Katılıyorum size 400 dönüm icar yerim var sadece 180 dönümünü sözleşme yapabildim diğerleri ya sahibi ölmüş çocukları üzerine almamış yada adam destek benim ister ek ister ekme diyor almasak alacak çokbu mozotun yarısı devletten uygulaması gariban çiftçiye tarlası olmayana icar ekene yaramaz ben söyleyeyim.devlet baba bunu kesin çks ye göre verecek.ee ben icarcıyım.tarla sahibi diyecek ki ben alırım bunu.eğer sen almak istiyorsan tarlanın icarı da buna mukabil artar diyecek.ama tarla zengini olan 1000lerce dönüm arazisi olan yaşadı.her zaman olduğu gibi buda zengin çiftçiye göre bir uygulama olacak.
Seneye eylül Ekim gibi duyuşumUmarım bu sene yürürlüğe girer
Traktor gucune ve sayisina gore verilmez, yakit harcamasini teşvik olur.ÇKSye traktörün plakası yazılmalı gücü yazılmalı işlenen arazi yazılıp bi endeks yapılmalı ve her plakaya kredi kartı gibi bir mazot kart çıkmalı. İster hepsini birden kullan ister az az. Kota dolunca yerine gelmeli. Amaaa, kalkıp da mazotu 6 lira yapar %50 derlerse ki muhtemel senaryo bu o zaman çok çok zor
Hay agzina saglik gardasm. Tamda mesele bu iste zaten hali hazirda olan bi destegin adini deistirip göz boyamaÇks ye göre verilecekmiş arkadaşlar bence bundan çok bi beklentiniz olmasın zaten şuanda dekarda 7 tl gibi mazot desteği var buğday için dekarda 25 tl mazot hesaplamışlar yarısı 12.5 tl yapar yani seneye 7 tl olan mazot desteği 12,5 tl ye çıkarılacak,dekarda 5,5 tl artış olacak olay bu