Buğdaylarımızda son durum

Bu gün itibarı ile Buğdaylarimiza birinci düet pas ve yaprak can uygulamamızı yaptım.bereketi Rabbimden insallah.
Buğday çeşidi rumeli ve maden
Gözlemlediğim kadarı ile bazı çeşit buğdaylarda sararma var.Hayirlisi ile guzel bir yağmura ihtiyaç var.
Hocam bereketli olsun...Maden cinsini daha önce hiç ektiniz mi verimi felan nasıl

3648e20eed530abc7b4982073981d037.jpg

Kuruma yapan buğdaylar neslini sürdürmek için tekrardan dipten patlatmışlar.
Geçmiş olsun..Kaç derece oldu soğuk.Civardaki buğdaylardada varmı bu sorun.İnşallah toparlar ya..

MADEN çeşidini bu yıl yeni deniyorum ve gözlemlediğim kadarı ile rumeli çeşidinin bir versiyon üstü. Dayanıklı bir çeşide benziyor şimdilik.insallah hayırlısı ile hasat ederiz cümlemiz.
Ayrıca 75c ile ilgili de Allaha çok şükür büyük bir sorun yaşamadık.tavsiye ederim.

Bu gün itibarı ile Buğdaylarimiza birinci düet pas ve yaprak can uygulamamızı yaptım.bereketi Rabbimden insallah.
Buğday çeşidi rumeli ve maden
Gözlemlediğim kadarı ile bazı çeşit buğdaylarda sararma var.Hayirlisi ile guzel bir yağmura ihtiyaç var.
Maşallah bereketi bol olsun İskender kardeşim güzel duruyorlar yağmur perşembe günü geliyor hayırlısı ile,
benim de erkenci masuçolar başak çikarmış durumda yerler kum acil yağmur istiyor,
selam ..

Bugün Pas ve yaprak gübresi sonrası buğdaylarımızı dolaştık..Çok şükür şuanlık üstten kuruma yok herhangi bir kuruma hastalık v.s gözükmüyor.Ancak bölge bölge biraz renk açılması görülse de yine de %90 üzerinde yeşillik muhafaza ediliyor.

KbaYdb.jpg

N6D2x7.jpg

AxSPbX.jpg

sb5hlr.jpg

rFCbuq.jpg

1bB6Ps.jpg

yqIfQh.jpg

r54X1S.jpg

NeCNjF.jpg

vsd8m9.jpg

os744e.jpg

63XHZM.jpg
merhaba buğday 22 arkadaş buğdaylardaki sararmanın sebebi arpa cücelik virüsü trakyada çokça görülmeye başladı çaresi ve ilacı yok bizde deaynı

merhaba buğday 22 arkadaş buğdaylardaki sararmanın sebebi arpa cücelik virüsü trakyada çokça görülmeye başladı çaresi ve ilacı yok bizde deaynı
Merhaba hocam evet öyle denildi..Ama dün mesela Eksperia'yı doşlaştık herhangi bir sorun kalmamış gözüküyordu kalan o bölge de koyu yeşile doğru dönmüştü ancak Rumeli'de devam ediyor hastalık....Aslında humik asit tarzı bir uygulama ile gelir deniliyor ama hiç denemedim ben.