Buğdaylarımızda son durum

Aynı bizimde böyle çok narin çeşitti zaten hamza hep bakıcam kökboğaz kaliteli olcak uzun süre koruma 2 kere pas atıcan, sıvı gübre takviye verince çok veriyor ama bu sene böyle kısmetmiş. Golia vb çeşitlerde daha da fazla bu durum.

Bu arada bu bizim ektğimiz çeşit değil komşunun bizim hamzalar dediğim bizim bölgedeki. Ekilecek çeşit değil bizim bölgede çok narin

Ben de yükleyim iyi yerlerden bir kaç fotoğraf. Nisan başı priaxor vermiştim daha pas ilaçlarını atmadım. Bugün opera-max atmaya başladık çiçeklenmeden önce bitirmeye çalışıyorum.

10 Aralık ekim tarihli Adelaide cinsi.

index1.jpg
index2.jpg
index5.jpg
index6.jpg
index7.jpg

19 Ekim'de ekimi yapılan buğdaylarımız bugün itibariyle 60 günü tamamlamış durumda..

Buğday cinsi: Esperia ve Rumeli
Taban gübresi: 20 20.0 Çinkolu dekara 20 22 ayarlanmasına rağmen tıkama yaptığı için tarla içinde bazı bölgeler 17 bazı bölgeler 20 düştü
Tohum sıklığı : %20 %30 kayıp gözeltilerek 25-27 kg aralığında

Uygulamayı düşündüğüm gübreleme programı:

Aralık ayında 15 kg civarında Amonyum Sülfat
Şubat ve Mart 2 kere de 20-25 kg Üre
Nisan ayında 20-25 kg Nitrat

Yaprak gübresi olarak ise Kökboğaz ve Pas zamanında YAPRAKCAN

bvWr9m.jpg

Rgq0GY.jpg

GZlBDr.jpg

lQVdqr.jpg

gPBqrO.jpg

dLRPvD.jpg

r073ya.jpg
maşallah

Ben de bugün pas ilacı (priaxor-75ml) ve yaprak gübresi (yaprakcan-400ml) uyguladım. Buğdaylarımızda hastalık gözükmüyordu. Ama civarda hastalıklar başladığı için koruma amaçlı ilacımızı attık. Bir kaç fotoğraf da ben yükleyeyim.
27 Ekimde ekildi. Cins Rumeli.
Ekli dosyayı görüntüle 48596Ekli dosyayı görüntüle 48597Ekli dosyayı görüntüle 48598Ekli dosyayı görüntüle 48599Ekli dosyayı görüntüle 48600
Maşallah hocam bereketli olsun. Bizden nerdeyse 1 hafta sonra ekilen buğday cins aynı ama hastalık yok demekki artık ekimi biraz daha ileri çekmek gerekli.

Ben de yükleyim iyi yerlerden bir kaç fotoğraf. Nisan başı priaxor vermiştim daha pas ilaçlarını atmadım. Bugün opera-max atmaya başladık çiçeklenmeden önce bitirmeye çalışıyorum.

10 Aralık ekim tarihli Adelaide cinsi.

Ekli dosyayı görüntüle 48578Ekli dosyayı görüntüle 48579Ekli dosyayı görüntüle 48580Ekli dosyayı görüntüle 48581Ekli dosyayı görüntüle 48582
Priaxor mu daha iyi opera-max mi? Hangisi daha uzun süre koruyucu olur.

Priaxor mu daha iyi opera-max mi? Hangisi daha uzun süre koruyucu olur.

Bence son dönemde Opera-Max pasa karşı daha etkili olur. Priaxor ise daha kapsamlı daha genel her hastalığa karşı etkili gibi. Büyüyen yapraklara da taşınan etken maddesi sayesinde uzun süre korumaya devam ediyor. Erken dönemde de kullanılabiliyor bu sayede.

Ben bayrak yaprağı ve başak döneminde opera-max tercih ediyorum. Şuana kadar koruyan priaxordu ondan da çok çok memnunum.

