Buğdaylarımızda son durum

Eksperia'da son durum bu şekilde..Önümüzdeki 15 Mayıs civarında bu tarlaya 2.pas ve yaprak gübresi atımı yapılacak.

QfKub3.jpg
Eksperia'da son durum bu şekilde..Önümüzdeki 15 Mayıs civarında bu tarlaya 2.pas ve yaprak gübresi atımı yapılacak.

QfKub3.jpg

FBt3HK.jpg

zi1EpM.jpg

raiztC.jpg

IK1VNJ.jpg

80u9SA.jpg

lSv2DR.jpg
Bedosto Ekiyoruz Ancak 400 kğ alıyoruz Her türlü ilaçları atıyoruz eksperia ekmeyi düşünüyorum bu sene senden görerek 👍

Bedosto Ekiyoruz Ancak 400 kğ alıyoruz Her türlü ilaçları atıyoruz eksperia ekmeyi düşünüyorum bu sene senden görerek 👍
Hocam bazen bazı tohumlar buğdaylar böyle oluyor mesela Bora ekipte yüksek verim hedefleyip 200 300 kg alanlarda oluyor...Biz yıllardır ekiyoruz yerine göre 400 de aldık 600 kg de aldık..Hastalık v.s bakımını güzel yapmak gerekiyor tabiki de her çeşitte olduğu gibi yatsınamaz bir gerçek...Ekecekseniz tavsiye ederim yani

Cins tiziyana pas ilacı ve yaprak gübresi attık taban gübresi 25 kg Dap 23 kg üre 20 kg can gübresi attık . Ve şuanda sulama yapıyoruz yer Şanlıurfa Siverek . Buğdayımızda ileri bir boyutta septoriya hastalığı var yağışlardan dolayı pas ilacını geç atmak zorunda kaldık bu uygulamalardan başka ne uygularsak buğdayı topallayabiliz artı olarak ikinci bir pas ilacı atmak gerekir mi Ekli dosyayı görüntüle 47645Ekli dosyayı görüntüle 47645
İlk pas ilacını ne zaman ve hangi ilacı attınız?Bir de bayrak yaprağı çıkışı ne durumda?

Bugün Pas ve yaprak gübresi sonrası buğdaylarımızı dolaştık..Çok şükür şuanlık üstten kuruma yok herhangi bir kuruma hastalık v.s gözükmüyor.Ancak bölge bölge biraz renk açılması görülse de yine de %90 üzerinde yeşillik muhafaza ediliyor.

KbaYdb.jpg

N6D2x7.jpg

AxSPbX.jpg

sb5hlr.jpg

rFCbuq.jpg

1bB6Ps.jpg

yqIfQh.jpg

r54X1S.jpg

NeCNjF.jpg

vsd8m9.jpg

os744e.jpg

63XHZM.jpg

Son düzenleme:
Bugün Pas ve yaprak gübresi sonrası buğdaylarımızı dolaştık..Çok şükür şuanlık üstten kuruma yok herhangi bir kuruma hastalık v.s gözükmüyor.Ancak bölge bölge biraz renk açılması görülse de yine de %90 üzerinde yeşillik muhafaza ediliyor.

N6D2x7.jpg

AxSPbX.jpg

sb5hlr.jpg

rFCbuq.jpg

1bB6Ps.jpg

yqIfQh.jpg

r54X1S.jpg

NeCNjF.jpg

vsd8m9.jpg

os744e.jpg

63XHZM.jpg
IYI günler öncelikle hangi pas ilacı kullandınız? Yaprak gübresi markasi bide ne kadar kullandınız yaprak gübresi ile pası

Pas ilacı atmadan öncede varmıydı.Sanki ilaç vurması gibi.Havalar nemlide gidiyor.Buğday iyi gelişmiş.Gece gündüz sıcaklık farkından dolayıda oluyor böyle.

Pas ilacı atmadan öncede varmıydı.Sanki ilaç vurması gibi.Havalar nemlide gidiyor.Buğday iyi gelişmiş.Gece gündüz sıcaklık farkından dolayıda oluyor böyle.
Hocam o bölge de sarılık daha önce yoktu sonrasında oldu..İlaç v.s den de olabilir gece gündüz sıcaklık farkı son zamanlarda çok açıldı mesela gündüz sıcaklık 20 dereceyi geçerken son 2 3 gecedir 1-3 dereceye kadar indik ondan da olabilir..Birde toprağın o bölge daha zayıf kalmasından da olabilir dendi.

Ceyhan 99 kasım sonu ekildi.27.5kg. 20200 kompoze %kükürt lü tabana.
24.5 kg üre ocak sonu ve mart sonu ikiye bölünerek atıldı.
Yine 14.5 kg %26can atıldı.
Baştan iyiydi sonradan soğuklardan etkendi.Hala istediğim gibi değil. Ne yapacagimi bilmiyorum.Havalarin fazla ısınacağı yok.Hatta ilerleyen günlerde 0 a yaklaşabilir.Tarla dere kenarinda Balıkesir. Septorya için ilaç atayım diyorum gece ve yarin %50 yağış gösteriyor ve devamında hava 15 derecelerde hep kapalı gösteriyor...Ekli dosyayı görüntüle 47580Ekli dosyayı görüntüle 47581Ekli dosyayı görüntüle 47582
Abi Bu ceyhan 99 dan memnunmusun.Bizim biölgede hiç ekmedik bu tohumu.Kaşifbey ve andino eiklir genelde.Pelivanı ve kateyide slaj iiçin ekerler.Soğuğa dayanımı az galiba.Verimli bir çeşit diye biliyorum.Bir ara nisan başı gibi bir don oldu ozaman benim kaşifbeylerde yaprak uçları yanmıştı.Ama sonradan düzeldiler.Kaşifde soğu dayanımı az.

