Bölgenizde gübre fiyatları

nasıl bişey olmaz

ölçelim o zaman

25 mayıs 2020 de aldığın gübreyi depoda beklettin bu yıl 25 ekim 2021 de ektin

kaç ay geçti?

17 ay

ölç bakalım azot ne kaldı o gübrede?

% 18 azot olması lazım değilmi?

ölç öyle gel bana

bizim burada 1 yağış görse çimlense %18 azot işimizi görüyor malesef

yağış rejimi trakyadaki gibi yıllık 650-700 kilo değil

350 kilo ortalama yağış rejimi var anadolunun çoğu yerinde, 150-200 kilo olan yerler var

şu trakya sakaryalı çiftçiler çok iş yapıyomuş gibi buraya yazıp durmasın akıl satmasın artık

neden?

anadolu %40 bozkır

yağış ortalaması anadolunun kaç kilo haberiniz varmı sizin?

bir yağış bir çimlenme için neler vermez neler yapmaz anadolu çiftçisi haberiniz varmı sizin

öyle yağış rejimi yüksek ektiğin çimleniyor gübre at yağıyor bolluk bereketlik değil Türkiye

bakın buraya yazışmaya kalkmayın benlen yazacak çok şey var

yazarımda konu uzun ama üşenmem,

fakat siz gibler sadece kendi yaptığınızlan Türkiyede her yerde aynısı olur kafasını yaşamıyormu ?

işte bu cehalete kızıyorum..

isterseniz yazarım

sizin bölgenizi iyi bilirim ben

hele o ortasında tek caddesi olan lüleburgazda yaşamışlığım da var

Türkiye nin olayı trakya sakarya ile ölçülmez bunu öğrenin ilkbaşta...
Bak böyle düzgün yazınca birşey diyen olmaz

Bak böyle düzgün yazınca birşey diyen olmaz

hiçbir yazıyı yamuk yazmıyoruzki zaten

kendi bölgesinde kendi yaptığını matahmış gibi anlatmaları yanlıştı bunu yüzlerine vurmak istemedik, güzelce Türkiye genelinden bahsedelim istedik anlamak istemediler...

sürekli Türkiyenin gerçeğinden uzak sadece kendi yaptığı her bölgede olurmuş kafasındakiler anlayamadı yazdıklarımızı

anlamalarıda imkan dahilinde değil

illaki detaylandırmamız gerekmez biraz aşsınlar gelsinler buralara

Türkiyenin gerçeklerini bilmeden tek yanlı yazı olmaz burada...

kendi bölgesinde kendi yaptığını matahmış gibi anlatmaları yanlıştı bunu yüzlerine vurmak istemedik, güzelce Türkiye genelinden bahsedelim istedik anlamak istemediler...

sürekli Türkiyenin gerçeğinden uzak sadece kendi yaptığı her bölgede olurmuş kafasındakiler anlayamadı yazdıklarımızı

Abicim sana bir şey diyen yok. Önceki yazışmaları tekrar bi kontrol edersen eğer yazılar düzgün mü yamuk mu üslup nasıl göreceksin

Evet doğru ben ekine 10 kg üre attım Eğer 20/30 kg Atsay dım hiç biçemezdim yağış olmadığı için azot yakacak tı
Sanada hak verdim şimdi bazıları bazı üslubü hak ediyor ama bırak o çok akıllı küpüne zarar versin

Anadolunun çok yeri pas yada septoria bilmez

yağış rejimi yüksek yerde olur bunlar

normaldir

ama yağışlar kaydı bazen yağmaz yağmaz mayıs haziran geçtiğimiz 2 yıldır her yıl olduğundan fazla yağdı ve anadolud da bazı bölgeler pas bilmezken oldu, bilen uyguladı bilmeyen ilacını uygulamadı,

bu durumu gören şaşırdı şimdi olacak oldumu gibi kafasında soru işareti olan gençler oldu

bunlarla yaptıklarınızla övünmeyin

olabilir sorabilir ne var

ama her yıl pas her yıl kökboğaz o sizin dediğiniz trakyada

neden?

yağışlar sizde yıllık 650-700 kilo

buğday için 500 kilo yeterde artar en idealidir

dediğim gibi anadoluda ortalama 250-350 dir çok yer 150-200

sizin dediğiniz pası kökbağızı hayatında yaşamamış bölgeler trakyanın en az tarımsal büyüklüğünün 10 katı yer vardır Türkiyede

buna göre değerlendirin derim..

10 mu büyük 1 tarakyamı büyük ?

Anadolunun çok yeri pas yada septoria bilmez

yağış rejimi yüksek yerde olur bunlar

normaldir

ama yağışlar kaydı bazen yağmaz yağmaz mayıs haziran geçtiğimiz 2 yıldır her yıl olduğundan fazla yağdı ve anadolud da bazı bölgeler pas bilmezken oldu, bilen uyguladı bilmeyen ilacını uygulamadı,

bu durumu gören şaşırdı şimdi olacak oldumu gibi kafasında soru işareti olan gençler oldu

bunlarla yaptıklarınızla övünmeyin

olabilir sorabilir ne var

ama her yıl pas her yıl kökboğaz o sizin dediğiniz trakyada

neden?

yağışlar sizde yıllık 650-700 kilo

buğday için 500 kilo yeterde artar en idealidir

dediğim gibi anadoluda ortalama 250-350 dir çok yer 150-200

sizin dediğiniz pası kökbağızı hayatında yaşamamış bölgeler trakyanın en az tarımsal büyüklüğünün 10 katı yer vardır Türkiyede

buna göre değerlendirin derim..

10 mu büyük 1 tarakyamı büyük ?
Şimdi bundaki sarı lekeler ne ?
Yağış olmadığı için yanmış kıraç arazi yağmur yağmadığı sürece boş

Resimler ve ekler

• IMG_20210519_114133.jpg
    IMG_20210519_114133.jpg
    332.1 KB · Görüntüleme: 18

Bende 300 dönüm arpa var.Gerçekten bizim burdada kuraklık var.Hani 500-600 diyorlarda ben 300 kg bekliyorum verim olarak.Mayıs ayı çok kurak ve sıcak geçti.Fiyat olrak 2.5 cirarı verebilrsek arpayı seneye ekmeye gücümüz olur..Yoksa bu iş bu fiyatlarla yapılamaz.