Doğru diyorsun sana cevap yazmamak lazım. İyi akşamlarcahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına
Doğru diyorsun sana cevap yazmamak lazım. İyi akşamlarcahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına
git de yap bakalım nasıl yapıyormuşsunKepir olsa çok şey yazar. Yüksek organik madde, yüksek su tutma kapasitesi, yüksek verim. İç anadoluda gap bölgesinde yüksek verim alanlar yok mu ?. O bölgelerde sadece buğday mı ekiliyor ?
İyi geceler akşamı geçtik sankiDoğru diyorsun sana cevap yazmamak lazım. İyi akşamlar
Bak böyle düzgün yazınca birşey diyen olmaznasıl bişey olmaz
ölçelim o zaman
25 mayıs 2020 de aldığın gübreyi depoda beklettin bu yıl 25 ekim 2021 de ektin
kaç ay geçti?
17 ay
ölç bakalım azot ne kaldı o gübrede?
% 18 azot olması lazım değilmi?
ölç öyle gel bana
bizim burada 1 yağış görse çimlense %18 azot işimizi görüyor malesef
yağış rejimi trakyadaki gibi yıllık 650-700 kilo değil
350 kilo ortalama yağış rejimi var anadolunun çoğu yerinde, 150-200 kilo olan yerler var
şu trakya sakaryalı çiftçiler çok iş yapıyomuş gibi buraya yazıp durmasın akıl satmasın artık
neden?
anadolu %40 bozkır
yağış ortalaması anadolunun kaç kilo haberiniz varmı sizin?
bir yağış bir çimlenme için neler vermez neler yapmaz anadolu çiftçisi haberiniz varmı sizin
öyle yağış rejimi yüksek ektiğin çimleniyor gübre at yağıyor bolluk bereketlik değil Türkiye
bakın buraya yazışmaya kalkmayın benlen yazacak çok şey var
yazarımda konu uzun ama üşenmem,
fakat siz gibler sadece kendi yaptığınızlan Türkiyede her yerde aynısı olur kafasını yaşamıyormu ?
işte bu cehalete kızıyorum..
isterseniz yazarım
sizin bölgenizi iyi bilirim ben
hele o ortasında tek caddesi olan lüleburgazda yaşamışlığım da var
Türkiye nin olayı trakya sakarya ile ölçülmez bunu öğrenin ilkbaşta...
Bak böyle düzgün yazınca birşey diyen olmaz
Be kardeşim sen daha dün buğdayımda bu lekeler ne diye sormak için kayıt olan arkadaşsın. Pas mı septorya mı onu bilmeyip muhabbetini yapıyordun. 2 günde geldin simdi herkese çiftçilik öğretiyorsun. Komiksin vallaha güldürüyorsun benigit de yap bakalım nasıl yapıyormuşsun
Abicim sana bir şey diyen yok. Önceki yazışmaları tekrar bi kontrol edersen eğer yazılar düzgün mü yamuk mu üslup nasıl göreceksinhiçbir yazıyı yamuk yazmıyoruzki zaten
kendi bölgesinde kendi yaptığını matahmış gibi anlatmaları yanlıştı bunu yüzlerine vurmak istemedik, güzelce Türkiye genelinden bahsedelim istedik anlamak istemediler...
sürekli Türkiyenin gerçeğinden uzak sadece kendi yaptığı her bölgede olurmuş kafasındakiler anlayamadı yazdıklarımızı
anlamalarıda imkan dahilinde değil
illaki detaylandırmamız gerekmez biraz aşsınlar gelsinler buralara
Türkiyenin gerçeklerini bilmeden tek yanlı yazı olmaz burada...
Evet doğru ben ekine 10 kg üre attım Eğer 20/30 kg Atsay dım hiç biçemezdim yağış olmadığı için azot yakacak tıhiçbir yazıyı yamuk yazmıyoruzki zaten
kendi bölgesinde kendi yaptığını matahmış gibi anlatmaları yanlıştı bunu yüzlerine vurmak istemedik, güzelce Türkiye genelinden bahsedelim istedik anlamak istemediler...
sürekli Türkiyenin gerçeğinden uzak sadece kendi yaptığı her bölgede olurmuş kafasındakiler anlayamadı yazdıklarımızı
anlamalarıda imkan dahilinde değil
illaki detaylandırmamız gerekmez biraz aşsınlar gelsinler buralara
Türkiyenin gerçeklerini bilmeden tek yanlı yazı olmaz burada...
Şimdi bundaki sarı lekeler ne ?Anadolunun çok yeri pas yada septoria bilmez
yağış rejimi yüksek yerde olur bunlar
normaldir
ama yağışlar kaydı bazen yağmaz yağmaz mayıs haziran geçtiğimiz 2 yıldır her yıl olduğundan fazla yağdı ve anadolud da bazı bölgeler pas bilmezken oldu, bilen uyguladı bilmeyen ilacını uygulamadı,
bu durumu gören şaşırdı şimdi olacak oldumu gibi kafasında soru işareti olan gençler oldu
bunlarla yaptıklarınızla övünmeyin
olabilir sorabilir ne var
ama her yıl pas her yıl kökboğaz o sizin dediğiniz trakyada
neden?
yağışlar sizde yıllık 650-700 kilo
buğday için 500 kilo yeterde artar en idealidir
dediğim gibi anadoluda ortalama 250-350 dir çok yer 150-200
sizin dediğiniz pası kökbağızı hayatında yaşamamış bölgeler trakyanın en az tarımsal büyüklüğünün 10 katı yer vardır Türkiyede
buna göre değerlendirin derim..
10 mu büyük 1 tarakyamı büyük ?
işte laf anlatıyoruz bunlara abiDap 250 lira
Üre 190 lira
15-15-15 165 lira
20-20 hiç bir yerde bulamadım.
Bugünde arpa ezmesine yine zam geldi.Tarım kredide 40 kg çuval 115 enafta 125 tl oldu.
hayvana az yediriversin nolcak yaBu sene hayvancının işi çok zor.
daha boş boş konuşuyorlar geçen sene kuraklık varken iç anadoludaki adamları anlamışlardır umarımBu sene hayvancının işi çok zor.
Valla kardeşim yakınım bu işi yapıyor.Arpa buğday uçacak diyor.Arpa sıkıntı var diyor.Hayvancının işi gerçekten zor.Bizim işimizde zor.Seneye yine ekicez biçecez.Şuanki gübre fiyatlarını arıycaz ekim zamanında.Dap artık hayal.20-20 yide ya atarız ya atamayız.Bu sene hayvancının işi çok zor.
kendileri tabi iyi yağış alıyor yada suluyor umrunda değil iç anadoludaki adamlarBende 300 dönüm arpa var.Gerçekten bizim burdada kuraklık var.Hani 500-600 diyorlarda ben 300 kg bekliyorum verim olarak.Mayıs ayı çok kurak ve sıcak geçti.Fiyat olrak 2.5 cirarı verebilrsek arpayı seneye ekmeye gücümüz olur..Yoksa bu iş bu fiyatlarla yapılamaz.