Hocam o bölge de sarılık daha önce yoktu sonrasında oldu..İlaç v.s den de olabilir gece gündüz sıcaklık farkı son zamanlarda çok açıldı mesela gündüz sıcaklık 20 dereceyi geçerken son 2 3 gecedir 1-3 dereceye kadar indik ondan da olabilir..Birde toprağın o bölge daha zayıf kalmasından da olabilir dendi.
Bence zayıflıktan değil.Sen gübreyi iyi verdin.Kuvvetli mahsul.Çok yağmur yağdı sizin oraya onun etkiside olabilir.Havalar açarsa gidecektir o sarılıklar.

Bu gün itibarı ile Buğdaylarimiza birinci düet pas ve yaprak can uygulamamızı yaptım.bereketi Rabbimden insallah.
Buğday çeşidi rumeli ve maden
Gözlemlediğim kadarı ile bazı çeşit buğdaylarda sararma var.Hayirlisi ile guzel bir yağmura ihtiyaç var.

Resimler ve ekler

• 20200424_164237.jpg
    20200424_164237.jpg
    4.9 MB · Görüntüleme: 141
  • 20200424_164250.jpg
    20200424_164250.jpg
    4.8 MB · Görüntüleme: 172
  • 20200424_135706.jpg
    20200424_135706.jpg
    4.4 MB · Görüntüleme: 150
  • 20200418_193519.jpg
    20200418_193519.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 139
  • 20200418_193506.jpg
    20200418_193506.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 134
  • 20200418_194718.jpg
    20200418_194718.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 136
Abi Bu ceyhan 99 dan memnunmusun.Bizim biölgede hiç ekmedik bu tohumu.Kaşifbey ve andino eiklir genelde.Pelivanı ve kateyide slaj iiçin ekerler.Soğuğa dayanımı az galiba.Verimli bir çeşit diye biliyorum.Bir ara nisan başı gibi bir don oldu ozaman benim kaşifbeylerde yaprak uçları yanmıştı.Ama sonradan düzeldiler.Kaşifde soğu dayanımı az.
Son iki yıla kadar iyiydi sap ve verim kalitesi 1. Sırada aranan bir çeşittir.Ama artık ekmeyeceğim, iklimler bozuldu.Kurak oluyor, Toprak soğuk oluyor,atılan azotlu gübreleri alamıyor.
Etkilenmeyen Basribey çeşiti var onu ekeceğim artık.
Kasifbey iyi saman yapar ,saripasa hassasdır.Ama ben bir türlü verim yaptıramadım.

Benim ceyhan 99 da sizin anlattiginiz gibi oldu.Belki ilaç zamanı olduğundan bize ilaçlardan oldu gibi geldi. Gece donları oldu,bozuldu,hala gece soğukları oluyor.

Benim ceyhan 99 da sizin anlattiginiz gibi oldu.Belki ilaç zamanı olduğundan bize ilaçlardan oldu gibi geldi. Gece donları oldu,bozuldu,hala gece soğukları oluyor.
Özellikle Nisan ayında gelen soğuklar baya etkiledi gözüküyor.Hocam dün gece 1 dereceye kadar indik mesela , bu sabah kıra düşmüştü.. İlaç zararı olsa tarlanın çoğu yerinde olur diye düşünüyorum ama bölge bölge olunca akla gelen tek şey gece ve gündüz sıcaklık farkının açılması.

Bu gün itibarı ile Buğdaylarimiza birinci düet pas ve yaprak can uygulamamızı yaptım.bereketi Rabbimden insallah.
Buğday çeşidi rumeli ve maden
Gözlemlediğim kadarı ile bazı çeşit buğdaylarda sararma var.Hayirlisi ile guzel bir yağmura ihtiyaç var.
Bereketli olsun.Mayıs ayının girmesiyle yağış gösteriyor.Case 75 c serisini çok övüyolar.Sence nasıl memnunmusun.Bende düşünüyorum bu sene.TT55 var üzerine 100-110 arası istiyor bayi.

Son iki yıla kadar iyiydi sap ve verim kalitesi 1. Sırada aranan bir çeşittir.Ama artık ekmeyeceğim, iklimler bozuldu.Kurak oluyor, Toprak soğuk oluyor,atılan azotlu gübreleri alamıyor.
Etkilenmeyen Basribey çeşiti var onu ekeceğim artık.
Kasifbey iyi saman yapar ,saripasa hassasdır.Ama ben bir türlü verim yaptıramadım.
Sarı pasa ve küllemeye çok hassas.Geçen sene kıraç yerden tek gübreleme ile 450 kg almıştım.Pas ilacıda atmamıştım.Bu sene daha çok ektim pas ilacıda 2 sefer atıldı.Gösterişi şuan için çok iyi verim nasıl olur bilemiyorum.Dediğin gibi samanı çok iyi.Nisanın başında nitrat atttık iyi yağmurlar düştü sonra pek yağmur olmadı.Daha başak çıkarmadılar.Mayısın ilk günler yağış var bakalım tutarsa..