Buğdaylarımızda son durum

Masallah iyi gozukuyorlar hastalik cok az su son fotodaki sarilik bence sari cucelik cok kucuk bir alanda artik yagmur yagdi hastalik yayilmaz son fotoda ki o sari bugdaylar basakta cikarsa tam randimanli dolduramayacak ama guzel bugday 500un uzerinde verim verir disarida cok guzel yagmur yagiyor

Masallah iyi gozukuyorlar hastalik cok az su son fotodaki sarilik bence sari cucelik cok kucuk bir alanda artik yagmur yagdi hastalik yayilmaz son fotoda ki o sari bugdaylar basakta cikarsa tam randimanli dolduramayacak ama guzel bugday 500un uzerinde verim verir disarida cok guzel yagmur yagiyor
Evet hocam bende öyle düşünüyorum ama bundan 1 hafta öncesine kadar ki durumuna göre baya düzelme var..En azından sarı bölgeler kalmamış gibi gözüküyor.15 Mayıs gibi 2. pası ve İsabion veya Megafol atıp geçicem..

Yağmur toparlamış baya maşallah. Son pası da bu yağmurlardan sonra at 1 hafta 20-25 derece lodossuz çok rüzgarsız geçirirse hiç bişey kalmaz.
Evet hocam çok güzel yağış düştü maşallah..Bu yağmurlardan sonra hava açsın da ondan sonra ne zaman girebilirsek artık 2. pası da atıp bırakıcaz sonrasında Süne ilacı kalıyor zaten geriye.

Çok güzel maşallah.Güzel bakım yaptın buğdaya.Her uygulamada yaptıklarınıda paylaştın.Güzel verim alaceksın bence.Allah yedirmeyi nasip etsin..

Çok güzel maşallah.Güzel bakım yaptın buğdaya.Her uygulamada yaptıklarınıda paylaştın.Güzel verim alaceksın bence.Allah yedirmeyi nasip etsin..
Hocam bu sene bakımları çok güzel yaptık ama Nisan son döneminde Rumeli'de hastalık başladı kismi olarak Eksperia'nın da bir bölgesinde görülen yağış sonrasında baya baya düzelmiş oldu...Bu sene ot yoktu tarlalarda pek ihtiyacı duymadık herşeyini atttık Sülfat attık..Birde yağışlar tam zamanında geldi...Her gübre atımı sonrasında yağdı sapa kalkım öncesi yağdı şimdi de başaklanma öncesi de güzel düştü bu yağış artık hasada götürür gibi düşünüyorum..Amin hocam cümlemize nasip etsin emeklerimizin karşılığını aldık mı birde çok şükür verim artık ne düşerse bahtımıza.

Buğdaylarda son durum bu şekilde..Kahverengi ve turuncu olan yapraklar ve birkaç bölge de azalma mevcut..

TqmhtU.jpg

FRU1qP.jpg

BEuIBq.jpg

1t6iWB.jpg

3YiDEz.jpg

Yeni çeşit Falado şuan ilk defa denediğimiz ve 4-5 çeşit ekim yaparız her sene bu seneki hastalıklara sarı cücelik, don,kuraklık ve birçok sebepten diğer çeşitlere göre bir adım önde hiç rengini bozmayan tek çeşit olarak görmekteyiz. Ve birkaç gün sonra son olarak Pas ve bitki besleme ile birlikte işlemini yapacağız ve merak edilen verim ve kalitesini tekrar buradan yazarım.

IMG_7016.JPG

IMG_7017.JPG

Yeni çeşit Falado şuan ilk defa denediğimiz ve 4-5 çeşit ekim yaparız her sene bu seneki hastalıklara sarı cücelik, don,kuraklık ve birçok sebepten diğer çeşitlere göre bir adım önde hiç rengini bozmayan tek çeşit olarak görmekteyiz. Ve birkaç gün sonra son olarak Pas ve bitki besleme ile birlikte işlemini yapacağız ve merak edilen verim ve kalitesini tekrar buradan yazarım.

Ekli dosyayı görüntüle 48553
Ekli dosyayı görüntüle 48554
Maşallah bereketli olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 48553
Ekli dosyayı görüntüle 48554
Maşallah örsan güzel görünüyor.