Çiğ Süt 32 Kuruş-Gözünüz Aydın

Ynt: Çiğ Süt 32 Kuruş-Gözünüz Aydın

haydi durmak yok yola devam. oylar tayyibe beyler bizim türk milletini böyle adamlar dize getirir.

cemalpaşa link=topic=44590.msg417642#msg417642 date=1308220210' Alıntı:
bizim ülkemiz ve çiftçilerimiz hep beraber hareket etmezse daha cok kısı batakları ceker bırlık ve beraberlık.
gayet güzel birlik olup bu acitmiyo daha yokmu demedikmi)))

bende aynen insanların hakettikleri gibi yönetilirler yorumuna katılıyorum ancak birde olanların farkında olup bunları haketmeyenler var işte esas onlar yanıyor ben süt üreticiliği yapmıyorum ama yazık günah 0,5 lt su 50 kr süt sudan ucuz hale geldi

atacankocer23 link=topic=44590.msg418200#msg418200 date=1308337051' Alıntı:
bende aynen insanların hakettikleri gibi yönetilirler yorumuna katılıyorum ancak birde olanların farkında olup bunları haketmeyenler var işte esas onlar yanıyor ben süt üreticiliği yapmıyorum ama yazık günah 0,5 lt su 50 kr süt sudan ucuz hale geldi
simdilik bisey yok. ama bi kac ay sonra neler olacak neler. hadi hayvanlar disarda, coban bulamasa gider kendi yayar bi sekilde yazi cikarir. ya kisin ne yapacak. bir cogu ufak hesaplar yapip köseyi dönerim sandi. kredi ciktiginda süt 80 kurustu et 18 tl idi. simdi süt yariya düstü et 11 12 lira. ee bu kadar hayvan girince memlekete balyede artti yemde silajda. köylü kendini bi sekilde kurtarir ama özenipde bu ise girenlerin kurtulusu yok. Allah hepsine yardim etsin....

Sizin köyü bilmem ama böyle olursa biz azaltıriz gibime geliyo yada 2 sini diğerlerine yedirmeyince yazı zor buluruz.

arkadaşlar bugün köy dışında bir tarlamız var
oraya gittim
eskiden meralarda sürü sürü koyunlar yayılırdı
bugün gördümkikoyunlar yerine heryer
nek sürüsü olmuş
peh 4 tane köy geçtim
enaz 15 inek sürüsü gördüm
sayı olarakta baya fazlaydı
eğer heryer de böyle sürüler varsa
bu inekçiliğinde işi bitmiş
bu günleride ararız gibime geliyor...
tabi bunlar sadece dışarda olanlar
heryer inek ahırı açık besi olmuş
bizim burda gani heryerdede ölemi acaba ..