Çiftçinin Ölmeden Yapması Gereken 100 şey..

Ynt: Çiftçinin Ölmeden Yapması Gereken 100 şey..

Agri_King link=topic=23503.msg194103#msg194103 date=1247296043' Alıntı:
yiyomu? :8

zuha-*-s

abey nebilem koltuğunda mayışıyor insan kokain çekmiş gibi hani olurmu olur diyosun

eee arkadaşlar selamlar konu güzel, fikirlerimizi yazalım.

1- Gider gelir hesabı tutmak yıllık veya sezonluk gider gelir hesabı tutulmalıdır.

2- Örgütlenmek her üreticimiz örgütlenmelidir. hepimizin yakınımızda, onlarca çiftçi vardır. örgütlenilmelidir.Başkan, Başk yrd.ları seçilmelidir. bir elin nesi var iki elin sesi var demişlerse atalar, on elin nesi olur?

3- kahve alışkanlığı iş güç zamanı sabah gün ağarmadan kalkmasını bilen, yine akşam gece demeden gerekirse sabaha dek çalışan (yarı uykulu yarı uykusuz :D, hatta bu çalışmaların haftalar sürdüğü olur kimilerinde, saç sakal birbirine karışır bu arada :D:D) çiftçimizin, emektar insanımızın genelde iş icabı olmayan kahvehanelerde lak lak muhabbetleri bırakması ilazımdır.

4- Bankalar Bankalar dost değildir (iyiki söyledin biz bilmiyoduk :D) ama düşman da değildir. Burada da hesap kitap bilmek devreye giriyor.

5-Kapasite bizim meslekte de maks. kapasite vardır. ona göre iş tutulmalıdır.

Bizim meslek çok zor be abi.akşama kadar haşaşta amele oluyor.arada bir biçerdöver sırası geldikçe ekinleri biçtirme.remork traktör ve insan tek.komşudan römork bulmaya çalışmak.akşam amelenin doldurduğu haşhaş çuvallarını eve taşımak.sonra balye olmuş sapları eve taşıyıp döşemek.ve gece haşhaş tarlasına giren yaban domuzlarını beklemek.bütün bunlar bimeden birde ayçeği ve soğanın sulam zamanı gelmez mi..Çok ama çok yoruldum şu 15 gündür.fendt alsam derdime çare olur mu acep.

yarı makine yarı insan bişey olsa o dediğin olur da,, şu haliyle olmaz anlatılanlara göre.

Bu iş miktarı seni çoz zorluyorsa azaltmayı bir düşün.

okuyanlara sende mi çiftçimisin be dedirteyim. Bizde işbora bi traktör var. :D

Ben çiftçi değilim devlet mırmırı olduk kps ile çok şükür

fend yerleri sürer ekerde..sana ne römork bulur, ne domuz bekler, nede sğan sular :D komşudan römork istemeye gidince komşun demesin tomarla para werip fend aldın bi römorkmu alamıyosunn :D

fendt bizi bozar abi.şimdi bu sıcak ve yorgunlukla onun buz gibi klimasını açarsam içinde uyuya kalırım.bütün işler ortada kalır.ben en iyisi kendi düldülüme devam edeyim.bu nazik teklifiniz için teşekkürler.fendt kalsın.

Şahsi olarak bir çiftçinin yapması gereken yüz şeye vermek istediğim cevaplara herhangi bir marka ile ilgili birşey girmeyecektir... çok daha önemli şeyler var diye düşünüyorum...

pamukçu link=topic=23503.msg197055#msg197055 date=1248040985' Alıntı:
Şahsi olarak bir çiftçinin yapması gereken yüz şeye vermek istediğim cevaplara herhangi bir marka ile ilgili birşey girmeyecektir... çok daha önemli şeyler var diye düşünüyorum...
çok yaşa kardeşim.ben de sana katılıyorum.bu listede (toprak tahlili yapmak,organik tarım gibi şeyler)beklerken nedense fendt gündemimize giriveriyor.Unutmayın beyefendiler görmek istemesenizde kabullenemesenizde bu ülkede babadan kalma bir pulluk bir diskaro ve 35 bg gücünde traktörüyle çiftçilik yapanlar var.bilmem anlatabildim mi.medem öyle bende listeye çiftçinin ölmeden önce boing 747 yolcu uçağı almasını da ekliyorum.ferrari araba almak.havai adalarına tatile gitmek.kahvehanede oturup fendt anahtarını tesbih gibi sallamak.vs.vs.ölmeden önce daha çok yapacak şeyimiz var.

bilko link=topic=23503.msg197257#msg197257 date=1248101826' Alıntı:
parça parça arazilerden kurtulmak. biyerde toplayabilmeyi düşünmek.
yani birleşik tarıma geçmek diyosun..bi ara öyle bi laf vardı birleşik tarıma geçilecek felan diyolardı

cubuklu06 link=topic=23503.msg197313#msg197313 date=1248110571' Alıntı:
yani birleşik tarıma geçmek diyosun..bi ara öyle bi laf vardı birleşik tarıma geçilecek felan diyolardı

bu o değil, arazilerin aynı yerde olması çok önemli bir avantajdır, onu demek istiyor sanırım. İyi fikir.

devlet zaten talep eden köylere toplulaştırma yapıyor.ve tarlaları tesviye ederek teslim ediyor.bizim köyde türkiyede ilk toplulaştırma yapılan köylerden birisi.tarlalar hep dört köşe.hep aynı dekar da.hepsinin yolu var.tabiki 30 yıldan fazla olmuş toplulaştırma olalı.ve tarlalar tekrar bölünmüş versaset yoluyla.ama bizim milletimiz yine aynı.herkes toplulaştırma istiyor ama 3-5 dönüm bitek yerdeki tarlasını vermek istemiyor.

evet abiler herkesin tarlasının bi yerde olması demek istediğim.

Sayın Agri_king, Kerhen üye ne demek = istemeyerekte olsa zorla da olsa ... doğrumudur? ;D

bilko link=topic=23503.msg198045#msg198045 date=1248283760' Alıntı:

Sayın Agri_king, Kerhen üye ne demek = istemeyerekte olsa zorla da olsa ... doğrumudur? ;D

orasını bilmemde o üye 50 yaşına yakın bir ziraat mühendisidir merak edicek farklı konularda olabilmeli

bilko link=topic=23503.msg198045#msg198045 date=1248283760' Alıntı:

Doğrudur.

benide onursal üyelikten yöneticiler çıkarsın ... bana yaramadı ...bende kerhen üye olmak istiyorum...

Sayın Meendiz Abi, yaşınızı da yeni öğrendim. Kusura bakmayın yannış bişey dediysem. Geldiğiniz bilgilerinizi paylaştığınız için sağolun