Buğdaylarımızda son durum

1 litreyi en fazla 14-15 dekara atın. Bu da son pasta ya da ara pasta iyi olur. Tek bu kullanılacaksa 1 litre 10 dekara atılmalı , 2 kere pas atacaklar için 14-15 dekara kadar çıkılabilir
Kaşiflerde külleme başlamış.Erkenci buğday.Arpalar temiz tiritcalelerde temiz.Andino buğday baya geride oda temiz.Sadece kaşifbeye atacam galiba.Amistar tirio var elimde 1 litre.Gerisini amistar xtra alıp atıcam.

Malum pas zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor hatta atanlar da var bizde 2 3 günde bir takip ediyoruz onları..Bugün itibariyle buğdayların son durumu bu şekilde

aEOnuC.jpg

xWLpO5.jpg

7jqqUF.jpg

ZNE3KC.jpg

ITRdfc.jpg

wY4pjr.jpg

Mr2tAa.jpg

N6Vy3P.jpg

usmogH.jpg

1YGXFx.jpg

Bu tarla aslında 7 8 dekar bir yer ama 1 2 dekar yerinde nohut ekilecek bir kısmını hayvanlar biçtik ot olarak o yüzden.Diğerlerine göre baya zayıf bir yere kısım kısım karakepir var..Ağaçın etrafında küçük bir kısım yatmıştı ama kalktı belli oluyordur fotograftan..Eksperia buğdayın son durumu böyle..

Te8YnD.jpg

HGe6t1.jpg

lURG6z.jpg

qeO0t7.jpg

kbLut0.jpg

IMG_2866.JPG
IMG_2854.JPG
IMG_2851.JPG

IMG_2745.JPG

2 kez 15 er kg üre attım.

8 martta kökboğaz atmıştım. Maxfoli 3-25-ME

21 martta 20 kg nitrat attım, iki gez eritrcek yağış aldım birde geçen haftaki yağış tam geldi.

dün dolaştım başağı gördüm sonra baktım bir kaç yerde pas belirtisi var. Acanta plus almıştım çeltik için kullanacaktım ama sahalar da azalmaya gidilecek diye kullandım bakalım hayırlısı.

Mrh arkadaslar.ester ve granstar ilacini atarken yaninda gubretasin uan-32 ve aminoasidini 250 şer ml uygulamak istiyorum karisimda sikinti olur mu veya bu dozlar sıkıntı yaratir mi.Not:arazi tasli ve cok kirac

ABİ ŞU VERİMİ BİZİM SİVASTA YAKALASAK FAZLA DEĞİL 5 SENEYE ZENGİNİZ. 300 KG DÖNÜME ALIRSAK ŞUKUR EDİYORUZ :) MAŞALLAH ALLAH HASAT ETMEYİ NASİP ETSİN
Amin hocam inşallah herkes emeğinin karşılığını alır..Bölgeden bölgeye fark ediyor hocam buğdaylar genelde..Yağış v.s gibi faktörler çok etkili oluyor maalesef o yüzden böyle ara da uçuk farklar oluşabiliyor.

Dün ve bugün pas ilacı atmaya devam ediyorum.Öğleden sonra 4 gibi başlıyorum.Buğdayların bir kısmında bayer soligor attım.Bir kısmına amistar xtra olmadığı için yeniden amistar tiro attım.Arpalarada agrobes broader attım koruma amaçlı..Bu sene bizde gübreleme ve 2 sefer pas ilacı atımında trakyalılara uyduk.Yıl iyi gidiyor.Geçenki yağış biraz zayıftı.metrekareye 4 kg civarı yağdı.Salı çarşamba yağış var inşallah tutar.

Zaten 250 ml uan 32 verecem
250 ml de dekara forceful aminoasit atacam nasil olur
Ot ilacı ile bu kadar Yüksek dozda yaprak gübresi zarar olarak geri dönebilir.Bence sadece dönüme 100 gr amino asit ver.Birde bulabilirsen kaliteli sıvı çinkoda dönüme 100 gr verilebilir.Ama bu ot ilacı ile değil.Daha iyi ilaçlar var corvet, mustang,cutteng bunlarla karışımında bir sıkıntı olmuyor.,Ben ot ilacı ile yaprak gübresi eskiden atıyordum ama şimdi atmıyorum.Bir faydasını görmedim.Ot ilacı hariç olarak atılan yaprak gübreslerini mesela dönüme 200-300 gr potasyum, magnezyum, çinko, kaliteli amino asit olarak dönüme 250-500 gr isabion.Bunları bu şekilde atarsan fayda görüyorsun.Ot ilacı ile atmak her zaman risktir.Bir kere ester zaten kuvvetli bir ilaç.Birde başka ot ilacı ile karışımı uygun görmüyor.Üstüne birde yaprak gübresi katarsan sonu kötü olabilir.

Bugün kalan yerlere de pas ve yaprak gübresini atıp şimdilik bitirdik...2.Pas uygulamasını 15 Mayıs gibi yapmayı düşünüyoruz...Bugün attığımız ilaç 20 25 gün korusa ardından atacağımız Pas ilacı da ona yakın bir süre tutarsa verime katkısı olur diye düşünüyorum..Tabi yağış v.s gibi faktörlerde önemli.Buğdayların boyu nerdeyse bele kadar geliyor..

Cjiaop.jpg

M0hWwu.jpg

Zwh0b0.jpg

OiCPPg.jpg

tO1JJt.jpg

h0aWte.jpg

hN3Qlj.jpg

uuCslF.jpg

MQyF7e.jpg

eNosRR.jpg

Son düzenleme: