Bölgenizde gübre fiyatları

Bizde yağarsa zaten sıkıntı oluyor, taban suyu 2-3 metreden çıkıyor.
2 ton mısır biçilebilen tarlaya ne kadar gübre kullanılacak, 100 kg gübre yetmez ki.
Buğday için 30 kg tohum 30 kg taban gübrelemesi yapılır.
3 üre 10 kg, 1 nitrat 15 kg kullansak 700 kg verim olabiliyor.
20 kg taban, 10 kg üre, 15 kg nitrat atılırsa 500 kg civarları verim olabilir.
30 kg gübreden kısarsak 200 kg verime çalışmamış

kaçınız tahlil yaptırıyor diyor birde sanane lan sanane

Sen bu kafayla bu isi zor yaparsin
Ben seneye ekilcek tohumu da gubreyi depoya atmisim sana 5000 aci gelmis biz 2250den yeterince koyduk depoya tohumumu stoklamışım dunya yansa umrumda olmaz bictigimi de koyarım depoya keske herkes oyle yapsa da malın kıymetı cıksa ortaya

geçen yıl mayıs ayında 2250 den aldıysan ne ala

yaparsın bu işi

ekim ayında bile 2700-2800 dü dap

2250 den geçen yıl mayıs ayında dap alıp koyan çiftçi depoda taş gibi sertleşmiş dap ı mibzere dökemez sen onu benim külahıma anlat

sen doğmadan yapıyoduk bu işleri

dedenin nasıl yaptığınıda bilirim anlattırma bana, git ayarında çömezlere akıl satmaya kalk...

yaparsın bu işi

2250 den geçen yıl mayıs ayında dap alıp koyan çiftçi depoda taş gibi sertleşmiş dap ı mibzere dökemez sen onu benim külahıma anlat

dedenin nasıl yaptığınıda bilirim anlattırma bana, git ayarında çömezlere akıl satmaya kalk...
ya yapsında bitmicek heralde aldığı gübre salağa bak ya dünya yansa umrunda olmazmış artiste bak tohumu koymuş gübreyi koymuş bitmicek demi hiyar herif

yaparsın bu işi

Bilader bir kere kendini üstün görerek konuşmayı bırak benimde iki senelik duran gübrelerim oluyor nem olmadığı sürece ve aşırı üst üste gelmediği sürece birşey olmaz
İşte siz bu sunuz . İşinize gelince terbiyeli ,saygılı ileri görüşlü vs siniz.
Adamın dedesini niye karıştırıyorsun işine gelmiyor sa yapma . Millete sarmayı bırak .
Büyük ihtimal ikiniz de aynı düşünceye sahipsiniz onun için içiniz rahat belli oluyor çok iyi böyle devam et

Girdi hesabı bu şekilde yepılır işte tebrik ederim

bakın buğday 1650 iken 2700 e dap aldığında 1,63 kilo buğdayın parasına 1 kilo dap alabilirsin

yani sen buğday kazanıyorsun tarladan para değil, 1,63 kilo kazancını paraya çevir 1 kilo dap al... başka şekilde alamazsın

ama şimdi 2250 den 5000 e dap alman için 2,22 kilo buğday parası vermen lazım

yani sen buğday kazndın yine bu yıl hemde kuraklıktan etkilendin az verim aldın ama 2,2 buğdayı paraya çevirecen 1 kilo dap alacan...başka şekilde alamazsın

1,63 kilo nerede 2,22 kilo nerede

kısaca %36 daha fazla buğday satarak dap alabileceksin

birde zaten memleketi kuraklık vurdu yüzde 40 rekolte düşük olacak beklentilere göre

bazı bölgelerde %80 rekolde düşük bekleniyor...

şimdi sen zaten diyelim 2 ton dap aldın geçen sene, bu senede 2 ton alacaksın

geçen sene 2 ton dap alabilmek için 3260 kilo buğday satıp parasını götürüp aldın 2 ton dap

bu sene 2 ton dap alabilmek için 4840 kilo buğday satıp parasını götürüp 2 ton alacaksın...

3260 kilo masrafa giden buğday mı çok 4840 kilo masrafa giden buğdaymı çok,

sadece tek kalem girdi dap için daha fazla buğday satıp parasını götürüp vereceksin...

adam hala dekardan çok almaktan bahsediyor

bunun dedesi 100 kilo dekara maliyet yapar 650 kilo alırdı zaten, kazanırdı 550 kilo

şimdi 400 kilo maliyet yapıp 800 kilo alıyor 400 de kalıyor kazancı haberi yok...

onun dedeside bizde 100 kilo yapardık maliyetimiz buydu...

ben 400 kilo maliyet yapsam zaten kuraklık vs olmasada iklim yağış rejimi bozkır toprak şartlarından mütevellit alacağımız rekolte bu...

anlatamadık anlamıyorlar...

yada gübre satıp zahire alıp satıyorlar başka bişey gelmiyor aklıma...çünkü hesap ortada...anlamamazlığa vurmak işlerine geliyor muhtemelen...

şimdi sahne senin devam et ama sıra bana gelmesin dua et
Valla Allah herkese bol bereket versin derim hersey gonlunce olsun

Bilader bir kere kendini üstün görerek konuşmayı bırak benimde iki senelik duran gübrelerim oluyor nem olmadığı süreci ve aşırı üst üste gelmediği sürece birşey .
İşte siz bu sunuz . İşinize gelince terbiyeli ,saygılı ileri görüşlü vs .
Adamın dedesini niye karıştırıyorsun işine gelmiyor sa yapma . Millete sarmayı bırak .
Büyük ihtimal ikiniz de aynı düşünceye sahipsiniz onun için içiniz rahat belli oluyor çok iyi böyle devam et
5000 tlye dap almıcan 1 sene öbür sene al da görehyim seni

HAHAHAHAHH Sen gerizekalı mısın be adam ne ucuzundan bahsediyorsun ateş pahası ateşş
Kardeş adam orda iğneleme yapmıs onu bile anlamamıssın adama hala sataşıyorsun :D

Senin için tercüme edeyim. Arkadaş diyor ki gübreyi bol bol atmayın çünkü pahalı, idareli kullanın. Sen diyorsn ne alaka istediği kadar kullanır :D
Arkadaş tahlil yaptırıp tahlil sonucuna göre gübre atalım. Fazla ve gereksiz gübre kullanmanın önüne geçelim masrafımız azalsın diyor. Sen diyorsun sanane lan sanane :D

Bilader bir kere kendini üstün görerek konuşmayı bırak benimde iki senelik duran gübrelerim oluyor nem olmadığı sürece ve aşırı üst üste gelmediği sürece birşey olmaz
İşte siz bu sunuz . İşinize gelince terbiyeli ,saygılı ileri görüşlü vs siniz.
Yav bisey demedik ki gecen sene mal coktu gubre tohum yedekledik terbiyesizlikte yok sozumuzde bu gubre icin toprak tahlili sart dedik laflara bak egitim sart arkadas kim ne derse desin

sen beceriyorsun heralde hayatında 400 kg mı geçemeyen adam gelmiş bize beceremiyorsan yapma diyor sen önce bi verim al da gel
Gelde gor 400kg versin ben bu isi birakirim 600kg bozmaz bu ekinler dolu olmazsa
20210517_124449.jpg
20210517_124428.jpg