Çiftçinin Ölmeden Yapması Gereken 100 şey..

Ynt: Çiftçinin Ölmeden Yapması Gereken 100 şey..

fent bölümüne fente karşı yorum yapılacağını unutmuşum kusura bakmayın....mesajlarımı düzellttim muhabbetiniz bozulmasın...fent grubundan özür diliyorum....

ağır abi link=topic=23503.msg192548#msg192548 date=1246862135' Alıntı:
iki dene alınca fiyyat indirimi yapıyolamı dıye bıde soruverın ben unutuvermısım :D
sorarız abi olmazsa forumdan alacaklar hep beraber gideriz toptan daha ucuza gelir ;D

bence fazla borçlanmamak gerek
sonra önceki beğenmediğinide bulamıyorsun
hatta elinde biraz tarla varsa oda elinden gidiyor

Alın arkadaşlar alın paranız bolsa alın FENDT i.Ölmeyecekmiyiz 10-15 senede kendini mazottan amorti eder.Sizde rahat edersiniz

Kapitalistlere biraz para kazandırın.KUTLUCANLAR ne marka traktör kullanıyor bileniniz varmı acabaHerhalde çiftçilikleride var bildiğim kadarıyla.Sorun bakalım ŞANLIKIŞLA KÖYÜNE kaç tane satabilmişler.Köyü bırakın ŞEREFLİKOÇHİSAR da kaç tane FENDT var
Ben söyleyeyim SIFIR.............

masseysuper90 link=topic=23503.msg193421#msg193421 date=1247090486' Alıntı:
Kapitalistlere biraz para kazandırın.KUTLUCANLAR ne marka traktör kullanıyor bileniniz varmı acabaHerhalde çiftçilikleride var bildiğim kadarıyla.Sorun bakalım ŞANLIKIŞLA KÖYÜNE kaç tane satabilmişler.Köyü bırakın ŞEREFLİKOÇHİSAR da kaç tane FENDT var

Bu cevbın; konu ile ilgisi, anafikri, nereye ait olduğu konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

en çok fendt gölbaşında var bundanda haberin varmı

emperiyal faşizan olmadığını iyi biliyorum bu çok değerli arkadaşların bildiğim bişey daha var bu zatlar yalan dolan satmıyor fakir fukara dolandırmıyor namazına niyazına ve ağzındaki orucada bakmıyor işi gereği

BU ADAMLAR TİCARET YAPIYOR

ono minute-one minute-one minuteÇiftçinimi ölmeden önce yapacağı 100 ncü şeyi yazıyorum.Fendt i satıp banka borcunu kapatacak.tarlaları satıp petrolcüyü ve diğer borçlarını kapatacak.büyük bir pişmanlık duygusuyla evde çoluk çocuğun yanında itibarını sıfırlaşmış olarak ölümü bekleyecek...bu konu burada kapanmıştır.

ali_kockaya link=topic=23503.msg193781#msg193781 date=1247212210' Alıntı:
ono minute-one minute-one minuteÇiftçinimi ölmeden önce yapacağı 100 ncü şeyi yazıyorum.Fendt i satıp banka borcunu kapatacak.tarlaları satıp petrolcüyü ve diğer borçlarını kapatacak.büyük bir pişmanlık duygusuyla evde çoluk çocuğun yanında itibarını sıfırlaşmış olarak ölümü bekleyecek...bu konu burada kapanmıştır.
:D son noktayı koydun...

Demek yapacak birşeyiniz yok. Tek tutunduğunuz pahalı olması, Gerçi kime göre neye göre ? Bunun dışında yapacak birşeyi olmayanların şikayet edecek konuları ya da daha iyi yaşamak için hakları da olmaz. Bırak 100 ' ü, 5 tane konuyu sıralayamayan, kendinin ne olduğundan habersiz başkalarına çamur atmayı makbul tutan bir cemaatle ne ne kadar tekamül eder ?

