Ekim'de mibzer ile dekara 25 kg 20 20 vermiştim bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor?
Yapabileceğiniz tek şey yapraktan takviye.tahminen 10-15 gün sonra bu kızarıklık gidecek fakat sana uyarısını baştan yapıyor.
Ekim'de mibzer ile dekara 25 kg 20 20 vermiştim bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor?
Yaşlı yapraklarda değil özelden gönderdiğim fiğ yerine ekilmiş tarlada var bu sadece söylediklerinize göre toprak sıkışmasından olabilir çünkü geçen sene fiğlere silindir çekmiştim bu sene ise fiğ yerine sürüm yapmadan direk mibzerle ekim yaptımBu belirtiler yaşlı (alt) yapraklardamıydı genç yapraklardamı? Eğer fosforsa havalar soğuk gidiyorsa soğuk havada fosfor alımı azalır havalar ısınınca normale döner çünkü verdiğinz fosfor yererli sayılır. Bu saatten sonra ancak yaprak gübresi olur onunda pek kalıcı çözüm olduğu söylenemez. Çevredeki buğdaylar nasıl?
Yarın dekara 200gr map ve magnezyum uygulaması yapacağım bakalım artık birkaç hafta sonra düzelir inşallahUfak bir hatırlatma, kardeşlenmenin tamamlanması ile fosfor alımı duruyor. Tren kaçıyor yani.
Bu dönemden sonra yapraktan fosfor vermek, şans denemekten öteye gitmiyor açıkçası. Şahsen hemen her besin maddesini yapraktan verdim ama bunların içerisinde neredeyse faydasını görmediğim, daha doğrusu en az gördüğüm uygulama "geç dönem" fosfor uygulamasıydı. Atılan taş ürkütülen kurbağaya değmiyor.
Özetle uygulama yapsanız da, yapmasanız da bir süre sonra semptomlar geçecek ki buna çoğunlukla fosfor alımını engelleyen etkenlerin ortadan kalkması neden oluyor.
Diğer nokta da, dekara 25 kg 20-20'de 5 kg saf fosfor pentaoksit var. Bu kadar fosfor alan bitkinin fosfor stresi çekmesininin nedeni, fosforun eksiği olamaz. Başta da dediğim gibi olsa olsa fosforu alamama olur.
Bi ph ölçümü yaptırın. Hafifi alkali yada hafifi asit dışındaki tüm hallerde sorunun kaynağını bulmuş olursun.
Yılmaz hocam fotolara bir yorumun varmı?benim topladığı bilgiler doğrultusunda sararma nın en büyük sebebi axial.mera da ki tüm tarlalarda var.
[MENTION=60850]cemaltan[/MENTION] abi hafif kalsiyum eksikliği var gibi görünüyor.