Arkadaşlar buğdaylarım pas olmuş belime kadar geliyor uzunlukları başak çıkarmaya başlayalı Bi sekiz on gün olmuştur hemen hemen tamamladı başak çıkarmayı benhure pas ilacı bulabildim nasıl faydası olur mu sizce
IMG-20200509-WA0012.jpeg
IMG-20200509-WA0002.jpeg
IMG-20200509-WA0007.jpeg

Bence son dönemde Opera-Max pasa karşı daha etkili olur. Priaxor ise daha kapsamlı daha genel her hastalığa karşı etkili gibi. Büyüyen yapraklara da taşınan etken maddesi sayesinde uzun süre korumaya devam ediyor. Erken dönemde de kullanılabiliyor bu sayede.

Ben bayrak yaprağı ve başak döneminde opera-max tercih ediyorum. Şuana kadar koruyan priaxordu ondan da çok çok memnunum.
Teşekkürler ..
Bende bu yıl ilk defa pas ilacı kullandım
Bu kısmına opera-max bı kısmına da düet süper attım bizim buralarda pas pek olmazdı ve ya varsada biz bilmiyorduk biz de daha erken dönemde görülüyor

Teşekkürler ..
Bende bu yıl ilk defa pas ilacı kullandım
Bu kısmına opera-max bı kısmına da düet süper attım bizim buralarda pas pek olmazdı ve ya varsada biz bilmiyorduk biz de daha erken dönemde görülüyor

İçeriğinde strobin olan ilaçlar kuraklık ve aşırı sıcaklara karşı da direncini arttırıyor. Yeşil kalma süresini uzatıyor. Tane dolum sürecinde faydasını görürsünüz. Yaprak lekesi külleme gibi hastalıklara da çözüm olur. Atılırsa illa faydası olur. Allah biçmek nasip etsin bereketli hasatlar versin inşallah.

Benim buğday düzeldi diyebilirim.Soğuktan etkilendi ceyhan 99.
Hastalıklara dayanıklı gösteriyor, Allahtan ona güvendim.
Yinede
Nisan ortalarından sonra Alltis premier attım.Septorya var gibi gelmişti, banaEkli dosyayı görüntüle 48696Ekli dosyayı görüntüle 48697Ekli dosyayı görüntüle 48698Ekli dosyayı görüntüle 48699Ekli dosyayı görüntüle 48700
Hocam bereketli olsun maşallah çok güzel toparlanmış..Hastalık v.s yok gibi birşey.

Benim buğday düzeldi diyebilirim.Soğuktan etkilendi ceyhan 99.
Hastalıklara dayanıklı gösteriyor, Allahtan ona güvendim.
Yinede
Nisan ortalarından sonra Alltis premier attım.Septorya var gibi gelmişti, banaEkli dosyayı görüntüle 48696Ekli dosyayı görüntüle 48697Ekli dosyayı görüntüle 48698Ekli dosyayı görüntüle 48699Ekli dosyayı görüntüle 48700
Kıştan mı ekmiştiniz. Ceyhan 99 yazlık diye biliyorum.martta eksem -7 dereceye dayanabilir mi? Ağustosa kadar olgunlaşır mı?

Kıştan mı ekmiştiniz. Ceyhan 99 yazlık diye biliyorum.martta eksem -7 dereceye dayanabilir mi? Ağustosa kadar olgunlaşır mı?
Kasım ayında ekiliyor.Ama kasım sonu ekildi bu.Sahil bölgelerine akdeniz g .doğu anadolu,ege bölgesine uygun.Yuksek kesimleri hariç.Erkenci
Soğu a orta derece dayanımlı.Bu sene sanki soğuk etkiledi -7 olmuştur burada.
20200510_183255.jpg
20200510_183226.jpg
20200510_183238.jpg

Son düzenleme:
Sebeb ne niye jet memeyi onermiyorsunuz ilac kutularinin ustunde jet meme ile atin yaziyo
Arkadaşlar ziraat mühendislerinin önerisi bu doğrultuda. Gerek bitkiyi strese sokma ve gerekse bitkide oluşabilecek olumsuzluklara karşı (örneğin tepe yanıklığı) bu şekilde uygulamanın doğru olduğu yönde görüş bildiriyorlar.