Konu başka yerlere taşınmasına rağmen bende bi yorum yapma gereği duydum. Bana göre bir kişi çiftçiyse eğer elindeki fırsatların hepsini kullanmalıdır ki gelişen dünya ya ve geleceğin gözde mesleği olan teknolojik tarıma ayak uydursun. Peki bize her traktör satmak isteyen kişi bizi kandırma gayreti içindemidir? Hayır asla öyle bişey yoktur. Eğer öyle olsaydı; ülkemiz insanı hayvan gücüyle hala tarım yapmaya devam ederdi ve açlıkla karşı karşıya olurduk. Neden?.... Ülkemize ilk traktörü satan firma hangisi tam bilmiyorum; bizi kandırmak istiyor diye almazdık ve tarımın vazgeçilmezi olan TRAKTÖR den mahrum olarak işimize devam ederdik. Buradan şu sonuca varıyorum: Bir çiftçi elindeki imkanlar dahilinde ölesiye kadar çalışmalı ve bu toprakların tapusunun kendisinde olmasına rağmen herkesin hakkı olduğunu düşünmelidir. Eğer çalışamıyorsa ; mutlaka çalıştıracak birileri bulunur ve bu ülke tarımına katkıda bulunur. Şahsi kanaatim.

1. si fend almaksa 2. si fendi ödemek 3.süde fende göre her malzemeyi değiştirmesi eee fendi öde malzeme al gitti ömrün yarısı :D

Benim uyanık Amcamın aletleri hep onla bunla ortaktır. Hem yarı para öder, hem türlü aleti vardır, hem ortaktır deyu kimseye vermez, hem de pintiliğinin mükafatını epey bi zenginleyerek görmüştür. Geldi mi ekstradan yarım ömür.

Agri_King link=topic=23503.msg193931#msg193931 date=1247251497' Alıntı:
Benim uyanık Amcamın aletleri hep onla bunla ortaktır. Hem yarı para öder, hem türlü aleti vardır, hem ortaktır deyu kimseye vermez, hem de pintiliğinin mükafatını epey bi zenginleyerek görmüştür. Geldi mi ekstradan yarım ömür.
Son derece mantıklı bişey ama; Benim her teklif ettiğim kişi: ' ' ' Ortak malı köpekler bile yemez ' ' ' atasözünü dile getiriyor. Halbuki Birlikten güç doğar mantığı daha doğru bence.

nailyetek link=topic=23503.msg193940#msg193940 date=1247252115' Alıntı:
Son derece mantıklı bişey ama; Benim her teklif ettiğim kişi: ' ' ' Ortak malı köpekler bile yemez ' ' ' atasözünü dile getiriyor. Halbuki Birlikten güç doğar mantığı daha doğru bence.
neden acaba bizim milletimiz hep zor yoldan yürüyo

Benim şahsen Fendt alabilecek bir mali yapım yok.ama bir gün biri fendt hediye etse benim 100 dönüm yere o traktöre yazık olur.milli servet heba olur.Çevremde gördüğüm arazi sahiplerinin kullandığı traktörler (fendt alabilecek kıvam da olanlar;parası ve arazisi yeterli olanlar.) ortalama 70 beygir civarında traktörler kullunıyor.kullandığı pulluklar ve diğer ekipmanlarda biraz ilkel kalmış.neden anlatıyorum.biz modern tarımı daha pek kavrayamadık.baktık gübre atınca mahsul iyi oluyor.her yıl daha fazla gübre attık.bir tarlaya o kadar çok su akıtıyoruz ki tarlanın kenarından tahliyeye giden suyla başka bir tarla sulanır.Tarım ilaçlarını bilinçli kullanmıyoruz.Belki sistemde bizi buna itiyor.Az mahsul kaldırırsan iflas edersin.Gübre at hormon at çok kaldır mantığı var.Ben daha bir süre daha etrafımdaki büyük çiftçilerin teknolojik tarıma geçebileceklerini sanmıyorum.Fendt te bu konuyla direk ilgili.

Konu ölmeden önce yapsanız iyi olacak ya da gözünüz açık gitmeyecek dedirtecek şeyler, propaganda-antipropaganda, enformasyon ya da dezenformasyon, saldırı ya da savunma değil. Yok mu yapacak bir şeyleriniz. ? ? ? ?

Agri_King link=topic=23503.msg194095#msg194095 date=1247295174' Alıntı:
Konu ölmeden önce yapsanız iyi olacak ya da gözünüz açık gitmeyecek dedirtecek şeyler, propaganda-antipropaganda, enformasyon ya da dezenformasyon, saldırı ya da savunma değil. Yok mu yapacak bir şeyleriniz. ? ? ? ?

var elbet 936 ynan ikiteker akrobasi yapmak