Galiba karışık şekilde yatıyor. Benim de henüz yatmamış.Tarımsal desteklerden kesilen son 5 yıllık vergiler için başvuru yapan çiftçilere vergi iadesi ödenecekti bugün bir arkadaşımın hesabına yatmış forumdaki arkadaşlardan vergi iadesi alan var mı
Acaba hangi sıraya göre yatıyor
Hayırlı olsun abiBabama ve bana 20sinde yatmış 3.12.2021de internetten başvuru yapmışız vergi dairesinde yazılan rakamın üstüne faizde koyulmuş inşallah herkese en yakın zamanda yatar
Aralık başında internetten başvurmuştuk yatalı baya oldu vergi dairesini arayıp bilgi alın istersenizNeye göre yatırıyorlar bilmiyorum ama, ilk müracaat edenlerdenim henüz yatmadı, Çevremde de tanıdığım 100 kişiden 3 ü ancak alabildi daha.
Bende internet den başvuru yaptım. Benimle beraber 4 kişinin başvurusunu da yaptım. 1 kişi aldı . Diğerleri alamadık daha. Sıralamayı nasıl ve neye göre yapıyorlar bende bilemedim.Neye göre yatırıyorlar bilmiyorum ama, ilk müracaat edenlerdenim henüz yatmadı, Çevremde de tanıdığım 100 kişiden 3 ü ancak alabildi daha.
ÇKS ile alakası yok aslında.Sattığın üründen kesilen stopajlar bunlar.Ofis veya tüccara verilen üründe kesilen stopaj aynımıdır bilmiyorum340 dönüm çks var 4.500 yatmış neye göre yatiriyolar bunu
Sıralama diye bisey yok. Kişinin internet ortamında vergi borcu olup olmadığı sorgusu yapılıyor.Sonuçları gelenlere ödeme yapılıyor.Eğer vergi borcun varsa borç düşülüp kalan miktar ödeniyorBende internet den başvuru yaptım. Benimle beraber 4 kişinin başvurusunu da yaptım. 1 kişi aldı . Diğerleri alamadık daha. Sıralamayı nasıl ve neye göre yapıyorlar bende bilemedim.
Vergi dairesinr gittim. Konuyu izah ettim bir memur ilgilendi. Başvuruya ve vergi borç durumuma baktı. Herhangi bir borcum görünmedi. Memurun söylediği sistemde önümüze gelen dilekçe değerlendiriliyor ve iade işlemi yapılıyor. Bu kimlik numarasına göre de olabiliyor isim yada soyisime görede olabiliyor.dedi. önündeki dilekçeleri gösterdi bunlar sisteme yüklenecek yakın zamanda sizinki de yatar dedi. Bekleyip görecez artık.Sıralama diye bisey yok. Kişinin internet ortamında vergi borcu olup olmadığı sorgusu yapılıyor.Sonuçları gelenlere ödeme yapılıyor.Eğer vergi borcun varsa borç düşülüp kalan miktar ödeniyor
Vergi iadesi yapıldı. bu tutara faiz de dahil mi? nasıl ayıracağız bunu?
düzenleme: gib sitesinde gözüken tutar ile hesaba yatan arasındaki tutarın hepsi faiz mi oluyor peki bunu vergi dairesine gitsek, bu faizi geri vermek istesek alırlar mı ? hiç deneyen, yada bilgisi olan var mı ?
düzenleme-2: gib te tutar olarak parça parça halinde, toplamda 700 tl. Hesaba yatan 3.411,51 tl. Aradaki 2.711,51 tl lik kısmı faiz mi şimdi? heyhat
O kadar faiz olması imkansız. Benim gib'te gözüken tutar 10500 tl idi. Hesaba yatan 11700 tl oldu.
Faizi geri mi vermek istiyorsunuz?Vergi iadesi yapıldı. bu tutara faiz de dahil mi? nasıl ayıracağız bunu?
düzenleme: gib sitesinde gözüken tutar ile hesaba yatan arasındaki tutarın hepsi faiz mi oluyor peki bunu vergi dairesine gitsek, bu faizi geri vermek istesek alırlar mı ? hiç deneyen, yada bilgisi olan var mı ?
düzenleme-2: gib te tutar olarak parça parça halinde, toplamda 700 tl. Hesaba yatan 3.411,51 tl. Aradaki 2.711,51 tl lik kısmı faiz mi şimdi? heyhat
bende birşey anlamadım, gib te 700 tl. ancak yatan çok fazlaO tutara o kadar faiz olması pek mümkün değil. Yanlışlık olabilir.
Mobil Şubeden baktığımda: Gelir İdar.OD .... Tarımsal dest. ödemesi tevkifat kesintisi diye geçiyorO kadar faiz olması imkansız. Benim gib'te gözüken tutar 10500 tl idi. Hesaba yatan 11700 tl oldu.
İnşaAllah tutarı tespit edip, vergi dairesi alırsa oraya vermeyi düşünüyorum. Almazsa başka bir dernek / vakıfa vermeyi düşünüyorumFaizi geri mi vermek istiyorsunuz?