Çiftçiye mazotun yarısı devletten ?

Buğün 19:30da bereket TV de bu konuyla ilgili açıklamalar yapılacakmış haberiniz olsun

Son düzenleme:
gübrenin yarı parasını devlet veriyordu eskiden, ben çocukken diyim :)

onun gibi yapılabilir, çiftçi aldığı mazotun faturasını verir, yarısını geri iade alır, sıkıntı olmaz.

sanırım çiftçi kaçak mazotu kullanmasın diye düşünüldü, kaçak mazot kullanımı terörü desteklemekte, daişe pkk ye falan gitmekte, bu durumun zararı memlekete çok daha büyük, çok daha önceden uygulanmalıydı, nasıl olacaksada biran önce uygulanmalı, bu durumda çiftçi arkadaşlarda hep faturalı mazot kullanmalı, kaçak mazotu kullanmaktan vazgeçmelidir.

Şuanda eşref şekerli çiftci tvde umutlu konuştu mazot destegi çfitciye yansıyacak falan dedi inşallah yüzünüz gülecek inşallah mazotun yari parasi başka bi kanunla kaybolmaz bize kalır.. Arkadaşlar..

bu mozotun yarısı devletten uygulaması gariban çiftçiye tarlası olmayana icar ekene yaramaz ben söyleyeyim.devlet baba bunu kesin çks ye göre verecek.ee ben icarcıyım.tarla sahibi diyecek ki ben alırım bunu.eğer sen almak istiyorsan tarlanın icarı da buna mukabil artar diyecek.ama tarla zengini olan 1000lerce dönüm arazisi olan yaşadı.her zaman olduğu gibi buda zengin çiftçiye göre bir uygulama olacak.

Abicim senin mahsül fiyatı artınca sana geri dönmeyeck mi bu olay geride dönecen irmiği mısır ununu tatlıyı vs pahalıya alacan istenmesi gereken şey tam teçhizatlı çiftçilik modeli yani çiftçilik bir meslek olarak kabul edilip kayıtlı kontrollü bir üretim lazım belirli aralıklarla eğitimler bilinçlendirme vs yapılması lazım ancak böyle sonuca ulaşılır

bu mozotun yarısı devletten uygulaması gariban çiftçiye tarlası olmayana icar ekene yaramaz ben söyleyeyim.devlet baba bunu kesin çks ye göre verecek.ee ben icarcıyım.tarla sahibi diyecek ki ben alırım bunu.eğer sen almak istiyorsan tarlanın icarı da buna mukabil artar diyecek.ama tarla zengini olan 1000lerce dönüm arazisi olan yaşadı.her zaman olduğu gibi buda zengin çiftçiye göre bir uygulama olacak.
Katılıyorum size 400 dönüm icar yerim var sadece 180 dönümünü sözleşme yapabildim diğerleri ya sahibi ölmüş çocukları üzerine almamış yada adam destek benim ister ek ister ekme diyor almasak alacak çok

ÇKSye traktörün plakası yazılmalı gücü yazılmalı işlenen arazi yazılıp bi endeks yapılmalı ve her plakaya kredi kartı gibi bir mazot kart çıkmalı. İster hepsini birden kullan ister az az. Kota dolunca yerine gelmeli. Amaaa, kalkıp da mazotu 6 lira yapar %50 derlerse ki muhtemel senaryo bu o zaman çok çok zor

Bu işle ilgili facede yazılanlara bakılırsa 2017 şubat ayından itibaren kullanılan mazotlar deste tabi olacak diye .
Ödemede 2017 yıl sonu gibi olur diye yazıyordu.
2017 yılı itibariyle kullanılan mazota traktör plakası yazdırıp fatura ,fiş artık her ne belgeyse almada yarar var bence.
Ayrıca bu mazot destek işide yetkili birimler tarafından çiftcilerin nsl bir yol izleyip ne yapmaları gerektigi bi an önce acıklanması lazım bence

ÇKSye traktörün plakası yazılmalı gücü yazılmalı işlenen arazi yazılıp bi endeks yapılmalı ve her plakaya kredi kartı gibi bir mazot kart çıkmalı. İster hepsini birden kullan ister az az. Kota dolunca yerine gelmeli. Amaaa, kalkıp da mazotu 6 lira yapar %50 derlerse ki muhtemel senaryo bu o zaman çok çok zor
Traktor gucune ve sayisina gore verilmez, yakit harcamasini teşvik olur.

Çks ye göre verilecekmiş arkadaşlar bence bundan çok bi beklentiniz olmasın zaten şuanda dekarda 7 tl gibi mazot desteği var buğday için dekarda 25 tl mazot hesaplamışlar yarısı 12.5 tl yapar yani seneye 7 tl olan mazot desteği 12,5 tl ye çıkarılacak,dekarda 5,5 tl artış olacak olay bu

Çks ye göre verilecekmiş arkadaşlar bence bundan çok bi beklentiniz olmasın zaten şuanda dekarda 7 tl gibi mazot desteği var buğday için dekarda 25 tl mazot hesaplamışlar yarısı 12.5 tl yapar yani seneye 7 tl olan mazot desteği 12,5 tl ye çıkarılacak,dekarda 5,5 tl artış olacak olay bu
Hay agzina saglik gardasm. Tamda mesele bu iste zaten hali hazirda olan bi destegin adini deistirip göz boyama

Bu dekara 25 tl yi hesaplayan arkadaşa benim bir çift lafım olaçak aslında.
25 tl 6 lt mazot yapar bukadar mazotla işçilik yapabilmek için en azından tarlayı öküzle sürmek gerek ama ne yazıkki bizim buralarda pulluğu çekeçek öküz de kalmadı e yapaçak geriye birşey kaldı kemal sunal gibi öküzün yerine kendimizi koşmak.