.
Bir de İpard projeleriyle süt üretimi çok arttı.Şu an ki hayvancılık işletmesi sayısı 1 Milyon.5 yıl sonra 300.000 işletmeye düşmesi kaçınılmaz diyor Prf.Dr.Numan AKMAN.
İlk 300.000 ' nin içinde kalabilmek...
Ama nasıl?
düşeceğini neye dayanarak söylüyorsun.
- herşeyin fiyatı artarken sütün de artar. çünkü maliyet yükselir.
- ayrıca erkek hayvan sıkıntısı olduğundan, dişiler kesime gitti, bu da süt arzının azalacağını gösterir. Arz azalırsa (talebe bağlı olarak) fiyat artar.
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

Siz 1TL ' nin altındaki fiyatı neye göre idda ediyorsunuz? Nüfus artıyor, tüketimde artacak ayrıca işletmelerin bir çoğu simental ırkına dönüyor, yani işletme başına üretim miktarları düşüşe geçecek. Süt fiyatı kesif yem fiyatı kadar armayacak deseniz anlarımda süt 1TL ' nin altına düşecek iddasının içi biraz boş kalıyor malesef.
 
Ynt: Çiğ Süt Fiyatlarınız

destekle 1800ü buluyor
İpart ın dediğine göre herkes yapıyor adam 20 Dönüm yer alıyor orayı teminat gösteriyor (ipotek diğil) ve Banka sana tesisi kuruuyor hayvanlarını allıyor son modern 100 başlık kurduruyon V bu tesis ve hayvanlar herşey bankanın üstüne rehinli olmakta borc kapanınca da tapusunu alıon işletmenin ruhsatını İpart başvuuruyon faturaları gösterion bankaya direk 500bin ise 300 Binini Veriyor Sonra üstünüde başdan hayvan doğuo satıon para biriktion orayıda kapatıon bankaya Artık hızlı biçimde gelişmeye başladı herşey bu ipart kaç milyar destek sunmuş
 

Benzer Konular