Bayrak yaprakta uc kisimlarda kuruma var nedeni ne olabilir ?
Hiç toprak analizi yaptırdınız mı?Mangan eksikliği gibi duruyor.
Biçtiğin tarladada varmıydı bu sarılık.Hastalık sebebinden dolayımı biçiyorsun..İlaç vurması ve soğuk zararı olabilir diye düşünüyorum.
Hayır hocam yoktu biz bunu anız üzerine ekerken baharda hayvanlara biçeriz diye düşünmüştük o yüzden biçtik.. Eskiden çayır v.s vardı ama onların yolu olmadığı için tarlaya çevirmiştik , mecburen artık her sene böyle 3 4 dönüm ekip biçiyoruz.Biçtiğin tarladada varmıydı bu sarılık.Hastalık sebebinden dolayımı biçiyorsun..
yok hocam yaptırmadık ceyhan99 ekıyoruz 25 kg 20 20 kok attık ust gubre 23 kg ure son gubre olarak yıne 23 25 kg ure attık fungusıt ıcın ludıon attık 2 kereHiç toprak analizi yaptırdınız mı?Mangan eksikliği gibi duruyor.
Bitkinin yaprak ayası geniş. Kendini yüksek verime göre ayarlamış.Zaten siz de gübre yönünden iyi beslemişsiniz.Ancak bu yüksek verim için birşeyleri eksik görmüş.Bu yüzden yaprak yüzeyini küçültmüşe benziyor.Genel olarak yaprağın o kısmındaki kıvrım mangan eksikliğini gösterir.(sebasoiz ustadan alıntı.)yok hocam yaptırmadık ceyhan99 ekıyoruz 25 kg 20 20 kok attık ust gubre 23 kg ure son gubre olarak yıne 23 25 kg ure attık fungusıt ıcın ludıon attık 2 kere
Bitkinin yaprak ayası geniş. Kendini yüksek verime göre ayarlamış.Zaten siz de gübre yönünden iyi beslemişsiniz.Ancak bu yüksek verim için birşeyleri eksik görmüş.Bu yüzden yaprak yüzeyini küçültmüşe benziyor.Genel olarak yaprağın o kısmındaki kıvrım mangan eksikliğini gösterir.(sebasoiz ustadan alıntı.)
Ekli dosyayı görüntüle 47936
peki hocam bu durunda ne yapmamız gerekıyor basaklanma ortasında suan tarlanın durumu 20 yasındayım ve ılk defa kendım ektım gubreledım ılacladım allaha sukur suanlık ıyı gozukuyor ama bazı yerlerde bayrak yaprakların uclarında ve kenarlarında hafıf sarılıklar kurumalar var gıbı
bayrak yaprak tamamen gelışmış durumda basaklanmanın ortasında durum sadece ben bayrak yaprak yapran ucunda kı kurumanın nedenını merak etmıstımdaha bayrak yaprak gelmemiş gibi duruyor sanki.
Hocam 15 gün arayla ikinci pas ilaçlaması yapılabilir miSuper duett attın 12 gün önce bayrak yaprağını neredeyse tamamalamk üzere.
bayrak yaprak tamamen gelışmış durumda basaklanmanın ortasında durum sadece ben bayrak yaprak yapran ucunda kı kurumanın nedenını merak etmıstım
en son pas ılacı atmıstık ludıon gebelesmedeydı tarlanın durumu ılacı yakın attıgımızdan mı kaynaklanıyor bu bayrak yapragının ucundakı kurumalar yanoİlacı yakın atmışsın
Sebeb ne niye jet memeyi onermiyorsunuz ilac kutularinin ustunde jet meme ile atin yaziyoÖzellikle buğdayda pas ilacı olsun ayçiçeğinde intervix ve türevi ilaçlar olsun şu son dönemde moda olan jet memeli holderlerle atılmamalı. Şemsiye şeklinde atım yapan memeleri olan holderle ve mümküm mertebe yukarıdan sisleme şeklinde yapılmalı.