Çiftçiye mazotun yarısı devletten ?

Çiftçiye şuna buna diye indirime gerek yok, yap LT 3 TL'den herkes rahatça alsın tabi bu bile çok, bunun çiftçisi kamyoncusu otobüscüsü vs. bir çok vatandaşımız kullanıyoruz aynı şekilde benzinde de iyi bir indirim yap bizim ülkemizde çiftçiye destek sistemi hiç bir zaman adam gibi ve adaletli olmadı en iyisi herkesimi kaplasın indirim bindirim neyse.
Ya var bunun altında bir çapan oğlu daha göremedik, devlet hiç bir zaman yaş tahtaya basmaz onlar düşünmüşlerdir bir yolunu.
.

Görülen o ki hükümetimiz çiftçiyi gene yanlış anladı. Çiftçi ürününün değerinde alınıp para kazandırmasını istiyor. Kısaca tüccar sistemi olduğu için ürününü hiç bi zaman değerinde satamıyor. Ürünlerimizin garantili bir taban fiyatı olsun ,Allah razı olsun başka hiç destek mestek vermesinler istemiyorum kendi adıma.

kimseyi hor görmüyorum...
ama bazı ailelerde birey başına 1 belki 2 araba var...
bakıyorsun 6 kişilik ailede 3-4 tane araç var...
başta istanbul,ankara,izmir gibi büyük şehirlerdeki milyonlarca aracın verdiği trafik bunalımını..
köylerde bile her evde 2'şer araç var...
Toplu taşıma araçlarına ragbet etmeyen ve lüksü seven milletiz..
200 m2 evde oturup 150 ekran tv merakımız.. pehhh..
bu destek herkese verilemez ..
yoksa tuvalete arabayla gider çıkana kadarda kontağı kapatmazlar... nasil olsa ucuz yaa ..
sadece çiftçi yararlanmalı..
hemde gerçek anlamda...
bakalım nasıl bir uygulama ile kontrol altına alınacak..

kimseyi hor görmüyorum...
ama bazı ailelerde birey başına 1 belki 2 araba var...
bakıyorsun 6 kişilik ailede 3-4 tane araç var...
başta istanbul,ankara,izmir gibi büyük şehirlerdeki milyonlarca aracın verdiği trafik bunalımını..
köylerde bile her evde 2'şer araç var...
Toplu taşıma araçlarına ragbet etmeyen ve lüksü seven milletiz..
200 m2 evde oturup 150 ekran tv merakımız.. pehhh..
bu destek herkese verilemez ..
yoksa tuvalete arabayla gider çıkana kadarda kontağı kapatmazlar... nasil olsa ucuz yaa ..
sadece çiftçi yararlanmalı..
hemde gerçek anlamda...
bakalım nasıl bir uygulama ile kontrol altına alınacak..

Tuketim israfı,insanligin sonunu getirmez inşallah,

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU

hani çiftçiye ucuz mazot vaadi vardı.!!!!!! ???????
yarısını falan vermesin, vergi almasın yeter.... zaten %65'i vergi

petrol 140 $'dan 35 $ düştüğünde herhangi bir indirim olmadı.
sebebini de dolar yükseldi dediler.
şimdi hem dolar hem petrol yükseliyor
bakalım neler olacak...

Ne mazotun yarısını verecek arkadaş :)

Tarım politikasının en sağlıklı çalışan sistemlerinden Olan Çiftçi KayIt Sistemine ( ÇKS) göre verirler [emoji23]

ne kadar arazin varsa
örnek: 100 dekar x 5 tl mazot desteği : 500 tl

2017 Mayıs 250 tl ödeme
2017 Eylül 250 tl ödeme

Sonra %50'si benden :) Vırrık cırrık işler sağ cebten alıyo sol cebe koyuyor :)

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10
eskiden 90 yıllarda 1 kilo bugday verip 1 litre mazot alabiliyorduk şuan diyelim mazot 2 tl oldu en az 3 kilo bugday verecez 1 litre mazot alacaz sevinelimmi üzülelimmi ??? ofis randevu sistemini bir an önce kaldırmaları da şart mısırı esnafa 670 den sattım ofisden randevu alabilseydim 740 dan satacakdım tarlada kiyle marketteki fiyat farkı dersen ayrı sorun geçen sene kuru fasulye az dendi 1800 den aldı esnaf bu sene memlekette kuru fasulye yok 2800 diyorlar 2013 de bile 3800 e kadar satmısdık yapılacak işler çok tarım sektörünün düzene sokulması gerek bu bir başlangıç olur inşallah

• Beğen
Tepkiler: kerem.donmez
Bende Çks üzerinden değerlendirilir diye düşünüyorum.kayıtlı tapulu arazi üzerinden donum basına nekadar hesaplanır onu bilemiyorum.önemli olan maliyetlerin azalması.Devlet adına çiftçilerimize yonelik güzel bi düşünce.maliyetlerimiz yüksek.bu yüzden boyle bir düzenleme hiç olmamasından çok çok iyidir.

Görülen o ki hükümetimiz çiftçiyi gene yanlış anladı. Çiftçi ürününün değerinde alınıp para kazandırmasını istiyor. Kısaca tüccar sistemi olduğu için ürününü hiç bi zaman değerinde satamıyor. Ürünlerimizin garantili bir taban fiyatı olsun ,Allah razı olsun başka hiç destek mestek vermesinler istemiyorum kendi adıma.

size katılıyorum